Ο εφοπλιστικός και ο επιχειρηματικός κόσμος, ήταν εκεί. Στο Μουσείο Μπενάκη όπου ο παγκόσμιας εμβέλειας εικαστικός Sean Scully, παρουσίαζε τη δουλειά του.
Το εφοπλιστικό ζεύγος Κούστα μας έχει συνηθίσει σε υψηλού επιπέδου καλέσματα και έχει αποδείξει εδώ και χρόνια την αγάπη του για την τέχνη καθώς είναι συλλέκτες και συμμετέχει στις μεγαλύτερες δημοπρασίες του κόσμου.
Όταν λοιπόν οι Δήμητρα και Γιάννης Κούστας αναζητούσαν έναν χώρο προκειμένου να ανταλλάξουν Χριστουγεννιάτικες ευχές και να δεξιωθούν τους φίλους τους από τον ναυτιλιακό και επιχειρηματικό χώρο, το Μουσείο Μπενάκη της οδού Πειραιώς με την έκθεση του αγαπημένου τους Scully, θεωρήθηκε το ιδανικότερο μέρος.
Η βραδιά ξεκίνησε με περιήγηση στους χώρους ενώ στη συνέχεια υπήρξε ένα cocktail στο ειδικά διαμορφωμένο χώρο του ισογείου.
Το απόλυτα Χριστουγεννιάτικο ντεκόρ με το κόκκινο χρώμα να κυριαρχεί και τους περίπου 150 καλεσμένους να απολαμβάνουν για welcome drink το υπέροχο Ιταλικό Bellini.
Πλήθος προσωπικού σέρβιρε για όσους δεν προτιμούσαν Bellini, ποτήρια παγωμένης σαμπάνιας και γευστικότατα finger food με βάση τη θάλασσα. Οι παρέες αντάλλασσαν απόψεις για τη σύγχρονη κοινωνική πραγματικότητα, τα lockdown και τα σχέδια των διακοπών.
Μοναδική αισθητική απέπνεε το δείπνο με ένα art de la table που επιμελήθηκε η μετρ του είδους Φαίη Βαλλίδη.
Τεράστια ενιαία τραπέζια με καθρέφτες πάνω τους προσέφεραν δυνατές νότες υψηλής αισθητικής. Εκατοντάδες κόκκινα τριαντάφυλλα είχαν τοποθετηθεί στα τραπέζια πάνω σε βάζα- έργα τέχνης ενώ καρτελάκια υποδείκνυαν στους καλεσμένους που να καθίσουν.
Ευτυχής οικοδέσποινα η Δήμητρα Κούστα που εξέπεμπε τη χαρά της βραδιάς και έλαμπε μέσα στο κόκκινο βελούδινο κοστούμι της.
Η Δήμητρα ήταν και εκείνη που επιμελήθηκε και την τελευταία λεπτομέρεια, όπως το μενού. Το ζεύγος Κούστα αγαπά τον Λευτέρη Λαζάρου και του ανέθεσε την γαστρονομική νότα της βραδιάς.
Πανδαισία.
Την ώρα που η ορχήστρα απέδιδε γνωστά μουσικά κομμάτια από το διεθνές ρεπερτόριο, ο Λαζάρου και η πολυπληθής ομάδα του, ετοίμαζαν τα πιάτα που παρέπεμπαν σε νύχτες γευσιγνωσίας επιπέδου αστεριών Michelin.
Kαβούρι πάνω σε ξεροψημένο μπριός, με βασιλικό, λεμόνι και κρέμα από αβοκάντο για καλωσόρισμα. Και για πρώτο, γαρίδες με ούζο και παρμεζάνα.
Στη συνέχεια υπήρξε χριστόψαρο με πράσο και σελινόριζα. Oσο για το επιδόρπιο; Ηταν lemon pie με τζίντζερ. Η βραδιά έκλεισε με μουσική, αφρώδη οίνο και ανταλλαγή ευχών.
Η Δήμητρα και ο Γιάννης Κούστας ευχαρίστησαν τους καλεσμένους τους και ανανέωσαν το ραντεβού μαζί τους για τον νέο χρόνο.
Κεντρική φωτο κειμένου: Το ζεύγος Κούστα
Εντυπωσιακός διάκοσμος και μοναδικά art de la table
Copyright photos: Panoulis photography