search icon

Ελλάδα

Πώς να προστατέψετε την επιχείρησή σας από 5 συνήθεις ασφαλιστικές αξιώσεις

Για να προστατεύσετε την επιχείρησή σας, πρέπει να επαναξιολογείτε τους κινδύνους σας και να επανεξετάζετε τα ασφαλιστήρια συμβόλαιά σας ετησίως. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να είστε σίγουροι ότι κάνετε τα σωστά βήματα για να μειώσετε την «έκθεσή» σας και ότι έχετε την ασφάλιση και τα όρια πολιτικής που χρειάζεστε

Η συμβουλή «να ελπίζουμε για το καλύτερο αλλά να προετοιμαστούμε για το χειρότερο» είναι ιδιαίτερα σημαντική για τους ιδιοκτήτες επιχειρήσεων. Θέλετε να είστε αισιόδοξοι και να απολαμβάνετε να διευθύνετε την εταιρεία σας.

Αλλά πρέπει επίσης να είστε ρεαλιστές σχετικά με τους κινδύνους που αντιμετωπίζετε και να διατηρείτε επαρκή οικονομική προστασία με τη μορφή επιχειρηματικής ασφάλισης.

Οι ιδιοκτήτες μιας επιχείρησης ωστόσο, συχνά μετανιώνουν για την έλλειψη ετοιμότητάς τους. Ακόμη και ένα φαινομενικά μικρό περιστατικό μπορεί να οδηγήσει σε μεγάλη οικονομική επιβάρυνση για μια εταιρεία που δεν έχει ασφάλεια για να το καλύψει.

Ευτυχώς, οι οργανισμοί μπορούν να λάβουν μέτρα για να μειώσουν τον κίνδυνο μεγάλων δαπανών, όπως να κατανοήσουν ποιοι τύποι αξιώσεων είναι πιο συνηθισμένοι, να εργαστούν για να τις αποφύγουν και να έχουν ασφάλιση για την κάλυψη του κόστους, εάν δεν μπορούν να αποφευχθούν.

Ο κατάλογος των κινδύνων που αντιμετωπίζουν οι εταιρείες είναι μεγάλος. Σας παραθέτουμε τέσσερις συνηθισμένους τύπους περιστατικών που αντιμετωπίζουν οι μικρές επιχειρήσεις.

1 Ατυχήματα από πτώση επισκεπτών

Να είστε σε εγρήγορση και να αντιμετωπίσετε αμέσως καταστάσεις που μπορεί να οδηγήσουν σε πτώσεις. Αυτό περιλαμβάνει πράγματα όπως βρεγμένα δάπεδα, χιονισμένα ή παγωμένα πεζοδρόμια, κατεστραμμένο χαλί, πλακάκια ή σανίδες δαπέδου φθαρμένες και άλλους κινδύνους ολίσθησης ή παραπατήματος.

2. Διάρρηξη και κλοπή.

Για να ελαχιστοποιήσετε τον κίνδυνο διάρρηξης, βεβαιωθείτε ότι διαθέτετε σύστημα ασφαλείας υψηλής ποιότητας, συμπεριλαμβανομένων αποτελεσματικών κλειδαριών θυρών και παραθύρων και άλλων αποτρεπτικών μέσων, όπως παρακολούθηση βίντεο και περίφραξη γύρω από το κτίριό σας, εάν χρειάζεται. Θα πρέπει επίσης να έχετε ασφάλιση επιχείρησης για κλοπή.

3. Διαρροή νερού.

Βεβαιωθείτε για την κατάσταση των σωληνώσεων και των αποχετεύσεών. Πρέπει τουλάχιστον μια φορά τον χρόνο να πραγματοποιείτε τον σχετικό έλεγχο, ειδικά αν η επιχείρηση σας βρίσκεται σε μέρος που το χειμώνα επικρατούν δύσκολες συνθήκες. Επιπροσθέτως θα πρέπει να συμπεριλάβετε στο ασφαλιστήριο σας, την κάλυψη για διαρροή των σωληνώσεων.

4. Τραυματισμοί εργαζομένων.

Παρέχετε εκπαίδευση ασφάλειας στους νέους υπαλλήλους ως μέρος της διαδικασίας ενσωμάτωσης και ανανέωση εκπαίδευσης σε όλους τους υπαλλήλους, όπως απαιτείται. Πραγματοποιήστε περιοδικές συναντήσεις της ομάδας με επίκεντρο την ασφάλεια. Δημοσιεύστε υπενθυμίσεις ασφαλείας για να διατηρήσετε τις ασφαλείς λειτουργίες στην κορυφή του μυαλού. Οι περισσότερες εταιρείες με υπαλλήλους υποχρεούνται να έχουν ασφάλιση αποζημίωσης εργαζομένων. Μπορεί να καλύψει τα ιατρικά έξοδα και τους χαμένους μισθούς ενός τραυματισμένου εργάτη. Σε περίπτωση θανάτου, μπορεί επίσης να προσφέρει «επίδομα θανάτου» στα μέλη της οικογένειας.

Διαβάστε ακόμη

POS: Μετά την παράταση έρχονται και μειώσεις για μικροποσά

ΙΑΤΑ: Σύμφωνα με στοιχεία το 2023 ήταν η ασφαλέστερη χρονιά για τις εμπορικές πτήσεις

Οι ειδικοί προειδοποιούν: Θα «πνιγούμε» στα σκουπίδια

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ

Exit mobile version