search icon

Ελλάδα

Ρούλα Πισπιρίγκου: Στο μικροσκόπιο οι αναζητήσεις της στο internet – Ξεκινούν οι καταθέσεις μαρτύρων για την Τζωρτζίνα

«Πράσινο φως» από τη Δικαιοσύνη με την έκδοση βουλεύματος, ώστε να «ανοίξουν» οι υπολογιστές και τα οκτώ κινητά τηλέφωνα που κατασχέθηκαν από το σπίτι της Ρούλας Πισπιρίγκου - Παράσταση πολιτικής αγωγής δήλωσε σήμερα ο Μάνος Δασκαλάκης - «Τα στοιχεία είναι αδιάσειστα, είμαι σοκαρισμένος» είπε

Την ώρα που η Ρούλα Πισπιρίγκου, διανύει τα πρώτα 24ωρα στη φυλακή, υπό καθεστώς προσωρινής κράτησης, κατηγορούμενη για τη δολοφονία της κόρης της Τζωρτζίνας και ο εν διαστάσει σύζυγος της Μάνος Δασκαλάκης είναι και επισήμως αντίδικός της, η ανάκριση για το θάνατο του 9χρονου κοριτσιού, επιταχύνεται, όπως όλα δείχνουν, ώστε να αποσαφηνιστεί κάθε κρίσιμο ζήτημα που αφορά στην υπόθεση.

Μάλιστα, ήδη, εκδόθηκε το βούλευμα που δίνει το «πράσινο φως» για την άρση του τηλεφωνικού και ηλεκτρονικού απορρήτου της 33χρονης κατηγορουμένης, ενώ άμεσα θα κληθούν να περάσουν το κατώφλι του ανακριτικού γραφείου για να καταθέσουν οι πρώτοι μάρτυρες της υπόθεσης.

Σήμερα, μάλιστα, στην 18η τακτική ανακρίτρια Χριστίνα Σαλάππα που διενεργεί την έρευνα για το θάνατο της Τζωρτζίνας, εμφανίστηκε ο εν διαστάσει σύζυγος της κατηγορουμένης Μάνος Δασκαλάκης και δήλωσε παράσταση πολιτικής αγωγής. Όπως ανέφερε, μετά την έξοδό του από το ανακριτικό γραφείο, τα στοιχεία εναντίον της μητέρας των παιδιών του είναι «αδιάσειστα» πλην όμως -δήλωσε- η Ρούλα Πισπιρίγκου «ήταν υπόδειγμα μητέρας μπροστά μας».

Τα οκτώ κινητά

Τώρα σε ό,τι αφορά στην πορεία της ανάκρισης, το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο, όπως συνηθίζεται σε αυτές τις περιπτώσεις, έκανε δεκτό με βούλευμά του το αίτημα που είχε υποβάλει η ανακρίτρια για άρση του τηλεφωνικού και ηλεκτρονικού απορρήτου της 33χρονης μητέρας. Πλέον μετά την εξέλιξη αυτή οι αρχές έχουν το «πράσινο φως» από τη Δικαιοσύνη ώστε να «ανοίξουν» τους υπολογιστές αλλά και τα οκτώ κινητά τηλέφωνα που κατασχέθηκαν από το σπίτι της Ρούλας Πισπιρίγκου στην Πάτρα, προκειμένου να ερευνήσουν τόσο τις επικοινωνίες της μέσω τηλεφώνου όσο και αυτές μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και social media.

Επίσης, ενδελεχής έρευνα αναμένεται να γίνει και για τις αναζητήσεις που έκανε η κατηγορουμένη στο Διαδίκτυο, προκειμένου να διαπιστωθεί αν έψαχνε για κεταμίνη – την ουσία με την οποία κατηγορείται ότι δηλητηρίασε την κόρη της – ή άλλες ύποπτες φαρμακευτικές και μη ουσίες.

Την ίδια στιγμή, πληροφορίες αναφέρουν πως ετοιμάζονται οι πρώτες κλήσεις προς συγκεκριμένα πρόσωπα προκειμένου αυτά να καταθέσουν ως μάρτυρες άμεσα. Σκοπός είναι η όλη ανακριτική διαδικασία να κινηθεί χωρίς χρονοτριβή. Μεταξύ των προσώπων που θα καταθέσουν ως μάρτυρες στο πλαίσιο της ανακριτικής έρευνας που βρίσκεται σε εξέλιξη, θα είναι γιατροί και νοσηλευτές από το Καραμανδάνειο νοσοκομείο της Πάτρας, το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο αλλά και το Παίδων «Αγλαϊα Κυριακού» όπου νοσηλεύτηκε και κατέληξε η 9χρονη Τζωρτζίνα.

Για κατάθεση θα κληθούν ακόμη ο εν διαστάσει σύζυγος της κατηγορουμένης καθώς και συγγενικά της πρόσωπα.

Διαβάστε τη συνέχεια στο Protothema

Exit mobile version