Ο Άδωνις Γεωργιάδης αναλαμβάνει το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων. Μια θέση που δεν είναι νέα γι΄αυτόν, καθώς το 2011, επί κυβερνήσεως Παπαδήμου είχε αναλάβει υφυπουργός Ανάπτυξης με αρμοδιότητα τη Ναυτιλία.

Ο νέος υπουργός Ανάπτυξης γεννήθηκε στην Αθήνα στις 6 Νοεμβρίου του 1972. Κατάγεται από το Αμύνταιο της Φλώρινας, αλλά μεγάλωσε στην Εκάλη της Αθήνας. Φοίτησε στο Δημοτικό Σχολείο και στο Λύκειο της Νέας Ερυθραίας, και αργότερα στο Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Αθήνας. Εκεί οργανώθηκε αρχικά στη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και έπειτα στους «Νέους Ορίζοντες», την οργάνωση νεολαίας της Πολιτικής Ανοιξης. Πραγματοποίησε την πρώτη δημόσια εμφάνισή του το Μάρτιο του 1992 ως μέλος της ομάδας «Πρωτοβουλία για την Προστασία της Ελληνικής Ιστορίας» (ΠΠΕΙ) που προκάλεσε τη σύγκληση φοιτητικής συνέλευσης για το Μακεδονικό.

Το 1993 ο Γεωργιάδης ανέλαβε τη διεύθυνση των εκδόσεων Γεωργιάδη.[19] Από τότε είναι διευθυντής των περιοδικών «Ελλήνων Ιστορία» και «Ελληνική Αγωγή». To 1994 ίδρυσε το Κέντρο Ελευθέρων Σπουδών «Ελληνική Αγωγή» με σκοπό την διδασκαλία των αρχαίων ελληνικών. Το 1998, σε συνεργασία με τον δημοσιογράφο Κώστα Χούντα, διηύθυνε τον ραδιοφωνικό σταθμό «Ηρόδοτος 107,4». Αργότερα συνεργάστηκε με τηλεοπτικούς σταθμούς παρουσιάζοντας τις εκπομπές «Ελληνική Αγωγή» στον Blue Sky και «Ελλήνων Έγερσις» αρχικά στον Τηλεάστυ και σήμερα στο Kontra Channel, με αντικείμενο τον πολιτικό σχολιασμό και την προώθηση βιβλίων του, κυρίως ιστορικού και φιλολογικού περιεχόμενου.

Από το 2009 είναι παντρεμένος με την κυρία Ευγενία Μανωλίδου, με την οποία έχουν αποκτήσει δύο γιούς.

Η πολιτική καρριέρα

Αρχικά πολιτεύτηκε με το Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό (ΛΑ.Ο.Σ) του Γιώργου Καρατζαφέρη, στον οποίο εντάχθηκε το Νοέμβριο του 2003. Υπήρξε υποψήφιος του κόμματος για τη νομαρχία Αθηνών στις νομαρχιακές εκλογές του 2006.

Στις βουλευτικές εκλογές της 16ης Σεπτεμβρίου 2007 και της 4ης Οκτωβρίου 2009 εξελέγη βουλευτής με το ΛΑΟΣ στην Β΄ εκλογική περιφέρεια Αθηνών. Ήταν ακόμη υποψήφιος του ιδίου κόμματος για την θέση του περιφερειάρχη Αττικής στις περιφερειακές εκλογές τις 7ης Νοεμβρίου 2010.

Ως τρεις κύριους στόχους του, εάν εκλεγόταν περιφερειάρχης, ο Γεωργιάδης είχε θέσει την αντιμετώπιση του παρεμπορίου με τη σύσταση ενός ειδικού σώματος, την παύση κατασκευής του μουσουλμανικού τεμένους στο Βοτανικό και την κατασκευή τοπικών αγορών στις μεγάλες πόλεις του λεκανοπεδίου της Αττικής για την τόνωση της οικονομίας.

Στον πρώτο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών ο συνδυασμός του Γεωργιάδη “Αττική Οδός” ήρθε έκτος με 93.937 ψήφους (6,57%).

Στις 11 Νοεμβρίου 2011 τοποθετήθηκε υφυπουργός ανάπτυξης με αρμοδιότητα την ναυτιλία στην κυβέρνηση Παπαδήμου.

Ως υφυπουργός επέφερε την άρση του καμποτάζ (που οδήγησε σε αύξηση ΑΕΠ), ολοκλήρωσε το σχέδιο για την σωτηρία της ακτοπλοΐας, εξασφάλισε την αυτονομία του ΝΑΤ, την σύνδεση της σιδηροδρομικής γραμμής Λιμένος-Αλεξανδρούπολης.

Παραιτήθηκε στις 11 Φεβρουαρίου 2012. Την επόμενη ημέρα, 13 Φεβρουαρίου, διαγράφηκε από την Κοινοβουλετική Ομάδα του ΛΑΟΣ, καθώς υπερψήφισε το «Μνημόνιο ΙΙ» αντίθετα από την γραμμή του κόμματος.

Με τη Νέα Δημοκρατία

Στις 17 Φεβρουαρίου 2012 προσχώρησε στη Νέα Δημοκρατία, έχοντας παραιτηθεί από τη βουλευτική του έδρα. Εξελέγη με το ψηφοδέλτιο της ΝΔ στην Β΄ Αθηνών στις εκλογές στις 6 Μαΐου 2012 και εκ νέου στις εκλογές της 17ης Ιουνίου. Στις 25 Ιουνίου 2013 τοποθετήθηκε υπουργός υγείας στη συγκυβέρνηση της ΝΔ με το ΠΑΣΟΚ. Ως υπουργός εξήγγειλε την πλήρη φαρμακευτική κάλυψη 2.000.000 ανασφάλιστων με ετήσια κρατική δαπάνη 340 εκατ. ευρώ και πέτυχε την ενίσχυση χρήσης γενόσημων φαρμάκων, τον πλήρη έλεγχο της φαρμακευτικής δαπάνης, την συγχώνευση νοσοκομείων, την έγκριση 470 πρωτότυπων φαρμάκων και την ολοκλήρωση της μεταρρύθμισης στην ΠΦΥ.

Τον Σεπτέμβριο του 2014 ο Γεωργιάδης διορίστηκε κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας. Στις Εθνικές Εκλογές της 25η Ιανουαρίου 2015 εξελέγη βουλευτής με τη ΝΔ στην Β΄ περιφέρεια Αθηνών με αριθμό ψήφων 70.853 και στις Εθνικές Εκλογές της 20ής Σεπτεμβρίου 2015 επανεξελέγη βουλευτής στην Β΄ περιφέρεια Αθηνών.

Τον Σεπτέμβριο του 2015 έλαβε το 11,40% των ψήφων και κατετάγη τέταρτος στον Α΄ Γύρο των εσωκομματικών εκλογών, με αποτέλεσμα να μην περάσει στον Β΄ Γύρο. Στον Β΄ Γύρο υποστήριξε τον Κυριάκο Μητσοτάκη, θεωρώντας ότι θα ανανεώσει την παράταξη. Τελικά ο Μητσοτάκης εξελέγη Πρόεδρος της ΝΔ στον Β΄ Γύρο και στις 18 Ιανουαρίου ο Άδωνις ορίστηκε ως ένας απο τους δύο Αντιπροέδρους του κόμματος, μαζί με τον Κωστή Χατζηδάκη, με αρμοδιότητα το συντονισμό του κοινοβουλευτικού έργου.