search icon

Ελλάδα

Ρούλα Πισπιρίγκου: Σε ειδικό κελί στις φυλακές Κορυδαλλού – Φοβούνται μην αυτοτραυματιστεί

Είναι μανιώδης καπνίστρια και της ανάβουν τα τσιγάρα και την προσέχουν για να μην προκαλέσει ζημιά - Η 33χρονη είχε επεισόδιο μόλις μπήκε στη φυλακή και οδηγήθηκε στο αναρρωτήριο - Την έβρισαν και την απείλησαν οι κρατούμενες

Στον 1ο όροφο των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού, σε ειδικά διαμορφωμένο κελί, δίπλα στο Αναρρωτήριο, συντροφιά με ένα πακέτο τσιγάρα δίχως σπίρτα ή αναπτήρα αλλά έναν φύλακα όλο το 24ωρο που την εποπτεύει διακριτικά και όταν θέλει να καπνίσει τον φωνάζει και της ανάβει το τσιγάρο, είναι η νέα πραγματικότητα της «Μήδειας της Πάτρας».

Η Ρούλα Πισπιρίγκου μετά την ομόφωνη απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα να οδηγηθεί στη φυλακή μέχρι η υπόθεση της να φθάσει στο ακροατήριο, βρίσκεται υπό ειδικό καθεστώς κράτησης προκειμένου να αποφευχθεί ο κίνδυνος να δεχθεί επίθεση από άλλες κρατούμενες είτε να βλάψει τον εαυτό της. Για το λόγο αυτό, η Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής εκπόνησε ειδικό σχέδιο κράτησης προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν θερμά επεισόδια και αναταραχές με κεντρικό πρόσωπο την 33χρονη, όπως αναφέρει το protothema.gr.

Μάλιστα ο Γενικός Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής κ. Κωνσταντίνος Παπαθανασίου έχει ζητήσει καθημερινή ενημέρωση προκειμένου να έχει εικόνα για την περίπτωση της κρατούμενης. Ενδεικτικό της σημασίας που δίνουν στο ζήτημα της αποτροπής οποιασδήποτε ενέργειας που θα μπορέσει να προκαλέσει ζημία είναι το γεγονός ότι επειδή είναι μανιώδης καπνίστρια, της έχουν αφαιρέσει τα σπίρτα και τον αναπτήρα και υπάρχει άτομο 24ωρες το 24ωρο έξω από το κελί προκειμένου να της ανάβει το τσιγάρο.

Η Πισπιρίγκου είδε την εισαγγελέα ενώ το πρώτο πράγμα που ζήτησε ήταν τηλεόραση. Σε ό,τι έχει να κάνει με τον προαυλισμό αυτό που προβλέπεται είναι πρωί και απόγευμα να βγαίνει εκτός κελιού και να προαυλίζεται μόνη.

Η 33χρονη, μεταφέρθηκε γύρω στις 9 σήμερα το πρωί στις φυλακές Κορυδαλλού, ενώ συγκεντρωμένοι στο σημείο απειλούσαν να την λιντσάρουν και την αποδοκίμασαν. Ωστόσο τα μέτρα μεταγωγής από την Αστυνομία ήταν δρακόντεια και δεν υπήρξε κάποιο πρόβλημα. Η 33χρονη οδηγήθηκε στο κελί της εν μέσω αποδοκιμασιών και ύβρεων από τις άλλες κρατούμενες των φυλακών, οι οποίες εκτόξευαν απειλές για τη ζωή της.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου κρίθηκε προφυλακιστέα μετά από μια μαραθώνια απολογία περίπου 5 ωρών, στη διάρκεια της οποίας αρνήθηκε τις κατηγορίες. Περιγράφοντας το κατηγορητήριό της ως άδικο, πρωτάκουστο, εξωπραγματικό και επονείδιστο, η φερόμενη ως δράστις δήλωσε χαρακτηριστικά πως «αρνούμαι στο σύνολό της την αποδιδόμενη σε μένα κατηγορία, ποτέ δεν επιδίωξα, επιθύμησα ή προκάλεσα το θάνατο του παιδιού μου» στο απολογητικό της υπόμνημα, καταλήγοντας πως «καμιά μητέρα δεν μπορεί να κάνει κακό στο ίδιο της το παιδί».

Σύμφωνα πάντα με τους δικηγόρους της, η κατηγορούμενη ξέσπασε σε κλάματα, όταν ενημερώθηκε για την προφυλάκισή της, καθώς δεν αποδέχτηκε καμία κατηγορία ενώπιον της 18ης τακτικής ανακρίτριας, δηλώνοντας αντίθετα πως «επιφυλάσσομαι παντός νόμιμου δικαιώματός μου, για όλους όσους με κατέστησαν κατηγορούμενη στα μάτια όλης της κοινωνίας, προφανώς για να συγκαλύψουν τις δικές τους ευθύνες για την απώλεια της ζωής της θυγατέρας μου».

«Τελειωτικό χτύπημα»

Όταν μάλιστα ρωτήθηκε για τη δολοφονία της Τζωρτζίνας, απάντησε πως η 9χρονη ήταν το πρώτο της παιδί και αποτελούσε τη μεγάλη της αδυναμία. «Ο θάνατος της Τζωρτζίνας που ακολούθησε τα τραγικά περιστατικά που είχαν λάβει χώρα σε βάρος των δύο άλλων παιδιών τα οποία είχαν νωρίτερα χάσει τη ζωή τους από άλλες αιτίες, ήρθε ως τελειωτικό χτύπημα για μένα, ενώ αποτελούσε και το τελειωτικό χτύπημα σε βάρος της οικογένειάς μου, η ενότητα της οποίας άρχισε μετά από τα ανωτέρω τραγικά γεγονότα να κλυδωνίζεται μέχρι σημείου να έχει σήμερα σχεδόν διαλυθεί οριστικά», περιέγραψε η κ. Πισπιρίγκου.

Πέραν της άρνησης, στην απολογία της υπέδειξε ως υπαίτιους για τη χορήγηση κεταμίνης σε θανατηφόρα δόση προς την κόρη της τους θεράποντες γιατρούς του νοσοκομείου, όπου νοσηλευόταν, εισπράττοντας την ηχηρή διάψευση από πλευράς του «Αγλαΐα Κυριακού».

Σε ανακοίνωσή του το Νοσοκομείο διευκρίνισε χθες πως «σχετικά με αναφορές που λαμβάνουν χώρα το τελευταίο 24ωρο ότι κατά την νοσηλεία της ασθενούς Γεωργίας Δασκαλάκη στο Νοσοκομείο μας, έλαβε, από το ιατρικό ή το νοσηλευτικό μας προσωπικό, την φαρμακευτική ουσία «Κεταμίνη», βεβαιώνουμε ότι ουδέποτε χορηγήθηκε στην μικρή ασθενή η ουσία αυτή είτε αυτούσια είτε σαν συστατικό άλλου φαρμακευτικού ιδιοσκευάσματος», καταρρίπτοντας την επιχειρηματολογία της υπεράσπισης.

«Τυχαία γεγονότα»

Η ίδια, άλλωστε, η Ρούλα Πισπιρίγκου έκανε λόγο για «τυχαία γεγονότα», επιχειρώντας να αποδομήσει το κατηγορητήριο εις βάρος της, σύμφωνα με το οποίο η μικρή Τζωρτζίνα πάθαινε όλα τα επεισόδια πάντοτε εκτός ΜΕΘ και με την ίδια να είναι παντού παρούσα.

Ακόμη, στο απολογητικό της υπόμνημα επικαλέστηκε δύο επιχειρήματα για τη χορήγηση κεταμίνης, λέγοντας πως «η συγκεκριμένη ουσία δεν διατίθεται σε φαρμακεία και διακινείται αποκλειστικά από τους αρμόδιους κρατικούς φορείς σε αυστηρά περιορισμένο πλαίσιο, μόνο σε δυο χρήσεις, μία από τις οποίες είναι η Παιδοχειρουργική». Επιπλέον, με αίτημά της ζητά να διευκρινιστεί αν η ΜΕΘ του νοσοκομείου Παίδων Αγλαΐα Κυριακού έχει προμηθευτεί την ουσία κεταμίνη και δεύτερον, εάν τηρείται αρχείο των προσώπων που λαμβάνουν ποσότητα της συγκεκριμένης ουσίας.

 

Διαβάστε περισσότερα στο protothema.gr

Exit mobile version