search icon

Ελλάδα

Προσοχή: Tσουχτερό πρόστιμο για συσκευές αντιραντάρ

Υπέρογκα πρόστιμα ορίζει ο ΚΟΚ για τις συσκευές αντιραντάρ, τα οποία σίγουρα δεν… διαφημίζονται στο Διαδίκτυο από τις εταιρείες διάθεσης των παράνομων συσκευών

Οι συσκευές αντιραντάρ έγιναν γνωστές στη δεκαετία του ’80 στην Ελλάδα ωστόσο στις ΗΠΑ και σε άλλα κράτη-μέλη γνώρισαν μεγάλη ανάπτυξη πολλές δεκαετίες νωρίτερα. Οι πρώτες μονάδες ραντάρ για τον υπολογισμό της ταχύτητας των κινούμενων αυτοκινήτων κατασκευάστηκαν μετά το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, τα ραντάρ, τα οποία είναι «διάσημα», έχουν εγκατασταθεί στους αυτοκινητόδρομους από το 1950.

Το εν λόγω σύστημα λειτουργεί με τη μέθοδο της αντανάκλασης, καθώς δύο δεσμίδες ακτινοβολίας χτυπούν το κινούμενο αυτοκίνητο, διαθέτοντας μία συγκεκριμένη συχνότητα και, στη συνέχεια, οι δεσμίδες αυτές επιστρέφουν στη συσκευή, υποδεικνύοντας στους αστυνομικούς την ακριβή ταχύτητα, με βάση την οποία κινείται το αυτοκίνητο, το οποίο έχουν στοχεύσει.

Βέβαια, υπάρχουν πολλοί τύποι ραντάρ σήμερα και, στο μέτρο που η τεχνολογία εξελίσσεται, συνεχώς θα δημιουργούνται νέα μοντέλα περισσότερο «έξυπνα».

Το Newsauto.gr έψαξε και ανακάλυψε ότι υπάρχουν πάνω από 700.000 διευθύνσεις στο Διαδίκτυο, οι οποίες περιέχουν στις ιστοσελίδες τους προϊόντα, τα οποία, ενδεχομένως, να σας γλιτώσουν από κάποιο τσουχτερό πρόστιμο για υπερβολική ταχύτητα, αλλά είναι πολύ πιθανό να σας επιβληθεί άλλο πολύ πιο υψηλό πρόστιμο για την ύπαρξη συσκευής εντοπισμού ή παρεμβολής αντιραντάρ.

Μάλιστα, πάρα πολλές δημοσιεύουν μέχρι και ζωντανές δοκιμές που επιβεβαιώνουν την καλή λειτουργία των αντιραντάρ, αλλά καμία δεν αναφέρει τα πρόστιμα που προβλέπει ο ΚΟΚ για τις παράνομες συσκευές.

Οι βασικές κατηγορίες στις οποίες διακρίνονται τα αντι-ραντάρ είναι δύο.

Διαβάστε τη συνέχεια του κειμένου στο newsauto

Exit mobile version