Την είσοδό της στην ελληνική αγορά ηλεκτρικής ενέργειας επιδιώκει η τουρκική εταιρεία Reytech. Πρόκειται για μια εταιρεία, που εδρεύει στην Κωνσταντινούπολη και η οποία απευθύνεται κυρίως σε επαγγελματικούς καταναλωτές προωθώντας «μεθόδους που είναι αποδεκτές ως παγκόσμιες «βέλτιστες πρακτικές» στον τομέα της βιωσιμότητας και της ενεργειακής απόδοσης», όπως προβάλει.
Ο ελληνικός βραχίονας της, η Reytech Trading Μονοπρόσωπη Ανώνυμη Εταιρεία, σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση της ΡΑΑΕΥ, υπέβαλε στις 30 Μαΐου 2023 αίτηση για χορήγηση Άδειας Εμπορίας Ηλεκτρικής Ενέργειας συνολικής ισχύος 50 MW. Η εν λόγω άδεια ισχύει για 20 έτη με δυνατότητα παράτασης σύμφωνα με τον Κανονισμό Αδειών.
Όπως συμβαίνει σε όλες αυτές τις περιπτώσεις, αναφέρεται ότι «όποιος έχει έννομο συμφέρον μπορεί να υποβάλει στη ΡΑ.Α.Ε.Υ αιτιολογημένες αντιρρήσεις εντός 15 ημερών από την δημοσιοποίηση της παρούσας, σύμφωνα με τα άρθρα 6 και 7 του Κανονισμού Αδειών Προμήθειας και Εμπορίας Ηλεκτρικής Ενέργειας (δικαίωμα υποβολής αντιρρήσεων μέχρι 27.06.2023)».
Η Reytech Trading συστάθηκε στις 23 Ιανουαρίου 2023, με έδρα στην Αθήνα, με αρχικό μετοχικό κεφάλαιο 60.000 ευρώ και με μοναδικό μέτοχο την REY BILISIM HIZMETLERI VE TICARET LIMITED SIRKETI, εταιρεία που εμφανίζεται να δραστηριοποιείται στο χώρο της πληροφορικής.
Στους σκοπούς της Reytech Trading Α.Ε. περιλαμβάνονται οι υπηρεσίες εμπορίου ηλεκτρικού ρεύματος, το εμπόριο και η διανομή αερίων καυσίμων μέσω αγωγών, οι δραστηριότητες προγραμματισμού ηλεκτρονικών συστημάτων, καθώς και η μετάδοση και διανομή ηλεκτρικού ρεύματος.
Στο τριμελές Διοικητικό Συμβούλιο της ελληνικής θυγατρικής συμμετέχουν ο Altay Bogac ως Πρόεδρος, ο Demirayak Caner ως Αντιπρόεδρος και ο Διονύσιος Μιχαλαράκος ως μέλος.
«Διαχείριση Ενέργειας Νέας Γενιάς»
Η Reytech αυτοσυστήνεται ως μια εταιρεία ενεργειακών υπηρεσιών όπου αναλυτές και εμπειρογνώμονες που έχουν εργαστεί στους τομείς της παραγωγής, της μεταφοράς, της διανομής και των λιανικών πωλήσεων των αγορών ενέργειας για πολλά χρόνια και μια ομάδα λογισμικού που ειδικεύεται στην ανάλυση μεγάλων δεδομένων και εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης συναντιούνται και επικεντρώνονται σε ενεργειακές λύσεις νέας γενιάς αντί για τυποποιημένες ενεργειακές λύσεις.
Ως πρώτη προτεραιότητα του επιτελείου της θεωρείται η κατανόηση των αναγκών των πελατών και η προσφορά των καταλληλότερων λύσεων, με τη χρήση νέων τεχνολογιών, με στόχο να προκύψουν οφέλη σε παραμέτρους κόστους, απόδοσης και αποδοτικότητας, όπως επίτευξη χαμηλών τιμών κατανάλωσης ενέργειας και εκπομπών άνθρακα.
Στο πλαίσιο αυτό εμφανίζεται να διαθέτει τουλάχιστον 250 επαγγελματικούς πελάτες, με 2,5 GWh βελτιστοποιημένη συνολική κατανάλωση και μείωση του ενεργειακού κόστους που φτάνει έως και το 40%.
Διαβάστε ακόμη
Τζον Κάλαμος: Ο Έλληνας βετεράνος πιλότος του Βιετνάμ που έγινε δισεκατομμυριούχος (pics)
Στα χέρια του Σπύρου Θεοδωρόπουλου περνά πλέον η ΙΟΝ
Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑsp;