Ανήκει στις σειρές που αν δεν τις έχει δει είσαι μέρος μιας δακτυλοδεικτούμενης μειονότητας.
Τόσο μεγάλη είναι η παγκόσμια επιτυχία της νοτιοκορεατικής σειράς του Netflix που αφηγείται την ιστορία απελπισμένων ατόμων που παρακινούνται να παίζουν θανατηφόρα παιχνίδια με αντάλλαγμα εκατομμύρια δολάρια -και έχει συνεπάρει τους θεατές ολόκληρου του πλανήτη τις τελευταίες εβδομάδες.
Εκτός από την αλλοπρόσαλλη πλοκή και το συναρπαστικό καστ των χαρακτήρων, μια άλλη πτυχή του Squid Game έχει γίνει θέμα προς συζήτηση: Η σουρεαλιστική αρχιτεκτονική που παρουσιάστηκε σε όλη την εξέλιξη της σειράς μένει πραγματικά αξέχαστη και παίζει βασικό ρόλο στο να κάνει τους θεατές να φοβούνται το ίδιο με τους διαγωνιζόμενους.
Μεγάλο μερίδιο ευθύνης για αυτό το αρχιτεκτονικό concept της σειράς, φέρει ο art director, Chae Kyung-sun, o οποίος καταφέρνει να δίνει στην κάθε σκηνή τον κατάλληλο σχεδιασμό – αυτόν που αποδίδει με τις καλύτερες μεταφορές τις αντιθέσεις της κοινωνίας.
Εικόνες που σχετίζονται με την αθωότητα της παιδικής ηλικίας -ή τουλάχιστον την ειδυλλιακή μνήμη της παιδικής ηλικίας- πλαισιώνουν μια ιστορία για τα χρήματα, την απληστία, τη βία και τον θάνατο.
Μέσα από αυτήν την αντιπαράθεση η αρχιτεκτονική χρησιμοποιείται ως ένα ισχυρό εργαλείο για την αφήγηση ιστοριών, δημιουργώντας μια πλοκή που κάνει τους θεατές να νιώθουν όλο και πιο άβολα αλλά αναγκασμένοι να παρακολουθούν περισσότερο.
Διαβάστε τη συνέχεια του κειμένου στο travel.gr