search icon

Επενδύσεις

Μorgan Stanley: Μετοχές κόντρα στην «καταιγίδα» της πανδημίας, της ενεργειακής κρίσης και των lockdowns – Ποιες επιλέγει

Που επικεντρώνονται οι επενδυτικοί στόχοι της Morgan Stanley για το 2022 - «Βλέπει» βελτίωση των συνθηκών στην εφοδιαστική αλυσίδα μέχρι το τέλος του α' εξαμήνου του 2022, προειδοποιεί, όμως, πως τα κόστη μεταφοράς θα παραμείνουν αυξημένα

Βελτίωση και τελική επίλυση των προβλημάτων της εφοδιαστικής αλυσίδας μέχρι το τέλος του α’ εξαμήνου του 2022 προβλέπει η Morgan Stanley.

H φετινή κρίση οφείλεται στην «τέλεια καταιγίδα» της πανδημίας, της ενεργειακής κρίσης και των lockdowns, ενώ η μετάλλαξη Όμικρον συνεχίζει να αποτελεί ανησυχητικό φαινόμενο, σύμφωνα με την εταιρεία.

«Παρ’ όλα αυτά, οι αγορές αγαθών έχουν αυξηθεί εν μέσω ανησυχιών για μελλοντική έλλειψη, προκαλώντας προβλήματα στην εκπλήρωση των παραγγελιών, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά ηλεκτρονικά προϊόντα», υπογράμμισαν οι αναλυτές της τράπεζας.

Τα κόστη στην εφοδιαστική αλυσίδα «θα παραμείνουν σε υψηλά επίπεδα μέχρι και το τέλος του 2022. Οι καραντίνες και οι περιορισμοί των μετακινήσεων δεν αναμένεται να μειωθούν μέχρι το τέλος του ερχόμενου έτους», αναφέρεται χαρακτηριστικά σε ανάλυση της Morgan Stanley.

Η τράπεζα αποφεύγει τις επενδύσεις σε εταιρείες παραγωγής τεχνολογικών προϊόντων με προβληματικά αποθέματα , προτιμώντας αυτές που κατασκευάζουν μικροτσίπ και  συγκεκριμένα αυτά για βιομηχανική χρήση αλλά και εταιρείες που αποτελούν το επίκεντρο της παγκόσμιας κατανάλωσης.

Μετοχές- «πρωταθλητές»

Σύμφωνα με την τράπεζα, ορισμένες επιχειρήσεις αποτελούν ακρογωνιαίο λίθο της εφοδιαστική αλυσίδας και συνεχίζουν να ξεπερνούν το μέσο όρο του δείκτη MSCI ACWI.

Τα παραδείγματα συμπεριλαμβάνουν τεχνολογικές εταιρείες όπως Apple, HP, Cisco, Lenovo, Fujitsu, Hitachi, Intel, Infineon Technologies, NVIDIA, ΙΒΜ, Microsoft, Dell, SAP, Siemens, Sony, Panasonic και Amazon.

Επίσης, συμπεριλαμβάνονται εταιρείες όπως VW, Ford, Daimler, GM, BMW, Tata, Renault, Hyundai, Continental, Volvo αλλά και Berkshire Hathaway.

Στην άλλη πλευρά του εκκρεμούς βρίσκονται εταιρείες οι οποίες συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν ελλείψεις εργατικού δυναμικού και πιέζονται από την αυξημένη ζήτηση και τα προβλήματα που προκαλεί η πανδημία στην εφοδιαστική αλυσίδα. Παρ’ όλα αυτά αποτελούν επενδυτικό στόχο λόγω της σημασίας τους στην παγκόσμια βιομηχανία. 

Η λίστα συμπεριλαμβάνει τις: Infineon, ST Microelectronics, NXP Semiconductor, Microchip Technology, TI, Analog Device, ON Semiconductor, Globalfoundries, Nuvoton, Nanya, BYD, Wingtech, Unimicron, Kinsus, Nan Ya PCB, Lumentum, II-VI, Corning και CommScope.

Oι προαναφερθείσες επιχειρήσεις «αναμένεται να αυξήσουν τις τιμές τους για να αντισταθμίσουν το αυξημένο κόστος παραγωγής ή να περιορίσουν το βαθμό εκπλήρωσης των παραγγελιών τους», σύμφωνα με την τράπεζα.

Διαβάστε ακόμα:

Ρεύμα: Ευρεία σύσκεψη με Σκυλακάκη, Σκρέκα, Σκέρτσο για την ακρίβεια στην αγορά ηλεκτρισμού

Λάκης Γαβαλάς: Σε νέα περιπέτεια για το εμβληματικό ακίνητο της Κάντζας

ΔΕΗ: Παρατείνονται ως και το 2025 οι ώρες λειτουργίας των λιγνιτικών μονάδων και του Αθερινόλακου στην Κρήτη

 

Exit mobile version