search icon

Ελλάδα

SMS στο 13032: Πότε θα κάνει πρεμιέρα – Ποιες οι προϋποθέσεις (vid)

Σε ακτινα 2 χιλιομετρων από το σπίτι μας θα μπορούμε να κάνουμε ψώνια - Ποιες οι διαφορές από τους υπάρχοντες κωδικούς

Πιο κοντά στο άνοιγμα του λιανεμπορίου βρίσκεται η Αττική, καθώς όπως όλα δείχνουν η πιο πιθανή ημερομηνία είναι η 22α Μαρτίου.

Οι ειδικοί, που περιμένουν μεγάλη πίεση στο σύστημα Υγείας την ερχόμενη εβδομάδα, πολύ δύσκολα θα ανάψουν το «πράσινο φως» για την πλήρη επανεκκίνηση οικονομικών δραστηριοτήτων στις 16 του μήνα, δηλαδή την επομένη της Καθαράς Δευτέρας.

Τα καταστήματα, σε κάθε περίπτωση θα ανοίξουν υπό υπό αυστηρούς κανόνες και μέτρα προστασίας και με φυσική παρουσία στο κατάστημα. Κάτι που σημαίνει ότι το click away και το click inside μπαίνουν στο «ψυγείο». Αυτό που φαίνεται να έχει «κλειδώσει» κι αντικαθιστά τα δύο προηγούμενα μέτρα για τα ψώνια, είναι η αποστολή SMS στο 13032, το οποίο έχει και χρονική, αλλά και χιλιομετρική διάρκεια.

 

Με αυτό το μήνυμα οι καταναλωτές θα μπορούν να βρίσκονται στην αγορά για 3 ώρες. Σε περίπτωση που κάποιος επιχειρήσει να στείλει νέο sms εντός της ίδιας ημέρας, τότε θα λαμβάνει το μήνυμα «η μετακίνηση σε εμπορικό κατάστημα δεν είναι εφικτή», κάτι που σημαίνει ότι θα επιτρέπεται μία μετακίνηση το 24ωρο. Σύμφωνα με πληροφορίες οι καταναλωτές θα μπορούν να κάνουν τις αγορές τους εντός του δήμου τους ή σε απόσταση 2 χιλιομέτρων από την οικεία τους. Ωστόσο, θα υπάρχουν κι εξαιρέσεις για παράδειγμα σε περιφερειακές κυρίως κοινότητες και δήμους στους οποίους μπορεί να μην υπάρχει ένα κατάστημα που να καλύπτει κάποια ανάγκη στην ακτίνα 2 χιλιομέτρων ή μέσα στο δήμο, οπότε και θα υπάρχει δυνατότητα να μετακινηθεί κάποιος εκτός ορίων.

Το SMS στο 13032 θα έχει την εξής μορφή:

Μετακίνηση, ονοματεπώνυμο, εμπορικό κέντρο. Η απάντηση που θα δίνεται στους καταναλωτές είναι η εξής:

Μετακίνηση σε εμπορικό κατάστημα

Διαβάστε ακόμα

Οι ανεμογεννήτριες πάνε θάλασσα – Έρχονται μεγάλοι «παίκτες» και νέες επενδύσεις

ΕΦΚΑ-ΟΑΕΔ: Ποιοι «πάνε ταμείο» από Δευτέρα

ΟΗΕ: Το 1/3 των τροφίμων που παράγονται δεν καταναλώνεται ποτέ

Exit mobile version