search icon

Επενδύσεις

«Αποκαλυπτήρια» για τη νέα μεγάλη επένδυση της Google στην Ελλάδα

Τι περιλαμβάνει το σχέδιο που θα ανακοινώσει ο τεχνολογικός κολοσσός - Σήμερα οι ανακοινώσεις από την πρόεδρο της Google Cloud International, Αντερ Φοξ-Μάρτιν και την πρόεδρο ΝΑ Ευρώπης της Google Πέγκυ Αντωνάκου παρουσία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη

Σήμερα, Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου θα γίνουν τα αποκαλυπτήρια της νέας επένδυσης του τεχνολογικού κολοσσού της Google στη χώρα μας σε μια εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο «Σταύρος Νιάρχος», παρουσία και του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη. Οι ανακοινώσεις θα γίνουν από την πρόεδρο της Google Cloud International, Αντερ Φοξ-Μάρτιν, και την πρόεδρο ΝΑ Ευρώπης της Google Πέγκυ Αντωνάκου και αναμένονται με μεγάλο ενδιαφέρον.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το σχέδιο που θα ανακοινώσει ο πολυεθνικός κολοσσός της τεχνολογίας για τη χώρα μας θα έχει ως αιχμή τη δημιουργία νέων υποδομών Google cloud στην Ελλάδα με το οποίο πλέον η Google θα αναβαθμίσει τις ταχύτητες και τις δυνατότητες που παρέχει σήμερα στους πελάτες της μέσα από το πλέγμα των υπηρεσιών της.

Το ύψος της επένδυσης, είτε αφορά την κατασκευή νέων data centers είτε τη δημιουργία σταθμών και κόμβων εντός υφιστάμενων που βρίσκονται υπό την ιδιοκτησία «ουδέτερων», όπως ονομάζονται, εταιρειών δεν έχει ακόμα προσδιοριστεί. Ο άμεσος αντίκτυπός της όμως στην ελληνική οικονομία αναμένεται να είναι εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ. Γι’ αυτό εξάλλου πληροφορίες αναφέρουν πως και η συγκεκριμένη επένδυση αναμένεται να ενταχθεί στο καθεστώς των στρατηγικών επενδύσεων, σύμφωνα με τις διατάξεις του τελευταίου νόμου που τέθηκε σε ισχύ τον περασμένο Δεκέμβριο.

Αναβάθμιση της Ελλάδας στον ψηφιακό χάρτη

Επιπλέον, όμως, οι υποδομές που θα δημιουργήσει η πολυεθνική στη χώρα μας θα βοηθήσουν και στην περιφερειακή αναβάθμιση της σημασίας της Ελλάδας στον ψηφιακό χάρτη. Ειδικά καθώς σήμερα από την Ιταλία ως τη Μ. Ανατολή δεν υπάρχουν «βαριές υποδομές». Ως εκ τούτου η Ελλάδα μπορεί να λειτουργήσει ως «κέντρο» και για άλλες, γειτονικές χώρες.

Η Google όχι μόνο θα ετοιμάσει τις υποδομές «φιλοξενίας» και πρόσβασης στην τεχνολογία cloud, που μένει να φανεί πού αυτές θα δημιουργηθούν, αλλά παράλληλα θα διασυνδέσει με το καλώδιο που ποντίζει στη Μεσόγειο την ψηφιακή Ελλάδα με την υπόλοιπη Ευρώπη και τη Μ. Ανατολή, φτάνοντας ως την Ινδία, κάτι που θα δώσει τη δυνατότητα για υπερταχύτητες στη μεταφορά δεδομένων που θα συρρικνώσουν το λεγόμενο «latency», τον χρόνο δηλαδή που απαιτείται για την απόκριση σε μια εντολή ή τη μεταφορά αρχείου.

Προγράμματα

Επιπροσθέτως ασφαλείς πληροφορίες του «business stories» αναφέρουν ότι θα προβλέπεται και η ενεργοποίηση σειράς προγραμμάτων που θα αφορούν την ψηφιακή μετάβαση της ελληνικής οικονομίας. Μεταξύ αυτών θα περιλαμβάνονται προγράμματα εκπαίδευσης προσωπικού ή επαγγελματιών σε ψηφιακές δεξιότητες καθώς και προγράμματα ενίσχυσης μικρομεσαίων επιχειρήσεων που θέλουν να προχωρήσουν στον ψηφιακό τους μετασχηματισμό και τη μεταφορά των ΙΤ υποδομών τους στο cloud.

Διαβάστε ακόμα:

Αστέρας Βουλιαγμένης: Σε ξεχωριστή εταιρεία μεταβιβάζεται η Astir Beach (pics)

Ομάδα εργασίας για την αντιμετώπιση του «ενεργειακού τουρισμού»

Pimco – CarVal: Το παρασκήνιο πίσω από το joint venture στα «κόκκινα» δάνεια και ο ρόλος της Qquant

Exit mobile version