search icon

Ελλάδα

Συναγερμός για νέα «τρομο-δέματα» από τους «Πυρήνες»

«Κλειδί» ο φάκελος που δεν εξερράγη στο γραφείο του Σόιμπλε - Αναζητούν την πορεία των δύο, προς το παρόν, πακέτων - Συνάντηση με τον αρχηγό της ΕΛΑΣ και τον Τόσκα θα έχει ο Κικίλιας

Με την αγωνία ενός ακόμα ή περισσοτέρων «τρομοπακέτων» που «πέταξαν» από την Αθήνα με προορισμό ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, προχωρούν με αργό ρυθμό οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής για τον εντοπισμό των ασύλληπτων μελών της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς που κατασκευάζουν και στέλνουν του εκρηκτικούς φακέλους.

Πληροφορίες λένε ότι βασικός βραχίονας ερευνών είναι ο εντοπισμός των σημείων από τα οποία έχουν σταλεί τα πακέτα, το ένα που εξερράγη τελικά στο Παρίσι και το άλλο προς το Βερολίνο, προκειμένου να δουν από τις κάμερες των υποκαταστημάτων τα πρόσωπα των μελών της οργάνωσης που ταχυδρόμησαν τα πακέτα. Παράλληλα, περιμένουν από το Βερολίνο την αποστολή, ενδεχομένως δακτυλικών αποτυπωμάτων ή ιχνών dna που βρέθηκαν στο φάκελο που δεν έσκασε σε μια προσπάθεια ενδεχόμενης ταυτοποίησης του κατασκευαστή.

«Το γεγονός ότι το πακέτο που εστάλη στο γραφείο του Βολφγκανγκ Σόιμπλε δεν έσκασε ίσως αποδειχτεί “κλειδί” που θα δείξει συγκεκριμένες κατευθύνσεις στις έρευνες» λέει αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ και προσθέτει: «Είναι εντυπωσιακό το γεγονός ότι οι Πυρήνες της Φωτιάς γνώριζαν λεπτομέρειες για το πώς θα περάσουν τα πακέτα χωρίς να εντοπιστούν. Έτσι, έβαλαν εκρηκτική ύλη μόλις 31 γραμμαρίων που δεν ανιχνεύεται από τα x- rays, μείωσαν το βάρος και τον όγκο των πακέτων για να μην τραβούν την προσοχή ενώ έβαλαν ως εικονικούς αποστολείς τον κ. Γεωργιάδη και τον κ. Κικίλια για να ρίξουν στάχτη στα μάτια των ελεγκτών των ΕΛ.ΤΑ.».

Στην Αντιτρομοκρατική, επικρατεί έντονη ανησυχία καθώς βλέπουν ότι η οργάνωση, τα αρχηγικά στελέχη της οποίας βρίσκονται στη φυλακή εδώ και χρόνια, όχι μόνο δεν παραδίδει τα όπλα αλλά δείχνει να αναβαθμίζει εντυπωσιακά την επιχειρησιακή της δράση. Οι δύο φάκελοι – βόμβες που όπως λένε και οι Γάλλοι αστυνομικοί μοιάζουν περισσότερο με πυροτέχνημα παρά με βόμβα, παρουσιάζουν παρόμοια συνδεσμολογία και φαίνεται πως φτιάχτηκαν από το ίδιο χέρι. Η προκήρυξη που ενδεχομένως αποστείλει η οργάνωση αφού ολοκληρωθεί η δεύτερη πράξη του σχεδίου «Νεμεσις» ίσως δώσει στοιχεία στους αναλυτές της Αντιτρομοκρατικής που θα βοηθήσουν στις έρευνες με βασικό ζητούμενο να αποκωδικοποιήσουν μελλοντικούς στόχους.

Στο στόχαστρο Κρυονέρι – Σπάτα

Κλιμάκια της Αντιτρομοκρατικής έχουν κατασκηνώσει στα κέντρα διαλογής των ΕΛΤΑ στο Κρυονέρι και στον αερολιμένα των Σπάτων. «Από όπου και αν εστάλησαν οι φάκελοι είναι βέβαιο πως πέρασαν από αυτά τα δύο σημεία. Και συνεπώς εκεί επικεντρώνουμε τις έρευνες μας» αναφέρει αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ.

Με δεδομένο ότι το σύστημα x-ray που υπάρχει στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» και αγοράστηκε μόλις τα Χριστούγεννα διαθέτει μνήμη, οι αστυνομικοί μπορούν να δουν ποιες χρονικές στιγμές και με πόση διαφορά πέρασαν την πύλη οι δύο φάκελοι με προορισμό το Βερολίνο και το Παρίσι. Έτσι, μπορούν να ερευνήσουν όλες τις εικόνες από τα δέματα που πέρασαν στις συγκεκριμένες χρονικές στιγμές με στόχο να εντοπίσουν αν υπάρχουν παρόμοια δέματα που πέρασαν από εκεί και σε ποιες πόλεις ταξίδεψαν. Μια διαδικασία ιδιαίτερα χρονοβόρα καθώς μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για το εάν εντοπίστηκαν ή όχι τα συγκεκριμένα πακέτα.

Οι έλεγχοι ασφαλείας στο αεροδρόμιο διενεργούνται αποκλειστικά και μόνο από ιδιωτική εταιρεία και δεν φέρει καμία ευθύνη η Ελληνική Αστυνομία. Πληροφορίες λένε ότι τα συγκεκριμένα μηχανήματα αν και τελευταίας τεχνολογίας δεν έχουν τη δυνατότητα να ανιχνεύουν πυρίτιδα σε μικρές ποσότητες όμως υπάρχουν χειριστές που βλέπουν μέσα από τις οθόνες και μπορούν να εντοπίσουν ύποπτα αντικείμενα. Το θέμα είναι γιατί οι υπάλληλοι δεν είδαν τα καλώδια και τη σκόνη που υπήρχε στα τρομοπακέτα που προορίζονταν για τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών και τον Πωλ Τόμσεν. Εκτός και αν ο συγκεκριμένος ταχυδρομικός σάκος δεν ανοίχτηκε και δεν πέρασε από το x-ray ή πέρασε όλος μαζί χωρίς να μπορεί ο ελεγκτής να δει μέσα από όλους τους φακέλους τι περιείχε ο κάθε ένας ξεχωριστά.

Πηγή: protothema.gr

Exit mobile version