«Η χώρα δεν θα φύγει μπροστά, αν δεν δώσουμε απαντήσεις για τις μεγάλες ληστείες του παρελθόντος, που δεν έχουν μόνο έναν ένοχο. Πολλές φορές υπάρχουν και διακομματικές ευθύνες» τόνισε ο Σταύρος Θεοδωράκης σε συνέντευξή του για το ζήτημα των εξοπλιστικών και της υπόθεσης Παπαντωνίου στην Γιάννα Παπαδάκου στην εκπομπή Checkpoint Alpha και ανέφερε ότι «στην Ελλάδα έγιναν τρεις μεγάλες ληστείες: στα εξοπλιστικά, στην υγεία και στα μεγάλα έργα».
Ο επικεφαλής του Ποταμιού διαβεβαίωσε ότι το Ποτάμι δεν θα σταματήσει να προσπαθεί να αποκαλυφθούν τα σκάνδαλα του χθες και του σήμερα. «Δεν θα αλλάξει πορεία η χώρα, εάν δεν ματώσουμε. Επειδή το πολιτικό σύστημα έχει πρόβλημα, πρέπει να καθαρίσουμε όλη τη βρώμα του παρόντος και του παρελθόντος. Θα ασχοληθούμε και με τα σκάνδαλα του σήμερα και με του χθες» επεσήμανε. Ό,τι στοιχείο έχουμε θα το δίνουμε στη δημοσιότητα. Δεν έχουμε καμιά πρόθεση να καλύψουμε κανέναν. Όποιο επώνυμο και αν έχει, από όποιο χώρο και αν προέρχεται. Το θέμα είναι να υπάρξει αυτή η διάθεση και από το υπόλοιπο πολιτικό σύστημα» ανέφερε χαρακτηριστικά. Εξέφρασε όμως την ανησυχία του για το κατά πόσον υπάρχει πραγματική διάθεση να διαλευκανθούν τέτοιου είδους υποθέσεις από τη Βουλή. «Φοβάμαι ότι το παρελθόν της Βουλής δείχνει ότι δεν υπάρχει διάθεση να βρεθούν απαντήσεις. Σας θυμίζω πως και ο κ. Τσοχατζόπουλος από τη Βουλή είχε αθωωθεί. Οι δικαστές έκαναν το επόμενο βήμα».
Ως προς την υπόθεση Παπαντωνίου και τις αποκαλύψεις που έκανε από το βήμα της Βουλής υπογράμμισε πως «η έρευνα συνεχίζει δικαστικά» και ότι «ο ρόλος μου δεν είναι να βγάζω συμπεράσματα. Δεν είμαι ανακριτής. Χαθήκανε κάποια λεφτά. Μιλάμε για κάποιες εκατοντάδες εκατομμύρια. Αυτοί που είχαν την πολιτική ευθύνη, έχουν κι άλλες ευθύνες. Το τι ακριβώς συμβαίνει θα αποδειχθεί από την δικαστική έρευνα».
Αναφερόμενος στις αλλαγές που πρέπει να γίνουν για να διαλευκανθούν τέτοιου τύπου υποθέσεις o Σταύρος Θεοδωράκης επανέλαβε ότι πρέπει να «αλλάξει ο νόμος περί ευθύνης υπουργών» καθώς η Βουλή ουσιαστικά καταλήγει να «προστατεύει» αντίστοιχες περιπτώσεις. «Είτε λόγω της ερμηνείας του νόμου, είτε λόγω της γραφειοκρατίας, ουσιαστικά καλύπτονται όλοι αυτοί που παίρνουν τέτοιες αποφάσεις» τόνισε.
Ερωτώμενος για το ποιος συγκάλυπτε τέτοιου είδους υποθέσεις τα τελευταία 15 χρόνια, ο επικεφαλής του Ποταμιού επεσήμανε ότι μετά τις αποκαλύψεις που έκανε από το βήμα της Βουλής για την υπόθεση Παπαντωνίου υπήρξαν «κάποιοι βουλευτές που μου είπαν “τι ψάχνεις και τα ανακατεύεις;” και συνέχισε λέγοντας ότι: «αυτοί είναι οι “ναι-μεν-αλλάδες” της πολιτικής που θεωρούν πώς επειδή υπάρχει πρόβλημα με τον κ. Τσίπρα και την οικονομική κρίση, πρέπει να ασχολούμαστε μόνο με αυτό. Αλλά πρέπει να ισχύει ακριβώς το αντίθετο».