Δεν είναι η πρώτη φορά, που ένα παιδί βρίσκει τραγικό θάνατο σε κακοσυντηρημένα και επικίνδυνα παιχνίδια του λούνα παρκ. Άλλες τρεις περιπτώσεις τα τελευταία χρόνια έχουν συγκλονίσει την ελληνική κοινωνία και έχουν βυθίσει στο πένθος τις οικογένειες τους. Κοινός παρανομαστής το ανθρώπινο λάθος, η έλλειψη άδειας, οι προχειροδουλειές, η κακοκοσυντήρηση και η έλλειψη ελέγχων.

Αλμυρός Βόλου – 30 Αυγούστου 2019

Στις 30 Αυγούστου του 2019 το πανελλήνιο είχε συγκλονιστεί με τον θάνατο της 14χρονης Σεραίνα Χουλιαρά σε λούνα παρκ. Η άτυχη έφηβη είχε αφήσει την τελευταία της πνοή στο τσιμέντο του χώρου της εμποροπανηγύρεως Αλμυρού Βόλου, καθώς, σε μία περιστροφή του μηχανήματος «χαλί», στο οποίο ο χειριστής του είχε προσδώσει ιλιγγιώδη ταχύτητα δεν κατάφερε να συγκρατηθεί στην θέση της. Το κορίτσι αφού «έφυγε» από τη θέση του από μεγάλο ύψος, κατέληξε πρώτα στο διπλανό, σε πολύ κοντινή απόσταση και εν λειτουργία μηχάνημα «ταψί», και στη συνέχεια στο έδαφος πίσω από αυτό.Μετά το τραγικό συμβάν ακολούθησαν έρευνες ενώ το «χαλί» κατασχέθηκε από τις αρχές

Δύο 24ωρα μετά το πόρισμα πραγματογνωμοσύνης, τότε , σύμφωνα με το οποίο η ισχύς του «χαλιού» που σκότωσε την 14χρονη στο λούνα παρκ στον δήμο Αλμυρού ήταν οκτώ φορές μεγαλύτερη του κανονικού, η μητέρα της άτυχης Νίνας μιλούσε για πρώτη φορά στους δημοσιογράφους και ζητούσε την τιμωρία των υπευθύνων .

Διαβάστε περισσότερα στο protothema.gr