Πολύχρωμα, αμφιλεγόμενης αισθητικής, ελαφριά σαν πούπουλο και άνετα. Τουλάχιστον αυτό ισχυρίζονται όσοι αποφάσισαν να τα δοκιμάσουν. Αρκεί μία στιγμή για να δηλώσουν ερωτευμένοι με τα κακόγουστα υποδήματα που έχουν κατακτήσει τις πασαρέλες και ολόκληρο τον πλανήτη.

Τα Crocs μπορεί να κατασκευάστηκαν με σκοπό να χρησιμοποιηθούν εν πλω αφού ακόμα και αν βραχούν ή λερωθούν δεν καταστρέφονται, όμως, η ανάγκη για άνεση τα έκανε γρήγορα δημοφιλή. Όχι μόνο έγιναν αναπόσπαστο κομμάτι του street style, αλλά φιγουράρισαν στο κόκκινο χαλί, φορέθηκαν από τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζορτζ Μπους, λίγα χρόνια αργότερα από την πρώην πρώτη κυρία των ΗΠΑ, Μισέλ Ομπάμα, παρότι το περιοδικό Time τα κατέταξε ανάμεσα στις «50 χειρότερες εφευρέσεις» στον κόσμο.

Και όμως, τα πιο «άσχημα παπούτσια», όπως έχουν χαρακτηριστεί από τον διεθνή Τύπο, αγαπιούνται από το καταναλωτικό κοινό, με διάσημους οίκους μόδας να παρουσιάζουν τις δικές τους εκδοχές ακολουθώντας το ύφος των Crocs.

Παράλληλα, ήταν αρκετό να φωτογραφηθεί το 2015 ο πρίγκιπας Γεώργιος φορώντας ένα ζευγάρι μπλε παιδικά σανδάλια για να εκτοξευθούν οι πωλήσεις κατά 1.500% σύμφωνα με την Amazon.

Τα προϊόντα για γυναίκες, άνδρες και παιδιά της Crocs, Inc. διατίθενται σε περισσότερες από 85 χώρες, ενώ υπολογίζεται ότι ετησίως πωλούνται 150 εκατ. ζευγάρια σε όλο τον κόσμο, ως σύμβολο της άνεσης και της αντισυμβατικότητας.

Η εταιρία που πιάνει τον παλμό του κοινού και αφουγκράζεται τις ανάγκες – συχνά τις δημιουργεί – δε θα μπορούσε να μην ακολουθήσει την τάση της εποχής που απαιτεί μεγαλύτερο σεβασμό προς το περιβάλλον και χρήση βιώσιμων υλικών σε μία προσπάθεια για μηδενικό αποτύπωμα άνθρακα έως το 2040.

Στο πλαίσιο της «πράσινης» φιλοσοφίας η Crocs, Inc. ανακοίνωσε ότι πλέον το 25% του υλικού που χρησιμοποιείται για την κατασκευή των υποδημάτων της είναι «βιο-κυκλικό», με αποτέλεσμα να βρίσκεται ήδη στα μισά του δρόμου για την επίτευξη του στόχου που θέλει να φτάσει στο 50% έως το 2030.

Τα υποδήματα κατασκευάζονται από το μη τοξικό υλικό Croslite, από ρητίνη που απορροφά τους κραδασμούς και δεν επιτρέπει την ανάπτυξη κακοσμίας των ποδιών.

«Η αειφορία δεν πρέπει να είναι συμβιβασμός. Οι καταναλωτές μπορούν να αισθάνονται σίγουροι ότι θα έχουν το στυλ και την άνεση που γνωρίζουν και αγαπούν από την Crocs χωρίς να χρειάζεται να κάνουν επιλογή ανάμεσα στην άνεση και τα καλύτερα υλικά. Τους προσφέρουμε και τα δύο και το κάνουμε ακόμα πιο εύκολο», δήλωσε η Ντίνα Μπράτερ, επικεφαλής βιωσιμότητας της εταιρίας με έδρα το Κολοράντο.

«Όταν εξετάζουμε τις εκπομπές μας, το 97% εξ αυτών αφορούν στην αλυσίδα εφοδιασμού μας, πράγμα που σημαίνει έμμεσο έλεγχο», πρόσθεσε η Μπράτερ στο GreenBiz και τόνισε ότι είναι απαραίτητη η συνεργασία «με προμηθευτές υλικών, κατασκευαστές, παρόχους διανομής μεταφορών για να επηρεάσουμε πραγματικά και να οδηγήσουμε την αλλαγή».

Η μείωση του αποτυπώματος άνθρακα της εταιρείας και η χρήση πιο βιώσιμων υλικών αποτελεί εδώ και καιρό προτεραιότητα για την Crocs, η οποία υποστηρίζει ότι παρατηρήθηκε μείωση της τάξης του 3% στις απόλυτες εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου ως αποτέλεσμα της πρωτοβουλίας για τη βιωσιμότητα. Παράλληλα, οι εκπομπές ρύπων ανά ζευγάρι Classic Clog μειώθηκαν κατά 6,1% σε σύγκριση με το 2021.

Όπως εξηγεί η εταιρία τα βιο-κυκλικά υλικά παράγουν λιγότερες εκπομπές αερίων θερμοκηπίου από άλλα που παράγονται με ορυκτά καύσιμα, ενώ επισημαίνεται πως η αλλαγή υλικού δε θα είναι συνώνυμο αύξησης του κόστους.

«Είναι συναρπαστικό να βλέπουμε τη σημαντική και απτή πρόοδο που κάνουμε για να μειώσουμε το αποτύπωμα άνθρακα και να κάνουμε το καλύτερο για τον πλανήτη μέσω καινοτομίας όπως η προμήθεια και η ενσωμάτωση πιο βιώσιμων υλικών στα προϊόντα μας», δήλωσε ο Άντριου Ρις, Διευθύνων Σύμβουλος της Crocs.

Photo: Pixabay 

Διαβάστε ακόμη 

ΡΑΑΕΥ: Όλοι οι προμηθευτές ρεύματος «πέρασαν» τη Θετική Αναφορά για τον Ιούλιο

Μητσοτάκης-Ερντογάν:«Οι διμερείς σχέσεις δεν ετεροκαθορίζονται» το μήνυμα της Αθήνας πριν το ραντεβού στον ΟΗΕ

Hλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας Κύπρου: Ενδιαφέρον από Γαλλία και ΗΑΕ για το project

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ