Ανοιχτή θα παραμείνει η Βαρβάκειος Αγορά μέχρι και την Καθαρά Δευτέρα, ώστε οι καταναλωτές να προμηθευτούν σαρακοστιανά.

Όπως διαπιστώνουν, οι καταναλωτές το κόστος για μια ακόμη χρονιά παραμένει σε υψηλά επίπεδα, με τους ιχθυοπώλες να υποστηρίζουν από την πλευρά τους ότι συγκρατούν όσο μπορούν τις τιμές, ώστε το τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας να μην είναι τουλάχιστον ακριβότερο από πέρσι.

O Βασίλης Σίμος, πρόεδρος ιχθυαγοράς Βαρβάκειου δήλωσε: «O κόσμος έχει ξεκινήσει δειλά δειλά, κάνει την έρευνα αγοράς, κοιτάζει τις τιμές, συγκρίνει και προσπαθεί να βρει κάτι καλό, γιατί βλέπουμε ότι βάλλεται ο κόσμος τον τελευταίο καιρό».

Ενδεικτικά στην αγορά κάποιος θα βρει σκούρα γαρίδα εισαγωγής από 8 έως 12 ευρώ, κόκκινη γαρίδα εισαγωγής από 11 έως 14 ευρώ, καλαμάρια από 9 έως 11 ενώ, ενώ το φρέσκο χταπόδι κυμαίνεται από 16 έως 23 ευρώ.

Η τιμή του χαλβά σε κλασικές γεύσεις κινείται περίπου στα 11,80 ευρώ το κιλό, ενώ οι πιο ιδιαίτερες εκδοχές, όπως με κουβερτούρα και κράνμπερι, φτάνουν τα 12,80 ευρώ.

Οι καταναλωτές, αναζητούν τις καλύτερες τιμές, ενώ εμφανίζονται διστακτικοί και όπως λένε, θα ψωνίσουν συγκρατημένα, με κύριο γνώμονα την τιμή.

Διαβάστε ακόμη 

Ο χάρτης των μισθών στην Ελλάδα – Αντίστροφη μέτρηση για αυξήσεις (πίνακας)  

Ηλεκτρικό ρεύμα: Οι προμηθευτές απορρόφησαν την αύξηση κατά 14% – Αυτές είναι οι τιμές για τον Μάρτιο

Daniel Bunn (Tax Foundation): Η Ελλάδα πρέπει να μειώσει μία σειρά από φόρους αλλά όχι τον ΦΠΑ (pics + tweet)

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο Θέμα