Αυξήσεις στους μισθούς τους θα δουν από τον Μάρτιο του 2022, οι εργαζόμενοι στα καταστήματα της Lidl, στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Με την κίνηση αυτή, ο γερμανικός όμιλος θα καταστεί η αλυσίδα σούπερ μάρκετ με τους υψηλότερους μισθούς σε ολόκληρη τη Βρετανία.
Ειδικότερα, η ελάχιστη αμοιβή για υπαλλήλους σε καταστήματα της γνωστής αλυσίδας σούπερ μάρκετ εκτός Λονδίνου, θα αυξηθεί από τις 9,50 στις 10,10 στερλίνες ανά ώρα. Όσον αφορά, τώρα, σε εργαζομένους της Lidl, με πολυετή εμπειρία, το ποσό αυτό μπορεί να φτάσει τις 11,40 ακόμη και τις 12,25 στερλίνες για κάθε ώρα εργασίας. Υψηλότερο θα είναι το ωρομίσθιο των εργαζομένων στην πρωτεύουσα της χώρας, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας.
Οι εν λόγω αυξήσεις γίνονται στα πλαίσια της αναγνώρισης από την πλευρά της γνωστής αλυσίδας «της σκληρής δουλειάς και αφοσίωσης των εργαζομένων της που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημίας». Περισσότεροι από 21.000 υπάλληλοι στην αλυσίδα σούπερ μάρκετ, περίπου δηλαδή, το 80% του προσωπικού της θα ωφεληθεί από αυτές τις νέες αλλαγές.
Το γεγονός αυτό θα ασκήσει ωστόσο, επιπλέον πίεση στους μεγαλύτερους αντιπάλους της. Νωρίτερα φέτος, η Morrisons έγινε το πρώτο σούπερ μάρκετ στο Ηνωμένο Βασίλειο που πληρώνει τουλάχιστον 10 στερλίνες την ώρα. Σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία, γνωστές αλυσίδες όπως η Tesco και η Aldi πληρώνουν επί του παρόντος 9,55 στερλίνες την ώρα, ενώ οι εργαζόμενοι στις Sainsbury’s, Waitrose και Co-op αμείβονται αντίστοιχα, με 9,50 στερλίνες ανά ώρα. Συγκριτικά, ο κατώτατος μισθός στο Ηνωμένο Βασίλειο για εργαζομένους άνω των 23 ετών αναμένεται να αυξηθεί τον Απρίλιο το 2022, από το τρέχον επίπεδο των 8,91 στερλινών την ώρα σε 9,50 στερλίνες.
Επέκταση δραστηριοτήτων
Επιδίωξη της Lidl αποτελεί η περαιτέρω επέκταση των δραστηριοτήτων της στο Ηνωμένο Βασίλειο με το άνοιγμα νέων καταστημάτων. Αυτήν τη στιγμή διαθέτει περίπου 850 καταστήματα στη συγκεκριμένη χώρα, ενώ στόχος της μέχρι το τέλος του 2023 είναι ο αριθμός αυτός να αυξηθεί στα 1.000.
Σύμφωνα με πληροφορίες από το BBC, οι εργοδότες συνεχίζουν να μάχονται για να καλύψουν τις κενές θέσεις εργασίας οι οποίες σημείωσαν μάλιστα, νέο ρεκόρ. Πιο συγκεκριμένα, στις 1,17 εκατομμύρια ανήλθαν οι κενές θέσεις εργασίας που καταγράφηκαν για τον μήνα Οκτώβριο – σχεδόν δηλαδή, 400.000 περισσότερες σε σύγκριση με την περίοδο πριν από την πανδημία. Καθώς αρκετοί κλάδοι της οικονομίας βρίσκονται αντιμέτωποι με τις ελλείψεις στο προσωπικό, πολλοί είναι τώρα οι εργοδότες που θα πρέπει να βελτιώσουν τις αμοιβές αλλά και τις συνθήκες εργασίας, εάν πράγματι, θέλουν να καλύψουν τις κενές θέσεις εργασίας διατηρώντας συγχρόνως, το προσωπικό που διαθέτουν.
Διαβάστε ακόμη:
Προς υψηλό 10ετίας και η τιμή στο ατσάλι – Τι προβλέπει κορυφαίος χαλυβουργός
Ιδιοκτήτες οχημάτων: «Φουσκωμένος» ο λογαριασμός το 2022 – Πόσα θα πληρώσουν
Στη δίνη της πανδημίας η Ευρώπη με lockdown και επεισοδιακές διαδηλώσεις