search icon

Ελλάδα

Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος: Το ύστατο αντίο από την οικογένειά του

Τα παιδιά του Παναγιώτης και Γιώργος, η σύζυγός του Γέλη, ο αδελφός του Θεόδωρος με τη σύζυγό του Γιάννα απηύθυναν το ύστατο χαίρε στον ευπατρίδη της βιομηχανίας που άφησε την τελευταία του πνοή τη Δευτέρα, σε ηλικία 76 ετών

Τον ύστατο χαιρετισμό απηύθυνε η οικογένεια του Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου στον ευπατρίδη που έφυγε από τη ζωή την περασμένη Δευτέρα, σε ηλικία 76 ετών.

Η εξόδιος ακολουθία εψάλη στον Ιερό Ναό Αγίων Θεοδώρων του Α’ Κοιμητηρίου Αθηνών, χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου.

Η κηδεία έγινε σε οικογενειακό κύκλο με παρόντες επίσης ελάχιστους φίλους, συνεργάτες και επιχειρηματίες, λόγω των μέτρων για την πανδημία. Τη σορό συνόδευσαν τα παιδιά του εκλιπόντος Παναγιώτης και Γιώργος, η σύζυγός του Γέλη, ο αδελφός του Θεόδωρος Αγγελόπουλος με τη σύζυγό του Γιάννα.

Ο εκλιπών επί σειρά ετών αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας, ενώ τους τελευταίους μήνες νοσηλευόταν με μηχανική υποστήριξη στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών.

Παράκληση της οικογένειας ήταν αντί στεφάνων τα χρήματα να κατατεθούν στο Γενικό Αντικαρκινικό Ογκολογικό Νοσοκομείο Αθηνών «Ο ΑΓΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ».

Βέβαια αρκετοί ήταν εκείνοι που έστειλαν και στεφάνι στη μνήμη του Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου.

Η οικογένεια Αγγελόπουλου, με καταγωγή τον Βλαχορράπτη Αρκαδίας (σημερινή ονομασία Μάραθα), συνέδεσε το όνομά της με τη Χαλυβουργική. Πρόγονος της ιστορικής χαλυβουργίας ήταν η Ελληνικά Συρματουργεία, μια μικρή βιοτεχνία που δημιουργήθηκε στην οδό Πειραιώς, στο ύψος των Πετραλώνων.

Οι επόμενες δεκαετίες έφεραν μεγάλη ανάπτυξη για την οικξογενειακή επιχείρηση. Το 1961 ο Κωνσταντίνος Καραμανλής έβαλε τον θεμέλιο λίθο στην πρώτη υψικάμινο της Χαλυβουργικής, ενώ στις δεκαετίες του 1960 και του 1970 αποτέλεσε τη μοναδική πλήρως καθετοποιημένη χαλυβουργία στην Ελλάδα που χρησιμοποιούσε σιδηρομετάλλευμα ως πρώτη ύλη για την παραγωγή τελικών προϊόντων. Η εταιρεία είχε μεγάλη συμμετοχή στα μεγάλα έργα υποδομής που έγιναν τις τελευταίες δεκαετίες, όπως είναι οι μεγάλοι οδικοί άξονες, μεγάλα ιδιωτικά έργα, μεγάλα λιμάνια και στάδια, γέφυρες, αεροδρόμια κ.ά.

Η συμβολή της Χαλυβουργικής στην εθνική προσπάθεια ανασυγκρότησης της χώρας μετά το 1950 είναι καθοριστική, αφού η χωρα είχε δική της παραγωγή σε χάλυβα για όλα τα μικρά και μεγάλα έργα που άλλαξαν το πρόσωπο της Ελλάδας τις τελευταίες δεκαετίες. Η Χαλυβουργική στην ακμή της απασχολούσε 2.500 τεχνεργάτες και οι Αγγελόπουλοι έφθασαν να αποτελούν τους μεγαλύτερους ιδιώτες παραγωγούς χάλυβα διεθνώς.

Τα υπόλοιπα είναι μέρος μιας μεγάλης ιστορίας

Διαβάστε ακόμη: 

Τα «πράσινα» projects των 21 δισ. δολαρίων που αλλάζουν την Ελλάδα 

Έρευνα: Πάνω από το 50% των Ευρωπαίων θέλουν… αλγόριθμους στη θέση των βουλευτών τους 

Bernard Arnault: Ο «λύκος με το κασμιρένιο παλτό» έγινε o πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο

Exit mobile version