Ντεμπούτο στην ελληνική αγορά θα πραγματοποιήσει έως το τέλος του τρέχοντος έτους η Wealthyhood, η startup που ίδρυσαν πριν από σχεδόν ενάμιση χρόνο οι Αλέξανδρος Χριστοδουλάκης και Κωνσταντίνος Φαλιάγκας, προκειμένου να μυήσουν τους νέους -φοιτητές, αλλά και επιχειρηματίες- στον κόσμο του investing.

«Σε αντίθεση με το Robinhood, το γνωστό trading app στην Αμερική που βασίστηκε στο ομώνυμο story με τον ήρωα που κλέβει από τους πλούσιους και δίνει στους φτωχούς, καλλιεργώντας, ωστόσο, μια κουλτούρα retail trading που έχει οδηγήσει άτομα ακόμη και στην αυτοκτονία, ο δικός μας ήρωας βοηθάει όλους τους χρήστες να γίνουν πλούσιοι ή αλλιώς να δημιουργήσουν τον δικό τους πλούτο, ακόμα κι αν δεν έχουν το μεγάλο αρχικό κεφάλαιο», σχολιάζουν οι ιδρυτές στο «business stories», αποκαλύπτοντας τις ενέργειες στις οποίες έχουν προβεί προκειμένου να μπορούν να λειτουργήσουν και στη χώρα μας.

«Εχουμε ήδη ιδρύσει την ελληνική εταιρεία και έχουμε προχωρήσει σε μια σειρά στρατηγικών συνεργασιών που θα μας επιτρέψουν την πρόσβαση στην ελληνική αγορά. Στόχος μας είναι η δική μας άδεια από την Ελληνική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Σε δύο εβδομάδες θα είναι έτοιμη και η εφαρμογή μας, με το μέρος του functionality για το portfolio creation να είναι διαθέσιμο και στην ελληνική αγορά», προσθέτουν, θέτοντας ως στόχο οι Ελληνες χρήστες να ξεπεράσουν αυτούς που ήδη μετρά η πλατφόρμα στην Αγγλία. «Οι ενεργοί χρήστες μας σήμερα ξεπερνούν τους 10.000, ενώ έως το τέλος του έτους θα προσεγγίζουν τους 15.000. Επιδίωξή μας είναι μέχρι τον επόμενο Δεκέμβριο οι χρήστες της Wealthyhood να προσεγγίζουν τους 100.000», σημειώνουν.

Στήριξη από ισχυρούς επενδυτές

 

Συνολική χρηματοδότηση, η οποία προσεγγίζει το 1 εκατ. ευρώ, έχει λάβει μέχρι σήμερα η Wealthyhood, απολαμβάνοντας τη στήριξη μερικών από τους πλέον ισχυρούς επενδυτές, όπως του Genesis Ventures, ενός νεοσύστατου VC, με partners τους Δημήτρη Μαρούλη και Στέργιο Αναστασιάδη, που επένδυσε περί τα 375.000 ευρώ. Μέρος των κεφαλαίων που αντλήθηκαν θα χρησιμοποιηθούν αφενός για την ανάπτυξη της εφαρμογής και αφετέρου για την επέκταση στην Ελλάδα, αλλά και εν γένει στην Ευρώπη, με τη startup να δρομολογεί την ολοκλήρωση ενός ακόμη γύρου εντός του επόμενου χρόνου, κόντρα στο γενικότερο υφεσιακό κλίμα.

Το ταξίδι

Ηταν Σεπτέμβριος του 2013 όταν οι κύριοι Χριστοδουλάκης και Φαλιάγκας, απόφοιτοι και οι δύο του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Πολυτεχνείου Αθηνών, αποφασίζουν να κάνουν μεταπτυχιακές σπουδές στην Αγγλία – στο London School of Economics ο πρώτος και στο Imperial College London ο δεύτερος. Τα πρώτα τους επαγγελματικά βήματα είναι για τον μεν Αλέξανδρο στη Morgan Stanley ως Fixed Income Trading Strategist, για τον δε Κωνσταντίνο στη Sony ως Senior Software Engineer.

Πριν από σχεδόν ενάμιση χρόνο, έχοντας βιώσει την αγωνία της νέας γενιάς για το τι τους επιφυλάσσει το μέλλον και εάν, όταν έρθει η ώρα, θα μπορούν να παίρνουν μια αξιοπρεπή σύνταξη, τολμούν να κάνουν το δικό τους βήμα ιδρύοντας τη Wealthyhood. «Η γενιά των millennials (όσοι έχουν γεννηθεί μεταξύ 1980 και 1996) πρόκειται να κληρονομήσει και να ελέγχει παραπάνω από 20 τρισ. δολάρια τα επόμενα 10 χρόνια», υπογραμμίζουν οι δύο συνιδρυτές.

Πώς θα λειτουργεί

Σε αντίθεση με τους παραδοσιακούς παίκτες που θέτουν μια σειρά από προαπαιτούμενα, για να ξεκινήσει κάποιος να επενδύει στη Wealthyhood χρειάζεται να δηλώσει τα προσωπικά του στοιχεία, έναν τραπεζικό λογαριασμό και τη διεύθυνση κατοικίας του.

Το μίνιμουμ ποσό της επένδυσης είναι στα 10 ευρώ, με την εταιρεία να έχει εξαλείψει όλες τις προμήθειες και κρυφές χρεώσεις, κρατώντας μόνο μια συνδρομή 1 ευρώ/μήνα. Σε δεύτερο χρόνο, θα διατεθούν και κάποια premium πακέτα με 3 και 7 ευρώ μηνιαίως.

Μέσα από κάποιες απλές ερωτήσεις μπορεί κάποιος να φτιάξει το βέλτιστο portfolio, που, όμως, αντανακλά τις ιδιαίτερες προτιμήσεις του. Σε μια προσπάθεια, δε, να εκπαιδεύσει τους επίδοξους επενδυτές, η Wealthyhood τούς προσφέρει τη δυνατότητα να φτιάξουν ένα εικονικό χαρτοφυλάκιο επενδύσεων, με virtual χρήματα, μετρώντας με το πέρασμα του χρόνου ποιες θα ήταν οι δυνητικές αποδόσεις.

«Ολοι οι επενδυτές δεν είναι ίδιοι. Κάποιος μπορεί να θέλει να επενδύσει σε καθαρή ενέργεια και οι επενδύσεις του να σέβονται το περιβάλλον, ενώ κάποιος άλλος να επενδύει μόνο σε εταιρείες τεχνολογίας. Και οι δύο χρήστες μπορούν να φτιάξουν ένα κερδοφόρο portfolio με αυτά τα χαρακτηριστικά και έχοντας πάντα τον τελευταίο λόγο για κάθε ενέργεια», αναφέρουν οι ιδρυτές της startup.

Διαβάστε επίσης

Ελληνικό: Εγκαίνια για το mega project των 8 δισ. ευρώ

Πώς ορισμένα μεγάλα «πορτοφόλια» γλιτώνουν (προς το παρόν) από το σοκ των αγορών

Το «όπλο» των πλειστηριασμών (ξανα)πιάνουν οι servicers – Η διπλή «μάχη» για να πιαστούν οι στόχοι των business plans