Με 153 «ναι» κυρώθηκε από την Ολομέλεια της Βουλής των Ελλήνων η Συμφωνία των Πρεσπών που ξεπουλά το όνομα της Μακεδονίας στα Σκόπια.
«Ναι» στη Συμφωνία, παρά την αντίθεση της συντριπτικής πλειονότητας των πολιτών, ψήφισαν οι 145 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και οκτώ «πρόθυμοι» να στηρίξουν την κυβέρνηση – «κουρελού». «Όχι» ψήφισαν 146 βουλευτές και «παρών» ένας – ο Γρηγόρης Ψαριανός.
Ψηφοφορία για τη “Συμφωνία των Πρεσπών”
Οι οκτώ «προθύμοι» βουλευτές, που οδήγησαν στην κύρωση της Συμφωνίας των πρεσπών είναι η Κατερίνα Παπακώστα, ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος, ο Σπύρος Λυκούδης, ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος, η Ελενα Κουντουρά, ο Γιώργος Μαυρωτάς, ο Σταύρος Δανέλλης, ο Σταύρος θεοδωράκης. «Όχι» ψήφισε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βασίλης Κόκκαλης, προερχόμενος από τους ΑΝΕΛ, ο οποίος παρέμεινε στην κυβέρνηση και έως την τελευταία στιγμή δεν είχε αποφαφηνίσει την πρόθεσή του. «Παρών» ψήφισε ο Γρηγόρης Ψαριανός.
Επεισόδιο με τη Χρυσή Αυγή
Ενταση προκλήθηκε μετά την ψήφο του Κωνσταντίνου Μπαρμπαρούση, που επέστρεψε στην κοινοβουλευτική ομάδα της Χρυσής Αυγής και όταν ακούστηκε το όνομά του φώναξε «Όχι στην προδοσία». Η ψήφος είπε ο Νίκος Βούτσης, θεωρείται άκυρη, γεγονός που προκάλεσε την έντονη αντίδραση από την πλευρά της Χρυσής Αυγής και ιδιαίτερα του Ηλία Κασιδιάρη. Ο πρόεδρος της Βουλής πρότεινε να επιστρέψει στην αίθουσα της Ολομέλειας ο Μπαρμπαρούσης και να δηλώσει «όχι», προκειμένου να προσμετρηθεί η ψήφος του.
Πανό από τον Σαρίδη
Στη συνέχεια, όταν ήρθε η σειρά του να ψηφίσει ο βουλευτής της Ενωσης Κεντρώων Γιάννης Σαρίδης ύψησε πανό στη Βουλή. Ο Νίκος Βούτσης τον κάλεσε να κατεβάσει το πανό και να ψηφίσει- η ψήφος του ήταν «όχι».