Οι ανεξέλεγκτες πυρκαγιές που μαστίζουν την Ελλάδα εδώ και 10 ημέρες κάνουν στάχτη τις φυσικές δεξαμενές οξηγόνου, αποτυπώνοντας πως οι καύσωνες έχουν τη δυνατότητα να υπονομεύσουν μια βασική λύση για την κλιματική αλλαγή.
Περισσότερες από 100 πυρκαγιές στη χώρα έχουν εκπέμψει πάνω από ένα εκατομμύριο μετρικούς τόνους διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα τον Ιούλιο, τους περισσότερους εδώ και τουλάχιστον δύο δεκαετίες, σύμφωνα με την Υπηρεσία Κλιματικής Αλλαγής Copernicus, η οποία χρησιμοποιεί τους δορυφόρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την παρατήρηση της γης.
Σύμφωνα με το Bloomberg, αυτό ισοδυναμεί με το ένα τρίτο του ποσού που οι πνεύμονες οξυγόνου της Ελλάδας – το μεγαλύτερο μέρος των οποίων τείνει να είναι δάση – συνήθως αφαιρούν από την ατμόσφαιρα σε ένα έτος, σύμφωνα με στοιχεία του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Περιβάλλοντος.
Αν και οι εκπομπές αποτελούν μικρό ποσοστό της συνολικής ρύπανσης της Ελλάδας, είναι το πιο πρόσφατο σημάδι των κινδύνων που εγκυμονούν οι ολοένα και πιο ακραίες καιρικές συνθήκες. Η ΕΕ επεξεργάζεται επί του παρόντος ένα σύστημα πιστοποίησης εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, το οποίο θα συμβάλει στην αναγνώριση της απομάκρυνσης διοξειδίου του άνθρακα, αλλά μία από τις βασικές προκλήσεις είναι το πώς θα διασφαλιστεί ότι το CO2 που δεσμεύεται δεν απελευθερώνεται ξανά στην ατμόσφαιρα.
Διαβάστε ακόμη
Tα 16 καλύτερα εστιατόρια της Αθήνας σύμφωνα με το Traveller
Φυλακές Κορυδαλλού: Έτοιμος ο διαγωνισμός για τη μετεγκατάσταση στον Ασπρόπυργο (pic)
Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ