Την εντατικοποίηση των προσπαθειών της για την επίτευξη 25 στόχων για την περιβαλλοντική, κοινωνική και εταιρική διακυβέρνηση (ESG) έως το 2025 ανακοίνωσε σήμερα η WIND.
Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση οι «25 Στόχοι για το 2025» ενσωματώνονται πλήρως στην επιχειρηματική στρατηγική της εταιρείας και θα αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της καθημερινότητας και της λειτουργίας της, με βάση την προσέγγιση πως «ό, τι κάνουμε και ο τρόπος που εργαζόμαστε είναι εξίσου σημαντικός με αυτό που κάνουμε».
Ο Διευθυντής Επικοινωνίας της WIND Ελλάς Γιώργος Τσαπρούνης, δήλωσε για τους 25 Στόχους: «Βλέπουμε ως ευκαιρία αλλαγής και προόδου την προώθηση των στόχων βιώσιμης ανάπτυξης λαμβάνοντας υπόψη τα κριτήρια ESG, καθώς έτσι ανταποκρινόμαστε στο μεταβαλλόμενο νομοθετικό τοπίο και στην αλλαγή της συμπεριφοράς των καταναλωτών και της κοινωνίας. Ταυτόχρονα, μέσα από τους στόχους αυτούς, θα ενισχύσουμε περαιτέρω τη σχέση μας με τα ενδιαφερόμενα μέρη, θα συνεχίσουμε να χτίζουμε εμπιστοσύνη και να αναπτυσσόμαστε με υπεύθυνο και βιώσιμο τρόπο».
Ο Πρόεδρος και Ιδρυτής του Κέντρου Αειφορίας (CSE ) Νίκος Αυλώνας ανέφερε σχετικά:
«H θέσπιση στρατηγικών στόχων για τη Bιώσιμη Ανάπτυξη που να λαμβάνουν υπόψη τα ESG (Περιβαλλοντικά-Κοινωνικά –Εταιρική Διακυβέρνηση) κριτήρια είναι τόσο σημαντική σήμερα όσο και η βιωσιμότητα των ίδιων των επιχειρήσεων. Mια στρατηγική που στηρίζεται σε κριτήρια ESG , ενισχύει την ανθεκτικότητα μιας εταιρείας, την βοηθά να χτίζει καλύτερες σχέσεις με τις κοινωνίες να έχει ικανοποιημένους εργαζόμενους και μετόχους αλλά και να αντιμετωπίζει το μέλλον με πιο βιώσιμες προοπτικές».
Η WIND υποστηρίζει τις αρχές του Οικουμενικού Συμφώνου του ΟΗΕ και συμβάλλει στην επίτευξη των Στόχων Αειφόρου Ανάπτυξης του ΟΗΕ. Παράλληλα εφαρμόζει τα τυποποιημένα πλαίσια από το Συμβούλιο Βασικών Λογιστικών Προτύπων (SASB) για αναφορά της προόδου.
Ανάμεσα στους 25 Στόχους, ξεχωρίζουν οι παρακάτω:
Για το περιβάλλον
Στη WIND έχουν ως στόχο την ελαχιστοποίηση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων και της χρήσης φυσικών πόρων. Προχωρούν σε 100% διαχωρισμό και επεξεργασία αποβλήτων στις επιχειρηματικές μονάδες και εισάγουν την έννοια της κυκλικής οικονομίας μέσω προγράμματος χρηματοδοτικής μίσθωσης για συσκευές τηλεφώνων και άλλο ηλεκτρικό εξοπλισμό.
Παράλληλα διαθέτουν την τεχνολογία τους στην προστασία του οικοσυστήματος και της βιοποικιλότητας της χώρας μας.
Για την κοινωνία
Αναπτύσσουν ένα ψηφιακό δίκτυο που είναι πράσινο και βιώσιμο και εξασφαλίζει βελτιωμένη ψηφιακή εμπειρία πελατών με ολοκληρωμένες και ασφαλείς υπηρεσίες επικοινωνιών.
Βασικό τους μέλημα παραμένει η μείωση των ανισοτήτων και η ένταξη και ενδυνάμωση μέσα από τη συνδεσιμότητα ώστε όλοι να διεκδικήσουν ισότιμη συμμετοχή στο ψηφιακό μέλλον. Στο πλαίσιο αυτό εστιάζουν στην παροχή ψηφιακής πρόσβασης σε κατοίκους απομακρυσμένων περιοχών, στην ενδυνάμωση των γυναικών και την αναβάθμιση δεξιοτήτων τους μέσα από συνεργασίες και πρωτοβουλίες.
Για την Εταιρική Διακυβέρνηση
Εξελίσσουν θέματα που αφορούν στην διαφορετικότητα και την ένταξη στον χώρο εργασίας με στόχο 35% των γυναικών να αναλαμβάνουν ρόλους ευθύνης.
Ενσωματώνουν αυστηρά πρότυπα και Κριτήρια Αξιολόγησης Βιωσιμότητας στην αλυσίδα προμηθευτών μέσα από την επικαιροποίηση του Κώδικα Δεοντολογίας Προμηθευτών και συμβάλλουν στην ανάπτυξη της οικονομίας της χώρας μας με ανάθεση προμηθειών σε ελληνικές εταιρείες ≥ 90% σε ετήσια βάση.
Διαβάστε ακόμα:
Κούρεμα δυο ταχυτήτων στα ενοίκια του Ιουνίου και…. «τέλος»!
Το «κουφάρι» της Creta Farms γίνεται «Αλλαντοβιομηχανία Ρεθύμνου»
Γιατί εκτοξεύονται οι τιμές των Tesla – Ο Έλον Μασκ αποκαλύπτει