Άλμα στη ζήτηση τεχνητών διαμαντιών με τις τιμές στα μοντέρνα διαμάντια που καλλιεργούνται στο εργαστήριο να ετοιμάζονται για «βουτιά». σύμφωνα με βετεράνους του κλάδου.
Ο Paul Zimnisky, κορυφαίος αναλυτής διαμαντιών, προβλέπει ότι οι κοσμηματοπώλες θα μειώσουν τις δραστηριότητές τους στα διαμάντια που δημιουργούνται στο εργαστήριο, ενώ θα εντείνουν την εστίασή τους στα φυσικά διαμάντια τον επόμενο χρόνο. Στην πραγματικότητα, οι περισσότεροι κοσμηματοπώλες δεν μπαίνουν καν στον κόπο να έχουν σε απόθεμα τεχνητά διαμάντια και τα αγοράζουν μόνο κατά παραγγελία, είπε στο Business Insider.
Είναι ακριβώς το αντίθετο από αυτό που έκαναν από το 2018 και μετά, όταν η διαφημιστική εκστρατεία για τεχνητά διαμάντια είχε απογειωθεί.
Πλέον «μέρος της μόδας αρχίζει να ξεθωριάζει», είπε ο Zimnisky.
Νέα πτώση για τις τιμές των τεχνητών διαμαντιών το επόμενο έτος «βλέπει» ο Zimnisky, καθώς εκτιμά ότι τα διαμάντια που κατασκευάζονται στο εργαστήριο θα μπορούσαν να καταγράψουν σχεδόν την ίδια πτώση τιμών, με αυτή που κατέγραψαν το 2023, η οποία διαμορφώθηκε γύρω στο 20%.
Ο Cormac Kinney, Διευθύνων Σύμβουλος της Diamond Standard, παραγωγού ενός εμπορεύματος διαμαντιών που διαπραγματεύεται σε χρηματιστήριο, πιστεύει ότι η βουτιά θα μπορούσε να είναι ακόμη πιο απότομη καθώς η διαφημιστική εκστρατεία για τους πολύτιμους λίθους που δημιουργούνται στο εργαστήριο εξασθενεί. Οι τιμές των τεχνητών διαμαντιών θα μπορούσαν τελικά να πέσουν επιπλέον 50%-80%, εκτίμησε.
«Μόνο το αληθινό είναι σπάνιο», υπογράμμισε ο Kinney.
Μέρος της λάμψης πίσω από τους πολύτιμους λίθους που κατασκευάζονται στο εργαστήριο έχει μειωθεί, κυρίως επειδή είναι τόσο ευρέως διαθέσιμοι. Τα τεχνητά διαμάντια αποτελούν πλέον περίπου το 20% της συνολικής αγοράς διαμαντιών, εκτιμά η Zimnisky, από σχεδόν μηδενικό ποσοστό το 2015.
Αλλά οι τιμές για τα διαμάντια που καλλιεργούνται στο εργαστήριο μειώνονται στην πραγματικότητα από το 2015, τη χρονιά που άρχισαν να γίνονται μόδα. Τότε, ένα τεχνητό διαμάντι είχε τιμή περίπου 10% μικρότερη από ένα φυσικό. Σήμερα, κοστολογούνται 90% φθηνότερα, σημειώνει ο Zimnisky.
«Ένα συνθετικό διαμάντι δεν είναι το ίδιο με ένα φυσικό διαμάντι», πρόσθεσε ο Kinney. «Οποιοδήποτε εργαστήριο πολύτιμων λίθων μπορεί να καταλάβει τη διαφορά, και οι φίλοι σας πιθανότατα μπορούν επίσης – ειδικά αν το διαμάντι δεν συνάδει με την οικονομική σας κατάσταση».
Διαβάστε ακόμη
Η Σίλικον Βάλεϊ της Ινδίας και το τετ α τετ Μητσοτάκη και Ινδών επιχειρηματιών
Τηλέμαχος Λαβίδας: Ορόσημο για τη Lavipharm η φαρμακευτική κάνναβη – Η συνεργασία με την Tikun Olam
Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ