Σε ηλικία 85 ετών έφυγε, την Κυριακή, από τη ζωή ο ηθοποιός Ντίνος Καρύδης, πατέρας της Σμαράγδας Καρύδη, σκορπίζοντας θλίψη στον καλλιτεχνικό χώρο.
Ο γνωστός ηθοποιός έδινε, σύμφωνα με πληροφορίες, επί χρόνια μάχη με τον καρκίνο.
Η είδηση του θανάτου του έγινε γνωστή μέσα από ανάρτηση που έκανε ο Σπύρος Μπιμπίλας στο Facebook.
«Αγαπημένε μου φιλε Καληνύχτα για πάντα! Ήσουν από τους πιο γλυκούς ανθρώπους που γνώρισα και με έλεγες πάντα ανηψάκι σου από τότε που στα στούντιο της ΕΡΤ το 80 γνωριστήκαμε, αγαπηθήκαμε κ μας ένωσε βαθειά οικογενειακή φιλία.. Το ταλέντο και το χιούμορ σου αστειρευτα! Η αγάπη για όλους εμάς μα κυρίως για την Τζούλια σου κ την Σμαράγδα σου υπέρμετρη.. Κι η Σμαράγδα αξία κόρη τέτοιων γονιών. Θα σε αγαπαμε πάντα και θα’σε αποχαιρετησουμε την Τρίτη 1.30 από το κοιμητήριο Ζωγραφου..Καλό ταξίδι λατρευτε μας’Ντινάκο και θερμα συλλυπητήρια στα 2 σου αγαπημένα πλάσματα..» γράφει στην ανάρτησή του ο Σπύρος Μπιμπίλας.
Ποιος ήταν ο Ντίνος Καρύδης
Το υποκριτικό του χάρισμα είχε ξεδιπλωθεί τόσο στη μεγάλη οθόνη και το θέατρο όσο και στις τηλεοπτικές σειρές. Μέσα από σειρά ρόλων, κατάφερνε με τόσο άρτιο και ιδιαίτερο τρόπο να προβάλλει το φλεματικό χιούμορ και τις έξυπνες ατάκες.
Για πολλούς, στα νεανικά του χρόνια, τότε που ξεκινούσε να κατακτά τον κόσμο της τέχνης, ήταν ο ξανθός ηθοποιός στο πλευρό της αείμνηστης Αλίκης Βουγιουκλάκη, καθώς οι δύο ηθοποιοί έπαιξαν μαζί στην κλασική ταινία «Η Αλίκη στο Ναυτικό».
Μάλιστα για τις αξιομνημόνευτες συνεργασίες του με την Αλίκη Βουγιουκλάκη και την Τζένη Καρέζη είχε δηλώσει σε συνέντευξή του είχε δηλώσει τα εξής:
Στην ταινία «Η Αλίκη στο ναυτικό» όταν κάναμε τη σκηνή της παρέλασης μου φέρνει το όπλο στο πρόσωπο μου και παραλίγο να μου βγάλει το μάτι. Μου είπε η ίδια Ντίνο πρόσεξε θα σου φέρω το όπλο στο μάτι να κάνεις λίγο προς τα πίσω. Συνεννοηθήκαμε και έγινε αυτό. Όλος ο κόσμος νομίζει ότι είχε γίνει κατά λάθος. Αυτό το λέω για πρώτη φορά. Θυμάμαι όταν πήγα και βρήκα την Τζένη Καρέζη και την είδα μπροστά μου έπαθα ζημιά με τα μάτια της. Δεν είχε βρει τον Καζάκο ακόμη. Τα μάτια της Καρέζη ήταν απίστευτα και δεν θα ξεχάσω το πόσο εντυπωσιάστηκα. Ήταν φίρμα ήδη.
Ο Ντίνος Καρύδης γεννηθείς στην Αθήνα το 1938, διέπρεψε στον χώρο της υποκριτικής, πρώτα ως φοιτητής της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου και έπειτα ως επαγγελματίας ηθοποιός, όχι μόνον στο θέατρο, αλλά και τον κινηματογράφο και την τηλεόραση.
Κατά την διάρκεια της καρίερας του συμμετείχε σε παραστάσεις, όπως: «Οδός Ονείρων» (1962), Η κόρη μου η σοσιαλίστρια (1965), Γλυκειά μου Μπριζίτ (1968), Τα παιδιά ενός κατώτερου Θεού (2015).
Όσον αφορά στον κινηματογράφο, το 1961 συμμετείχε στην θρυλική ταινία «Η Αλίκη στο ναυτικό» και το 1970 τον είδαμε στην ταινία «Αυτοί που μίλησαν με τον θάνατο» ως λοχαγό Φίσερ, ενώ τον απολαύσαμε και μεταξύ άλλων στις ταινίες: Κατάχρησις εξουσίας (1971), Αναζήτησις… (1972), Το αγκίστρι (1976).
Ισχυρή ήταν η παρουσία του και στους τηλεοπτικούς δέκτες. Πρωταγωνίστησε στις σειρές: «Ο φιλαράκος μας» (1981-1982), «Το μυστικό του Άρη Μπονσαλέντη» ( 1990-1991), Σαν τον σκύλο με τη γάτα (2003-2004), Φίλα τον βάτραχό σου ( 2007-2009) αλλά και στην τηλεταινία «Η πρώτη απεργία».
Όταν είχε μιλήσει για το πρόβλημα υγείας
Σε συνέντευξη του το 2021, ο Ντίνος Καρύδης, μίλησε για την αγάπη του για το θέατρο, αλλά και τα προβλήματα υγείας που τον κρατούν μακριά από την τέχνη που αγάπησε.
«Με στενοχωρεί το ότι είμαι μακριά από αυτό που αγάπησα πάρα πολύ, το θεατρικό σανίδι. Κάθε βράδυ βλέπω στον ύπνο μου ότι παίζω θέατρο. Κάθε βράδυ χωρίς υπερβολή. Όταν γίνω καλά έχω κατά νου να ξαναπαίξω. Θέλω να κάνω την παράσταση «Ρωμαίος και Ιουλιέτα.. ετών 80» ελπίζω να τα καταφέρω».
»Δεν είμαι καλά [στην υγεία μου]… Είμαι με βηματοδότη και δεν περπατάω, αλλά παραπατάω. Η αγάπη που εισπράττω από τον κόσμο με κρατάει όρθιο».
Διαβάστε ακόμη
Τα τρία διαγράμματα του Μάριο Ντράγκι που προκαλούν εφιάλτες στους Ευρωπαίους βιομηχάνους
Προϋπολογισμός 2025: Πάνω από 1 δισ. ευρώ νέες παροχές το 2025
Νάγκελ: Χρειάζεται περισσότερη προσπάθεια για να βγει από το τέλμα η γερμανική οικονομία
Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ