search icon

Ελλάδα

Απεργία 28 Φεβρουαρίου 2025: Ποιοι συμμετέχουν – Πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μεταφοράς

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΓΣΕΕ αποφάσισε την κήρυξη 24ωρης Πανελλαδικής απεργίας την Παρασκευή, 28/2, δύο χρόνια μετά την τραγωδία των Τεμπών

(ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Απεργία για τις 28 Φεβρουαρίου, ημέρα που συμπληρώνονται δύο χρόνια από το δυστύχημα των Τεμπών προκήρυξαν η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΓΣΕΕ αποφάσισε την κήρυξη 24ωρης Πανελλαδικής απεργίας την Παρασκευή, 28/2, δύο χρόνια μετά την τραγωδία των Τεμπών, ώστε:

Ενώνουμε τις δυνάμεις μας στον άδολο αγώνα του Συλλόγου των συγγενών των θυμάτων των Τεμπών και συνδράμουμε στις προσπάθειές τους. Για απονομή δικαιοσύνης. Για να μπορεί κάθε πολίτης να φθάνει με ασφάλεια στον προορισμό του. Για να λειτουργούν οι θεσμοί, για να είναι οχυρωμένα τα δημόσια αγαθά. Η ΓΣΕΕ και οι οργανώσεις της θα συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις που ο Σύλλογος θα ανακοινώσει εκείνη την ημέρα σε ολόκληρη τη χώρα, καλώντας κάθε εργαζόμενη και εργαζόμενο να διαδηλώσουν για την επίτευξη των κοινών αυτών στόχων»

Τέλος, όπως αναφέρεται και σε προηγούμενη ανακοίνωση της ΓΣΕΕ «καλούνται οι συνάδελφοί μας των μέσων μαζικής μεταφοράς να εργασθούν (ακόμα και ως απεργοί), προκειμένου να διευκολύνουν την προσέλευση των πολιτών στους χώρους των κινητοποιήσεων.

Σε ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ καλεί τις Ομοσπονδίες, τα Ν.Τ., τα Πρωτοβάθμια Σωματεία και όλους τους εργαζόμενους «να δώσουν τη μάχη για την επιτυχία της απεργίας, έτσι ώστε να μην υπάρξει καμιά συγκάλυψη στο έγκλημα, στις αιτίες και τους αυτουργούς και να αποδοθεί δικαιοσύνη».

Η ανακοίνωση:

«Το Γενικό Συμβούλιο της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. στη χθεσινή συνεδρίασή του, αποφάσισε, ομόφωνα, την πραγματοποίηση 24ωρης Γενικής Πανελλαδικής Απεργίας στις 28 του Φλεβάρη, ημερομηνία που συμπληρώνονται δύο χρόνια από το έγκλημα των Τεμπών. Καλούμε τις Ομοσπονδίες, τα Ν.Τ. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., τα Πρωτοβάθμια Σωματεία και όλους τους εργαζόμενους να δώσουν τη μάχη για την επιτυχία της απεργίας, έτσι ώστε να μην υπάρξει καμιά συγκάλυψη στο έγκλημα, στις αιτίες και τους αυτουργούς και να αποδοθεί ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ. ΣΤΙΣ 28 ΤΟΥ ΦΛΕΒΑΡΗ ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ»

Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια

Σημειώνεται πως, δεμένα θα παραμείνουν τα πλοία όλων των κατηγοριών στις 28 Φεβρουαρίου. Η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ), κατά τη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής, αποφάσισε και αυτή απεργία για την ίδια ημερομηνία.

Ειδικότερα αποφάσισαν:

Τι θα γίνει με τα Μέσα Μεταφοράς

Σε ό,τι αφορά τα υπόλοιπα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς (λεωφορεία, τρόλεϊ, μετρό, ΗΣΑΠ, Προαστιακός) ξεκάθαρη εικόνα θα έχουμε τις επόμενες ημέρες, με το πιο πιθανό σενάριο να περιλαμβάνει τη συμμετοχή των εργαζομένων στην απεργία, χωρίς να αποκλείεται πάντως να υπάρξει ειδική πρόνοια για τους πολίτες που θα θέλουν να μετακινηθούν προς το κέντρο της Αθήνας.

Διαβάστε ακόμη 

Παγώνει η επιβολή τέλους κρουαζιέρας λόγω της σεισμικής δραστηριότητας στη Σαντορίνη

Μητσοτάκης στο Bloomberg TV: Χρειάζεται δημοσιονομική ευελιξία για τις αμυντικές δαπάνες

Οι πάγοι λιώνουν κι οι φάλαινες-δολοφόνοι «ταξιδεύουν» στην Αρκτική

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ

Exit mobile version