Η λειτουργία ενός εστιατορίου είναι αναμφίβολα μια από τις πιο ανταγωνιστικές επιχειρήσεις στον κόσμο. Ενώ υπάρχουν εκατοντάδες άλλα εστιατόρια για να ανταγωνιστείτε, πρέπει επίσης να βελτιώνετε συνεχώς τις λειτουργίες και τις υπηρεσίες σας έτσι ώστε να βρίσκεστε σε ένα υψηλό επίπεδο.
Σας παραθέτουμε κάποια μυστικά για να αποκτήσετε μια επιτυχημένη επιχείρηση εστίασης
1. Διατηρήστε την κουζίνα καθαρή
Πριν δοκιμάσετε οποιοδήποτε τέχνασμα μάρκετινγκ ή αναβαθμίσετε την εσωτερική διακόσμηση του εστιατορίου, βεβαιωθείτε ότι η κουζίνα σας λειτουργεί αποτελεσματικά και καθαρίζεται τακτικά με τα κατάλληλα μέτρα. Λόγω του φορτωμένου προγράμματος, πολλά εστιατόρια ξεχνούν να καθαρίσουν την κουζίνα τους. Και όταν η κουζίνα παραμένει ακάθαρτη για μέρες, προσελκύει παράσιτα, μικρόβια και πολλά άλλα. Εάν δεν θέλετε οι άνθρωποι να αρρωσταίνουν μετά τα γεύματα στο εστιατόριό σας, καθαρίστε σωστά την κουζίνα σας χρησιμοποιώντας χημικά καθαρισμού ποιότητας τροφίμων τακτικά. Επίσης, ελέγχετε την κουζίνα από επαγγελματίες ελέγχου παρασίτων κάθε τόσο. Εφόσον το φαγητό σας είναι υγιεινό και νόστιμο, είστε στην επιχείρηση.
2. Στοιχείο αναφοράς για το εστιατόριο σας
Για να διευθύνετε μια επιτυχημένη επιχείρηση εστιατορίου, πρέπει να δώσετε στους πελάτες σας έναν στέρεο λόγο για να συνεχίσουν να επισκέπτονται το χώρο σας, να συνεχίσουν την υποστήριξη σας και να πουν καλά πράγματα για την επιχείρησή σας στον κοινωνικό τους κύκλο. Αυτός ο λόγος ή το μοναδικό σημείο πώλησης της επιχείρησής σας μπορεί να είναι ένα πιάτο με υπογραφή, η ατμόσφαιρα, η τιμολόγηση, ένας δημοφιλής σεφ, πρόσβαση φιλική προς τα κατοικίδια ή κάτι άλλο. Αναμφισβήτητα κάποιο από τα παραπάνω θα μπορέσει να αποτελέσει σημείο αναφοράς για την επιχείρηση.
3. Κρατήστε υπό έλεγχο τις τιμές
Το μυστικό για τη λειτουργία μιας επιτυχημένης επιχείρησης εστιατορίου είναι να βελτιστοποιήσετε τα περιθώρια κέρδους σας για να μειώσετε το κόστος σας χωρίς συμβιβασμούς στην ποιότητα του φαγητού ή άλλων υπηρεσιών στο εστιατόριό σας. Ακολουθούν μερικές προτάσεις για το πώς μπορείτε να το κάνετε αυτό:
- Αγοράστε συστατικά από πωλητές που προσφέρουν καλή έκπτωση.
- Χρησιμοποιήστε στρατηγικά το φυσικό φως κατά τη διάρκεια της ημέρας για να μειώσετε την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας.
- Χρησιμοποιήστε μόνιμο προσωπικό μόνο σε ώρες αιχμής και αφήστε το έκτακτο προσωπικό να χειριστεί τις παραγγελίες σε ώρες μη αιχμής.
- Εάν δυσκολεύεστε να πληρώσετε το ενοίκιο του ακινήτου, μπορείτε να μεταβείτε σε ένα μοντέλο cloud-kitchen.
- Ενώ βρίσκετε τρόπους για να μειώσετε το λειτουργικό κόστος, βεβαιωθείτε ότι η εμπειρία του πελάτη δεν παρεμποδίζεται.
4. Χρησιμοποιείστε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης προς όφελος σας
Ενώ το καλό φαγητό και η εξαιρετική εξυπηρέτηση μπορούν να βοηθήσουν το εστιατόριό σας να αποκτήσει δημοτικότητα στην τοπική αγορά, πρέπει να απευθυνθείτε σε ένα μεγαλύτερο κοινό προωθώντας την επωνυμία σας στο Διαδίκτυο. Αρχικά, δημιουργήστε έναν ιστότοπο για το εστιατόριο όπου οι άνθρωποι μπορούν να κάνουν κράτηση τραπεζιών και να παραγγείλουν on line φαγητό. Στη συνέχεια, θα πρέπει να δημιουργήσετε λογαριασμούς κοινωνικών μέσων για το εστιατόριό σας σε διαφορετικές πλατφόρμες κοινωνικών μέσων και να συνδεθείτε με το κοινό-στόχο σας. Δημιουργήστε ελκυστικές αναρτήσεις σχετικά με τα στοιχεία του μενού σας.
5. Εκπαιδεύστε σωστά το προσωπικό σας
Εκτός από το φαγητό και τη διακόσμηση, η συμπεριφορά του προσωπικού σας παίζει σημαντικό ρόλο στον καθορισμό της επιτυχίας του εστιατορίου σας. Εάν το προσωπικό σας συμπεριφέρεται άσχημα στους πελάτες ή κάνει κάποια φρικτά λάθη ενώ σερβίρει το τραπέζι, οι πελάτες σας θα φύγουν από το εστιατόριο σας με πολύ αρνητική εντύπωση. Για να αποφύγετε κάτι τέτοιο, θα πρέπει να ασχοληθείτε από πολύ νωρίς με την σωστή εκπαίδευση του προσωπικού σας.
Διαβάστε ακόμη
ΤτΕ: Η μάχη μισθών, κερδών και ακρίβειας (διαγράμματα)
Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ