search icon

Ελλάδα

Κυρ. Μητσοτάκης: Τίτλοι τέλους στο σήριαλ του αποπροσανατολισμού με τις τηλεοπτικές άδειες

«Η Ελλάδα μοιάζει με ρημαγμένη χώρα», υποστήριξε ο πρόεδρος της ΝΔ μετά τη συνάντηση που είχε με το ΔΣ του ΣΕΛΠΕ και τη διαπίστωση για τις «δραματικές συνθήκες» στην πραγματική οικονομία εξαιτίας της πτώσης του τζίρου στο λιανικό εμπόριο

Του Γρηγόρη Τζιοβάρα

«Τίτλους τέλους στο σήριαλ του αποπροσανατολισμού με τις τηλεοπτικές άδειες που σκηνοθετεί μήνες τώρα η κυβέρνηση», επιχειρεί να ρίξει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, στρέφοντας το ενδιαφέρον του στα πραγματικά προβλήματα που ταλανίζουν τους πολίτες και στην οικοδόμηση διεθνών συμμαχιών με στόχο την προσέλκυση επενδύσεων που θα δημιουργήσουν θέσεις εργασίας.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχε την Τετάρτη συναντήσεις με τον νεοτοποθετηθέντα στη χώρας μας Αμερικανό πρεσβευτή Τζέφρι Πάιατ, αλλά και με τον υπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ που επισκέπτεται την Αθήνα, ενώ δέχθηκε στο γραφείο του το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Λιανικής Πωλήσεως Ελλάδος (ΣΕΛΠΕ) και συζήτησε μαζί τους τις «δραματικές συνθήκες στην πραγματική οικονομία και την πτώση του τζίρου στο λιανικό εμπόριο».

Όπως επεσήμανε ο κ. Μητσοτάκης στις δηλώσεις που έκανε αμέσως μετά, η πτώση του τζίρου «οφείλεται στην κρίση εμπιστοσύνης, στη μείωση του διαθέσιμου εισοδήματος των νοικοκυριών και στην υπερφορολόγηση». Δηλαδή, όπως είπε, «σε όλα αυτά που επέβαλε αυτή η ιδεοληπτική και ανίκανη κυβέρνηση».

«Η Ελλάδα μοιάζει με ρημαγμένη χώρα», υποστήριξε ο πρόεδρος της ΝΔ. «Η ύφεση συνεχίζεται. Οι επενδυτές την εγκαταλείπουν. Τα λουκέτα στις επιχειρήσεις πολλαπλασιάζονται. Οι εργαζόμενοι βρίσκονται στο δρόμο». Και με έμφαση συνέχισε: Δεν πάει άλλο. Η χώρα χρειάζεται πολιτική αλλαγή. Χρειάζεται μείωση φόρων, μείωση δαπανών, επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων και των αποκρατικοποιήσεων. Για να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη και η ρευστότητα στην αγορά, να γίνουν επενδύσεις, να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας και να μειωθεί η ανεργία. Σε αυτήν την κατεύθυνση κινείται η Συμφωνία Αλήθειας που έχουμε καταθέσει στον ελληνικό λαό για να βγει η χώρα, επιτέλους, από την κρίση».

Νωρίτερα, στη συνάντηση με τον πρέσβη των Η.Π.Α. στην Ελλάδα κ. Πάιατ, ο πρόεδρος της ΝΔ συζήτησε για την προοπτική των διμερών σχέσεων καθώς και για την επικείμενη επίσκεψη του Προέδρου Barack Obama στη χώρα μας. Επίσης, όπως ανακοινώθηκε από την αξιωματική αντιπολίτευσης εξετάστηκε η πορεία των διακοινοτικών συνομιλιών για την επίλυση του Κυπριακού, καθώς και οι εξελίξεις σε σημαντικά περιφερειακά ζητήματα. Ενώ, υπήρξε ανταλλαγή απόψεων για θέματα της τρέχουσας πολιτικής και οικονομικής επικαιρότητας στην Ελλάδα.

Κατά τη συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας κ. Λαβρόφ «έγινε αναφορά στους στενούς ιστορικούς δεσμούς Ελλάδας – Ρωσίας, καθώς και στην κοινή επιθυμία για περαιτέρω προώθηση των διμερών σχέσεων, ιδίως στους τομείς του εμπορίου, των επενδύσεων, του τουρισμού και του πολιτισμού».

Συζητήθηκε, επίσης, εκτενώς η πορεία των διακοινοτικών συνομιλιών για την επίλυση του Κυπριακού, όπως ανακοινώθηκε από το Μοσχάτο. Από τις ίδιες πηγές έγινε γνωστό ότι ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας εξέφρασε την ανησυχία του για τις πρόσφατες δηλώσεις του Προέδρου της Τουρκίας σχετικά με τη Συνθήκη της Λωζάνης. «Υπήρξε σύμπτωση απόψεων ως προς την ανάγκη σεβασμού του Διεθνούς Δικαίου και των Διεθνών Συνθηκών», σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση.

«Αντικείμενο των συνομιλιών ήταν ακόμα η κρίση στη Συρία, καθώς και άλλα περιφερειακά ζητήματα», αναφερόταν στην ίδια ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία ο κ. Μητσοτάκης «ενημέρωσε τον Ρώσο Υπουργό Εξωτερικών για θέματα που αφορούν στην οικονομική πραγματικότητα και την εσωτερική πολιτική».

Στο μεταξύ, επιμένοντας να κρατά στραμμένο το ενδιαφέρον του στην οικονομία και στις διεθνείς επαφές, ο κ. Μητσοτάκης στις 12 το μεσημέρι της Πέμπτης θα μιλήσει \στην Ευρω-Αραβική Σύνοδο «Εταίροι για την Ανάπτυξη», που πραγματοποιείται στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Ενώ αργότερα θα συναντηθεί με τον υπουργό Εξωτερικών της Πολωνίας κ. Witold Waszczykowski.

Exit mobile version