Πανελλαδικές: Μέτριας δυσκολίας η Χημεία, βατά τα Λατινικά
Διαβάστε τα Θέματα στα οποία κλήθηκαν να απαντήσουν σήμερα οι υποψήφιοι – Οι εξετάσεις ολοκληρώνονται την Τετάρτη με τους υποψηφίους να εξετάζονται στη Βιολογία, μάθημα γενικής παιδείας
Με το μάθημα των Λατινικών (Ο.Π.) Ανθρωπιστικών Σπουδών και της Χημείας, (Ο.Π. Θετικών Σπουδών) συνεχίστηκαν σήμερα, Δευτέρα, οι Πανελλαδικές Εξετάσεις.
Οι εξετάσεις ολοκληρώνονται την Τετάρτη με τους υποψηφίους να εξετάζονται στη Βιολογία, μάθημα γενικής παιδείας.
Στη Χημεία τα θέματα κρίνονται μέτριας δυσκολίας, ενώ καλύπτουν όλο το φάσμα της ύλης χωρίς πάντως να είναι μεγάλης έκτασης. Βατά, όπως σχεδόν κάθε χρόνο εξάλλου, κρίνονται και τα θέματα των Λατινικών τα οποία δίνουν συνήθως και υψηλές βαθμολογίες στους υποψηφίους των θεωρητικών σχολών.
Οι πανελλαδικές εξετάσεις συνεχίζονται την Τετάρτη 1η Ιουνίου με Βιολογία Γενικής Παιδείας για τους υποψήφιους των ημερήσιων και εσπερινών Γενικών Λυκείων που εξετάζονται με το νέο σύστημα, ενώ όσοι εξετάζονται με το παλιό σύστημα θα γράψουν Νεοελληνική Γλώσσα (Θεωρητικής Κατεύθυνσης), Αρχές Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων (Τεχνολογική Κατεύθυνση) και Χημεία-Βιοχημεία (Τεχνολογική Κατεύθυνση).
Σε ό,τι αφορά την έως τώρα βαθμολόγηση των γραπτών σε μάθημα-«βαρόμετρο» εξελίσσονται τα Μαθηματικά, ενώ οι βαθμολογίες σε Έκθεση και Αρχαία Ελληνικά κινούνται στα ίδια επίπεδα με πέρυσι.
Σύμφωνα με πληροφορίες από τα βαθμολογικά κέντρα, ολοκληρώθηκε η βαθμολόγηση των περισσότερων γραπτών στα Μαθηματικά και η πλειονότητα των γραπτών κινείται σε βαθμούς κάτω από τη βάση. Ειδικά για την ομάδα προσανατολισμού Οικονομίας και Πληροφορικής, τα ποσοστά με βαθμούς κάτω από τη βάση κινούνται στο 80% με 85%. Οι ίδιες πληροφορίες κάνουν λόγο ότι στα Μαθηματικά το άριστα είναι το 18 και όχι το 20.
Σε ό,τι αφορά στο μάθημα της Έκθεσης, στοιχεία από βαθμολογικά κέντρα αποκαλύπτουν οτι η βαθμολόγηση κινείται στα ίδια επίπεδα με τα αντίστοιχα περσινά. Το θέμα για τη φιλία του Ευάγγελου Παπανούτσου δεν φαίνεται να δυσκόλεψε πάρα πολύ τους υποψηφίους, καθώς υπάρχουν αρκετά γραπτά με βαθμολογίες γύρω στο 15.
Από τα πρώτα στοιχεία από τα βαθμολογικά κέντρα εκτιμάται ότι και οι βαθμολογίες στα Αρχαία Ελληνικά θα κινηθούν σε αντίστοιχα με τα περσινά επίπεδα.
Πηγή: protithema.gr