search icon

Ελλάδα

Μητσοτάκης: Θέλουμε αξιολόγηση παντού και για όλους

Θα καταργήσουμε τους εκτρωματικούς νόμους Φίλη - Γαβρόγλου – Μπαλτά για την Παιδεία, είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Για τη νέα γενιά, την εκπαίδευση, αλλά και την αναγκαιότητα της από κοινού προσπάθειας για το μέλλον της χώρας μίλησε από το βήμα του 2ου προσυνεδρίου της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τους νέους, που πραγματοποιήθηκε στην Πάτρα, ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο κ. Μητσοτάκης κάλεσε όλους τους νέους και όχι μόνο τους παρόντες στο προσυνέδριο της ΝΔ, να συμμετάσχουν ενεργά στα κοινά, με πολύπλευρους τρόπους.

«Ανοιγόμαστε σε νέα πρόσωπα και ιδέες. Καλούμε ανθρώπους να συνεισφέρουν στην προσπάθειά μας να δημιουργήσουμε ένα πρόγραμμα. Με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον.

Στόχος μας να δείξουμε έμπρακτα πως δεν είμαστε όλοι το ίδιο. Για να δείξουμε πως κάποιοι ακολουθούν το δρόμο των προτάσεων και του ρεαλισμού και όχι του λαϊκισμού και των ανεύθυνων υποσχέσεων. Βάζουμε τελεία σε αυτό…Το μυαλό μας πρέπει να είναι στραμμένο στην επόμενη γενιά. Ευκαιρίες και αξιοκρατία ζητούν οι νέοι. Πώς θα τους δώσουμε την ευκαιρία να πετύχουν το καλύτερο δυνατό στη ζωή τους. Αριστεία δεν είναι μόνο ο άριστος μαθητής. Η αριστεία είναι στάση ζωής. Είναι η καθημερινή προσπάθεια που καταβάλει ο καθένας να γίνει το καλύτερο που μπορεί. Και αυτήν την αριστεία είναι που θέλουμε να επιβραβεύσουμε. Και να δώσουμε ευκαιρίες, κυρίως, στους λιγότερο προνομιούχους», σημείωσε ενώ αναφερόμενος στην τριτοβάθμια εκπαίδευση τόνισε την ανάγκη εξειδίκευσης και άμεσης σχέσης των πτυχιούχων με την αγορά εργασίας,. Όπως είπε σε αποστροφή του λόγου του, «Ναι στο άσυλο της έκφρασης και όχι της άνομης συμπεριφοράς» επισημαίνοντας: «Δεν θα δεχτούμε ταραξίες με πολιτικές πλάτες, στα πανεπιστήμια», δήλωσε νωρίτερα

Ο κ. Μητσοτάκης έδωσε κατά την ομιλία του έμφαση στην προσχολική αγωγή, όπως επίσης στους διευθυντές των σχολείων αλλά ακόμα και τους περιφερειακούς διευθυντές εκπαίδευσης.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα πως η Νέα Δημοκρατία, όταν κληθεί να αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας θα καταργήσει τους «εκτρωματικούς», όπως τους χαρακτήρισε νόμους Φίλη-Γαβρόγλου-Μπαλτά, με την εισαγωγή νέου νόμου που θα δίνει στα ελληνικά πανεπιστήμια μεγαλύτερη αυτονομία, ευελιξία και «μεγαλύτερη δυνατότητα να διαχειριστούν τα του οίκου τους», όπως τόνισε χαρακτηριστικά.

Όπως σημείωσε, σήμερα δεν υπάρχει αρκετή εμπιστοσύνη ούτε ανάμεσα στους πολίτες, ούτε ανάμεσα στην κοινωνία των πολιτών και τους πολιτικούς. «Θέλω να κάνω μία έκκληση προς όλους. Θα βγούμε από αυτήν την κρίση μαζί και ενωμένοι. Όταν εμπιστευτούμε ο ένας τον άλλον. Εμείς δε διχάζουμε την κοινωνία. Δε χωρίζουμε τους πολίτες. Ενώνουμε την κοινωνία και απευθύνουμε μήνυμα πρόσκλησης και πρόκλησης να δημιουργήσουμε μαζί την Ελλάδα του αύριο. Η ΝΔ θα διαμορφώσει τον άξονα με ένα μέλλον με εμπιστοσύνη και αξιοπρέπεια», σημείωσε.

Οι εργασίες του προσυνεδρίου ξεκίνησαν με ομιλία του προέδρου της οργανωτικής επιτροπής του συνεδρίου και αντιπροέδρου του κόμματος Κωστή Χατζηδάκη, ο οποίος τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι «η ΝΔ θέλει να μιλήσει για σε συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες και θέλει κάθε συμπολίτης μας και περισσότερο οι νέοι, να δουν τον εαυτό τους μέσα στις θέσεις και στο πρόγραμμα μα».

Στη συνέχεια ο Κωστής Χατζηδάκης είπε ότι «τα πράγματα χειροτέρεψαν με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ, αφού μιλάμε πια για την γενιά των 360 ευρώ», προσθέτοντας ότι «η κατάσταση στην εκπαίδευση πάει από το κακό στο χειρότερο».

Επίσης, ανέφερε ότι «το όραμα της κυβέρνησης είναι η δεκαετία του ΄80» και όπως είπε, «η κυβέρνηση έχει ρετρό αντίληψη, αφού εμπνέεται από τις ρυθμίσεις που έγιναν το 1982 και το 1983».

Όσον αφορά στο θέμα της μετανάστευσης των νέων στο εξωτερικό, είπε ότι «τα τελευταία χρόνια έχουν τετραπλασιαστεί οι ρυθμοί φυγής των νέων στο εξωτερικό», σημειώνοντας ότι «μόνο με τις επενδύσεις μπορούν να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας και να επανέλθει η προοπτική».

Σχετικά με τα πρότυπα και πειραματικά σχολεία, ο Κωστής Χατζηδάκης είπε ότι «είναι ο βασικός μοχλός κοινωνικής κινητικότητας, ώστε το παιδί μια φτωχής οικογένειας, να έχει τις ίδιες ευκαιρίες με το παιδί μια πλούσιας οικογένειας».

Στη συνέχεια παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα του ερωτηματολογίου, για θέματα που απασχολούν τους νέους ανθρώπους. Ειδικότερα 18.036 πολίτες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Νέας Δημοκρατίας για μία ανοιχτή διαδικασία διαλόγου και εξέφρασαν τη γνώμη τους σε θέματα οικονομίας, παιδείας, ασφάλειας, καταπολέμησης της ανεργίας κ.ά.

Exit mobile version