search icon

Επενδύσεις

Ελληνικά Καλώδια Cablel®: Βράβευση και αιχμές για τη διασύνδεση Κρήτης – Αττικής

Δε ζητάμε χάρες, ούτε ειδική μεταχείριση. Το μόνο που ζητάμε είναι να μην μας στερείται η δυνατότητα συμμετοχής στους διαγωνισμούς, προκειμένου να μπορούμε να στηρίξουμε κι εμείς την παραγωγή και την εργασία στην Ελλάδα δήλωσε κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης βράβευσης ο Γενικός Διευθυντής της Ελληνικά Καλώδια Cablel®, κ. Αλέξης Αλεξίου 

Ως μία από τις δυναμικότερες και ιδιαίτερα εξωστρεφείς ελληνικές επιχειρήσεις βραβεύτηκε η Ελληνικά Καλώδια Cablel®, στο πλαίσιο του Ετήσιου Forum Επιχειρηματικής Αριστείας για την Ελλάδα της Εξωστρέφειας, “Creative Greece Awards 2019”, που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 4 Απριλίου, στο ξενοδοχείο Athens Hilton.

Στην εκδήλωση “Creative Greece 2019”, που διοργανώθηκε από την New Times Publishing, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας, του ΣΕΒ, του ΣΒΕ και άλλων Βιομηχανικών και Εξαγωγικών φορέων, παρευρέθηκαν πάνω από 500 στελέχη των δυναμικότερων εταιριών, εκπρόσωποι της Πολιτείας, καθώς και μέλη φορέων της χώρας. Στα highlights  της εκδήλωσης η ομιλία του Γενικού Διευθυντή της Ελληνικά Καλώδια Cablel® που διερωτήθηκε «ποιος εξωτερικός παράγων και για ποιο λόγο προσπαθεί να επιβάλλει επιλογές που είναι καταφανώς σε βάρος του Διαχειριστή και των Ελλήνων καταναλωτών, αποκλείοντας ταυτόχρονα την εγχώρια βιομηχανία από μεγάλα στρατηγικά έργα πνοής;»

Ο Γενικός Διευθυντής της Ελληνικά Καλώδια Cablel®, κ. Αλέξης Αλεξίου, παρέλαβε το βραβείο και σε σύντομο χαιρετισμό του δήλωσε ότι: «Η συγκεκριμένη διάκριση δικαιώνει και επιβραβεύει τις προσπάθειες των ανθρώπων μας και την προσήλωσή μας στο όραμα, με έμφαση στην καινοτομία, την ανταγωνιστικότητα και το υπεύθυνο επιχειρείν». Αναφέρθηκε επίσης στη μακρά και δυναμική πορεία της Εταιρίας η οποία πιστεύει στην Ελλάδα και την τελευταία 8ετία πραγματοποίησε μεγάλες επενδύσεις, συνολικά πάνω από 200 εκ. ευρώ, διαθέτοντας σήμερα, μεταξύ άλλων, το μεγαλύτερο και πιο σύγχρονο εργοστάσιο παραγωγής υποβρυχίων καλωδίων παγκοσμίως.

Ο κ. Αλεξίου αναφέρθηκε ακόμα στα μεγάλα έργα που έχει υλοποιήσει η Εταιρία όπως υποβρύχιες διασυνδέσεις στην Αγγλία, στη Γερμανία, στην Ολλανδία, το Βέλγιο, τη Δανία και τη Σουηδία αλλά και στην Ελλάδα όπως η πρώτη φάση της Διασύνδεσης των Κυκλάδων. Σημείωσε ακόμα ότι η Ελληνικά καλώδια υλοποιεί στην Ελλάδα δύο ακόμα εμβληματικά έργα διεθνούς εμβέλειας. Τη διασύνδεση της Κρήτης με την Πελοπόννησο και την υποθαλάσσια ζεύξη Ρίου- Αντιρρίου με γραμμές 400 Κvolt.

Τέλος, ο κ. Αλεξίου αναφέρθηκε στο σημαντικότερο και εμβληματικότερο έργο που πρόκειται να πραγματοποιηθεί στη χώρα το επόμενο διάστημα, τη μεγάλη διασύνδεση της Κρήτης με την Αττική, και στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η Ελληνικά Καλώδια σε σχέση με τη συμμετοχή της σε αυτό λέγοντας ότι: «Δυστυχώς με βάση τις αρχικές προδιαγραφές του διαγωνισμού, η Εταιρία μας εκ προοιμίου αποκλείεται, εντελώς αδικαιολόγητα. Επιπροσθέτως, η δυνατότητα συμμετοχής περιορίζεται πρακτικά σε μία το πολύ δύο ξένες εταιρίες μειώνοντας τον ανταγωνισμό, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για το κόστος που θα κληθεί τελικά να επωμιστεί ο Έλληνας καταναλωτής. Διερωτόμαστε ποιος εξωτερικός παράγων και για ποιο λόγο προσπαθεί να επιβάλλει επιλογές που είναι καταφανώς σε βάρος του Διαχειριστή και των Ελλήνων καταναλωτών, αποκλείοντας ταυτόχρονα την εγχώρια βιομηχανία από μεγάλα στρατηγικά έργα πνοής; Ποιος και για ποιο λόγο χρησιμοποιεί τον Διαχειριστή και την Κρήτη σαν πειραματόζωα για αδοκίμαστες, πανάκριβες τεχνικές λύσεις που βάζουν σε κίνδυνο την ασφάλεια εφοδιασμού του νησιού; Δε ζητάμε χάρες, ούτε ειδική μεταχείριση. Το μόνο που ζητάμε είναι να μην μας στερείται η δυνατότητα συμμετοχής στους διαγωνισμούς, προκειμένου να μπορούμε να στηρίξουμε κι εμείς την παραγωγή και την εργασία στην Ελλάδα.»

Τέλος, ο κ. Αλεξίου σημείωσε ότι: «Με χαρακτηριστικά που είναι πλέον μέρος του DNA μας, όπως η ευελιξία, η ανθεκτικότητα στα δύσκολα, η τεχνογνωσία και η υπευθυνότητα, αξιοποιούμε το Ελληνικό Ταλέντο, συμβάλλοντας στο brain gain, έχουμε καθιερωθεί σαν ένας από τους μεγαλύτερους παραγωγούς καλωδίων στην Ευρώπη.»

Exit mobile version