search icon

business stories

Ταϊλάνδη: Το μοντέλο της για προσέλκυση μακροχρόνιων επισκεπτών και κατοίκων στην Ελλάδα

Με το νέο πρόγραμμα φιλοδοξεί να εξελιχθεί σε ιδιαίτερα ελκυστικό προορισμό επαγγελματιών που μπορούν να εργαστούν από οπουδήποτε

Όλοι οι ανεπτυγμένοι αλλά και οι αναδυόμενοι τουριστικοί προορισμοί επιχειρούν, ειδικά τα τελευταία χρόνια, να προσελκύσουν επισκέπτες για μακροχρόνια παραμονή στοχεύοντας στην ενίσχυση των οικονομιών τους.

Η στόχευση, κινείται σε διάφορα επίπεδα και αφορά από ενδιαφερόμενους που παρέχουν υπηρεσίες διαδικτυακής εργασίας έως επαγγελματίες που μετακομίζουν για ένα χρονικό διάστημα για λόγους εργασίας δια φυσικής παρουσίας στους προορισμούς. Το τελευταίο διάστημα, βέβαια, υπάρχουν και οι περιπτώσεις επισκεπτών από κράτη του βορρά που θέλουν να έρθουν σε προορισμούς του Νότου για τον Χειμώνα λόγω ενεργειακού κόστους θεωρώντας ότι θα είναι φθηνότερη η διαμονή από την παραμονή στη χώρα τους.

Αυτό το μοντέλο επιχειρεί να προωθήσει για τη χώρα μας ο υπουργός Τουρισμού κ. Βασίλης Κικίλιας στοχεύοντας στο άνοιγμα της σεζόν για κάποιους ελληνικούς προορισμούς που έχουν τις υποδομές και τις υπηρεσίες για την υιοθέτηση του εν λόγω μοντέλου. Μάλιστα, κατά τη διάρκεια διήμερης επίσκεψης που ξεκίνησε, χθες, στη Βιέννη διαπίστωσε θετική ανταπόκριση από τους Αυστριακούς στο κάλεσμα της Ελλάδας για να έρθουν το Φθινόπωρο και τον Χειμώνα στη χώρα μας. Ο κ. Κικίλιας συνυπέγραψε με την Αυστριακή ομόλογό του, Susanne Kraus Winkler, συμφωνία για την ενίσχυση της συνεργασίας των δύο χωρών στον τομέα του Τουρισμού.

Η συμφωνία άπτεται θεμάτων όπως η βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη και η τουριστική εκπαίδευση, ενώ περιλαμβάνει και την περαιτέρω συνεργασία σε θεματικές μορφές τουρισμού, όπως ο αθλητικός τουρισμός, ο αγροτουρισμός και ο τουρισμός ευεξίας, με στόχο την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και την προσέλκυση Αυστριακών το φθινόπωρο στη χώρα μας.

Πάντως, μία χώρα που θεωρείται ότι τρέχει ένα επιτυχημένο πρόγραμμα προσέλκυσης μακροχρόνιων κατοίκων είναι η Ταϊλάνδη η οποία εισήγαγε νέα μακροχρόνια θεώρηση εισόδου, όπως αναφέρει σε σχετική του έκθεση το Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της ελληνικής Πρεσβείας στην Μπανγκόκ.

Το μοντέλο της Ταϊλάνδης

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα για μακροχρόνιους κατοίκους, το οποίο παρέχει μια σειρά φορολογικών και μη φορολογικών πλεονεκτημάτων για την ενίσχυση της ελκυστικότητας της χώρας ως περιφερειακού κόμβου για τη διαβίωση και την επιχειρηματική δραστηριότητα αλλοδαπών «υψηλού δυναμικού».

Διαβάστε τη συνέχεια στο travel.gr

Exit mobile version