Ακόμη ένα βήμα έγινε, για τη σύσταση του νέου Ταμείου Συμμετοχών, το οποίο θα χρηματοδοτήσει με 200 εκατ. ευρώ τομείς των Βιοεπιστημών, της Υγείας, και της Βιωσιμότητας.

Πρόκειται για την Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για την ανακήρυξη των Ενδιάμεσων Φορέων Χρηματοδότησης του νέου Ταμείου (EquiFund II).

Η σχετική ανάρτηση έγινε στην ιστοσελίδα του Ευρωπαϊκού Ταμείου Επενδύσεων (EIF).
Είχε προηγηθεί στις 14 Μαΐου, η επίσημη παρουσίαση του Ταμείου από τον Αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Νίκο Παπαθανάση, τον Αντιπρόεδρο του Ομίλου της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ), Ιωάννη Τσακίρη, και τη Διευθύνουσα Σύμβουλο της ΕΤΕπ, Marjut Falkstedt.

Να σημειωθεί ότι το EquiFund II ως Ταμείο Συμμετοχών, αποτελεί το πρώτο θεματικό χρηματοδοτικό εργαλείο επιχειρηματικών συμμετοχών το οποίο εστιάζει στους τομείς των Βιοεπιστημών, της Υγείας, και της Βιωσιμότητας.

Υποστηρίζει καινοτόμες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στους εν λόγω τομείς προκειμένου να αποκτήσουν καλύτερη πρόσβαση σε χρηματοδότηση μετοχικού κεφαλαίου, και να καταστούν πιο ανταγωνιστικές αξιοποιώντας πλήρως το αναπτυξιακό τους δυναμικό.

Το νέο Ταμείο Συμμετοχών EquiFund ΙΙ χρηματοδοτείται από πόρους ύψους 200 εκατομμυρίων ευρώ, που προέρχονται από το Πρόγραμμα ΕΣΠΑ «Ανταγωνιστικότητα 2021-2027» κι από εθνικούς πόρους.

Η ανακήρυξη των Ενδιάμεσων Φορέων Χρηματοδότησης θα πραγματοποιηθεί από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων, σύμφωνα με τους όρους και τα κριτήρια που ορίζονται αναλυτικά στην Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Νίκος Παπαθανάσης, δήλωσε σχετικά: «Η λειτουργία του νέου Ταμείου Συμμετοχών EquiFund ΙΙ, μέσα από την εξαιρετική συνεργασία του Ελληνικού Κράτους με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων, πρόκειται να χρηματοδοτήσει καινοτόμες και νεοφυείς εταιρείες με ισχυρές προοπτικές ανάπτυξης, που δραστηριοποιούνται σε τομείς απολύτως συνδεδεμένους με τη νέα εποχή, όπως οι Βιοεπιστήμες, η Υγεία και η Βιωσιμότητα. Συνεχίζουμε να στηρίζουμε έμπρακτα την επιχειρηματικότητα, την ανταγωνιστικότητα, την εξωστρέφεια, την καινοτομία και την απασχόληση, με στόχο όχι μόνο την κάλυψη του επενδυτικού κενού που προκάλεσε η οικονομική κρίση και τη δημιουργία περισσότερων θέσεων εργασίας, αλλά και την κινητοποίηση κεφαλαίων, που θα αναδείξουν διεθνώς τις δυνατότητες της ελληνικής οικονομίας και του ανθρώπινου δυναμικού της χώρας».

Διαβάστε ακόμη

Ανάλυση χρέους: «Διαχειρίσιμο» και μετά το 2032 το δανειακό βάρος

Κομισιόν: Πρόοδος αλλά και προκλήσεις για τράπεζες και servicers – Τα εύθραυστα κέρδη και οι κυρώσεις

Ελεύθεροι επαγγελματίες: Ποιες διορθώσεις εξετάζονται στο φορολογικό

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ