Επίθεση στην κυβέρνηση και στον πρωθυπουργό εξαπέλυσε σήμερα από την Πάτρα ο γραμματέας του πολιτικού συμβουλίου της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτης Λαφαζάνης, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου με αφορμή την επίσκεψή στην πόλη και την παρουσία του στις εκδηλώσεις του φεστιβάλ της Λαϊκής Ενότητας Unity, που πραγματοποιείται στους χώρους του παλαιού δημοτικού νοσοκομείου.
Ειδικότερα, αναφερόμενος στον πρωθυπουργό, είπε ότι «όσοι άκουσαν χθες την ομιλία του στην Θεσσαλονίκη, νομίζω ότι θα έμειναν εμβρόντητοι», προσθέτοντας ότι «είδαν έναν Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος εμφανίστηκε, ως ο κατ΄ εξοχήν εκπρόσωπος του συστήματος, της ελληνικής ολιγαρχίας, του ευρωπαϊκού κατεστημένου, των ξένων επενδυτών και κάτοχος της ιδιοκτησίας των μνημονίων».
Ο Αλέξης Τσίπρας, συνέχισε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, «εμφανίστηκε ως η νέα αποτελεσματική δεξιά, έναντι μιας παραδοσιακής δεξιάς, η οποία θα ήταν αμφίβολο αν θα μπορούσε να εφαρμόσει στην πράξη, όλα αυτά τα οποία προωθεί με ταχύτητα και με κάποια αριστερή φρασεολογία ο πρωθυπουργός».
Αναφερόμενος στις επενδύσεις, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης είπε ότι «αυτοί που έρχονται στη χώρα μας θέλουν να την λεηλατήσουν και να αρπάξουν “κοψοχρονιά” τον εθνικό μας πλούτο και τις δημόσιες στρατηγικές επιχειρήσεις μας», ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση για διάλυση των εργασιακών σχέσεων που, όπως είπε, «καταδικάζουν την νεολαία στην απελπισία, στο αδιέξοδο και την νέα ξενιτιά».
Όσον αφορά στους πλειστηριασμούς ανέφερε ότι «το κίνημα, στο οποίο μετέχει ενεργά και με πρωτοπόρο ρόλο η Λαϊκή Ενότητα, δέχθηκε συκοφαντική επίθεση από τον πρόεδρο του συμβολαιογραφικού συλλόγου Αθηνών – Πειραιώς», ο οποίος, όπως υποστήριξε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, «επιχείρησε να εμφανίσει το κίνημα ότι βοηθάει τους πλούσιους και τους γόνους βιομηχάνων».
Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης είπε ακόμη ότι η κυβέρνηση έχει μια αδιέξοδη πορεία και διατύπωσε την εκτίμηση ότι «ανά πάσα στιγμή μπορεί να έχουμε πολιτικές εξελίξεις».
Από την πλευρά του το μέλος του πολιτικού συμβουλίου της Λαϊκής Ενότητας Δημήτρης Στρατούλης, αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην εκδίκαση της προσφυγής 26 φορέων στο ΣτΕ για να ακυρωθεί ο «νόμος Κατρούγκαλου», διότι όπως πρόσθεσε, «δεν είναι μόνο αντισυνταγματικός, αλλά είναι και συνταξιοκτόνος, γιατί αφαιρεί από τους συνταξιούχους από το 2016 έως τον Ιανουάριο του 2020, περίπου 8,24 δισ. ευρώ».
Πηγή: ΑΠΕ