Του Γιάννη Μακρυγιάννη

Τη στάση και τα επόμενα βήματά της επανεξετάζει η κυβέρνηση, μετά τον αιφνιδιασμό που υπέστη από την απόφαση του ΣτΕ να συζητήσει επί της ουσίας την προσφυγή των καναλιών για τον «νόμο Παππά», αλλά και τη νέα αποτυχία της προσπάθειάς της να συγκροτήσει το ΕΣΡ.

Η αρχική επιθετικότητα που εξέπεμπε το Μέγαρο Μαξίμου το βράδυ της Τρίτης, αμέσως μετά την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας και η πρόθεση του πρωθυπουργικού επιτελείου να επανακαταθέσει άμεσα στην τροπολογία για το κλείσιμο των μη αδειοδοτημένων καναλιών εντός 5 ημερών, με εμφάνιση μάλιστα του ίδιου του πρωθυπουργού στην Ολομέλεια της Βουλής το μεσημέρι της Τετάρτης για να πάρει πάνω του το θέμα, άλλαξε και υιοθετήθηκε μία πιο ήπια και συγκρατημένη τακτική.

Ο Αλέξης Τσίπρας επέλεξε να μην εμφανιστεί στη Βουλή, ούτε να εμπλακεί αυτή την ώρα άμεσα με την εξέλιξη του θέματος, ο Νίκος Βούτσης διαβεβαίωσε, κατόπιν συνεννόησης με το Μαξίμου, ότι η τροπολογία δεν πρόκειται να κατατεθεί πριν την Κυριακή, ενώ και ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς εμφανίστηκε το βράδυ της Τετάρτης στον Σκάι, επιμένοντας μεν στη βασική κυβερνητική θέση, αλλά έτοιμος για διάλογο με την αντιπολίτευση και για αλλαγές στην σχετική τροπολογία μέχρι την τελευταία ώρα. «Είμαστε διατεθειμένοι εάν υπάρχουν προτάσεις για βελτιώσεις, να τις συζητήσουμε. Θα μπορούσε να γίνει ένας πολύ δημιουργικός διάλογος και να σταλεί ένα μήνυμα ενότητας προς τον κόσμο. Αφήνω ανοιχτό το ενδεχόμενο να κάνουμε αλλαγές που θα διαμορφώσουν ένα ευρύτερο συναινετικό πεδίο, μέχρι την τελευταία στιγμή» είπε ο κ. Παππάς.