Tο υπουργείο Παιδείας προχωρά στην αξιολόγηση των σχολικών δομών που έχει ήδη θεσμοθετηθεί και στη συνέχεια των εκπαιδευτικών με νέο σχέδιο νόμου που θα παρουσιάσει τη Δευτέρα η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως μαζί με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Θα κρίνονται οι μέθοδοι διδασκαλίας, η εμπειρία και οι τίτλοι σπουδών των στελεχών της εκπαίδευσης, ενώ προβλέπεται ακόμα και συνέντευξη.
Στόχος του υπουργείου Παιδείας είναι η αναβάθμιση του επιπέδου σπουδών, η βελτίωση της ποιότητας του παρεχόμενου έργου, η ενίσχυση της διαφάνειας και η επιβράβευση της προσπάθειας των εκπαιδευτικών, οι οποίοι ωστόσο αντιδρούν σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, καθώς οι εκπαιδευτικές ομοσπονδίες έχουν πάρει θέση κατά της αξιολόγησης, η οποία πάντως, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, εφαρμόζεται σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης με μόνες εξαιρέσεις την Ελλάδα, την Τουρκία, την Ιρλανδία, τη Μάλτα και την Ισλανδία.
Η διαδικασία θα αφορά τους 160.000 εκπαιδευτικούς και τις 15.000 σχολικές μονάδες. Επίσης θα υπάρχει αξιολόγηση του έργου και των στελεχών εκπαίδευσης με στόχο την επιβράβευση της προσπάθειας και τη βελτίωση της απόδοσης. Η αξιολόγηση θα πραγματοποιείται ανά διετία και τετραετία και θα αφορά στη διδακτική των εκπαιδευτικών, την υπηρεσιακή τους συνέπεια και το παιδαγωγικό κλίμα.
Όπως λέει στο «protothema.gr» η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως: “Στόχος του νομοσχεδίου είναι η δημιουργία ενός ακόμη καλύτερου σχολείου για τα παιδιά μας, που τους εξασφαλίζει όλα τα απαραίτητα εφόδια για το παρόν και το μέλλον τους, και η απελευθέρωση του δυναμικού των εκπαιδευτικών μας, σε ένα πλαίσιο μεγαλύτερης ελευθερίας, διαρκούς υποστήριξης και αυξημένης λογοδοσίας. Η πρότασή μας αποτελείται από 3 αλληλένδετους πυλώνες: (α) την ενίσχυση της αυτονομίας των σχολικών μονάδων, (β) τη θέσπιση μηχανισμού αξιολόγησης του έργου των εκπαιδευτικών, ως μηχανισμού βελτίωσης και ενδυνάμωσης των εκπαιδευτικών, και (γ) την ενίσχυση των δομών εκπαίδευσης ως κρίσιμων πυλώνων για την αποτελεσματική παιδαγωγική υποστήριξη του αυτόνομου σχολείου. Επιπλέον, εισάγουμε για πρώτη φορά ένα οργανωμένο σύστημα εκκλησιαστικής εκπαίδευσης με στόχο την αναβάθμιση του εκπαιδευτικού επιπέδου του κλήρου, υπό την εποπτεία της Πολιτείας, και τη συνέχιση εξορθολογισμού του ακαδημαϊκού χάρτη της χώρας.”
Διαβάστε περισσότερα στο protothema.gr
Διαβάστε ακόμη:
Φυσικό αέριο: Τα μικρά αποθέματα τροφοδοτούν το παγκόσμιο ράλι τιμών
Αποκάλυψη: Έρχεται συγκεκριμένο σχέδιο από την κυβέρνηση για εμβόλια και τουρισμό
Γιώργος Προκοπίου: Έκρηξη κερδών για την Dynagas LNG Partners LP