© Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
«Η επένδυση στο upskilling του ανθρώπινου κεφαλαίου είναι εξίσου σημαντική με την αναβάθμιση των υπόλοιπων περιουσιακών στοιχείων μιας επιχείρησης. Είναι η κινητήρια δύναμη πίσω από την ανταγωνιστικότητα και τις υψηλές επιδόσεις σε ένα δυναμικό τοπίο, συμβάλλοντας τελικά στην οικονομική πρόοδο σε μια ευρύτερη κλίμακα».
Αυτό τονίζει σε συνέντευξή του ο Nikhil Arora, CEO της Epignosis, μιας εταιρείας με ελληνικές ρίζες που «εκπαιδεύει» πάνω από 22 εκατομμύρια υπαλλήλους σε περισσότερες από 160 χώρες, έχοντας στο πελατολόγιό της τόσο μικρομεσαίες επιχειρήσεις όσο και παγκόσμιους οργανισμούς, μεταξύ των οποίων η Google, ο ΟΗΕ και το eBay.
«Το να δίνεται προτεραιότητα στην καλλιέργεια μιας κουλτούρας διαρκούς μάθησης είναι η βάση της εργασίας του μέλλοντος. Οι έρευνες δείχνουν με τρόπο εμφατικό ότι το να επενδύουμε στο upskilling και το reskilling των εργαζομένων είναι κρίσιμης σημασίας για την αύξηση της παραγωγικότητας, της κερδοφορίας και της ευημερίας των υπαλλήλων», σημειώνει ο ίδιος, υπογραμμίζοντας ότι πολλές ελληνικές εταιρείες, ηγέτιδες στον κλάδο τους, έχουν υιοθετήσει αυτή την κουλτούρα, προωθώντας τόσο την ανάπτυξη όσο και την ευημερία των εργαζομένων τους. «Οι ελληνικές επιχειρήσεις, ειδικά εκείνες που δραστηριοποιούνται σε δυναμικούς τομείς, όπως η τεχνολογία, επενδύουν ενεργά στην αναβάθμιση του δεξιοτήτων του εργατικού δυναμικού τους, αναγνωρίζοντάς την ως στρατηγική αναγκαιότητα για την ενίσχυση της παραγωγικότητας, την προώθηση της καινοτομίας και την ενίσχυση του engagement των εργαζομένων», εξηγεί ο CEO της Epignosis.
Προς επίρρωση, η Upstream, μία από τις πλέον δυναμικές εταιρείες τεχνολογίας marketing (martech) διεθνώς, βραβεύτηκε πρόσφατα με το Training Excellence Award της Epignosis για το υποδειγματικό πρόγραμμα εκπαίδευσης του προσωπικού της. Ειδικότερα, μέσω μιας σειράς μαθημάτων ευαισθητοποίησης για τη διαδικτυακή ασφάλεια η Upstream μετέτρεψε την ομάδα της σε μια ισχυρή γραμμή άμυνας ενάντια στις κυβερνοαπειλές.
Από το e-φροντιστήριο ηγέτιδα στον κλάδο του learning tech
Το 2001 ο Θάνος Παπαγγελής και ο Δημήτρης Τσίγκος αποφάσισαν να συνεργαστούν σε ένα project που απέχει σημαντικά από το σημερινό μοντέλο λειτουργίας της Epignosis. Η αρχική τους στόχευση, άλλωστε, ήταν να δημιουργήσουν ένα ηλεκτρονικό φροντιστήριο προκειμένου να βοηθήσουν μαθητές στις τελευταίες τάξεις του Λυκείου να περάσουν με επιτυχία τις Πανελλήνιες Εξετάσεις. Στην πορεία, ωστόσο, το ενδιαφέρον τους μετατοπίστηκε στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση του προσωπικού εταιρειών, αλλά και στη διεθνή αγορά, με αποτέλεσμα το 2012 να συσταθεί η Epignosis, στο πελατολόγιο της οποίας περιλαμβάνονται περισσότερες από 12.000 επιχειρήσεις.
Εχοντας ως αποστολή τον εκδημοκρατισμό της μάθησης για εταιρείες όλων των μεγεθών, το χαρτοφυλάκιο της εταιρείας περιλαμβάνει: το TalentLMS, ένα cloud LMS για ΜμΕ, την TalentLibrary, μία on-demand βιβλιοθήκη έτοιμων μαθημάτων, το eFront, μια πλατφόρμα διαχείρισης μάθησης για μεγάλους οργανισμούς, το TalentCards, ένα mobile app για την εκπαίδευση υπαλλήλων που δεν εργάζονται σε γραφείο, και το TalentHR, ένα all-in-one HRIS για τη διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού. Η εταιρεία διαθέτει γραφεία στην Ελλάδα, στις Ηνωμένες Πολιτείες, στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Κύπρο, καθώς και συνεργάτες στην περιοχή της Ασίας – Ειρηνικού.
Από τις αρχές του 2024 τα ηνία της Epignosis έχει αναλάβει ο Nikhil Arora (σημ.: ο προηγούμενος CEO, ο Θάνος Παπαγγελής, παραμένει στο Δ.Σ. με τον ρόλο του Product & Innovation Advisor), με τη δέσμευση η εταιρεία να φέρει την επανάσταση στον κόσμο της εταιρικής εκπαίδευσης. «Οι πλατφόρμες μάθησης της Epignosis δεν είναι μόνο προσιτές και ευέλικτες, αλλά και προηγμένες και προσβάσιμες οποτεδήποτε, οπουδήποτε, συμβάλλοντας ουσιαστικά στη δυνατότητα των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων να ανταγωνίζονται αποτελεσματικά με μεγαλύτερους παίκτες στον κλάδο τους», αναφέρει ο CEO της Epignosis, και συνεχίζει: «Η λογική πίσω από την επένδυση σε τέτοιες τεχνολογίες είναι πλέον ξεκάθαρη: όχι μόνο εφοδιάζει τους οργανισμούς για το εξελισσόμενο τοπίο της εργασίας, αλλά και ενδυναμώνει τα άτομα με νέες δεξιότητες, ανοίγοντας τον δρόμο για εργασιακή κινητικότητα και αύξηση του εισοδήματός τους. Επιπλέον, τέτοιες πρωτοβουλίες συνεισφέρουν σημαντικά στη διαμόρφωση και την ενίσχυση των κοινοτήτων στις οποίες ζούμε και εργαζόμαστε».
Το ταξίδι στην Ινδία και τα σχέδια για το μέλλον
Την περασμένη εβδομάδα η Epignosis ήταν μεταξύ των εταιρειών που επιλέχθηκαν να συνοδεύσουν τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στην Ινδία, στο πλαίσιο του συνεδρίου που διοργάνωσε το υπουργείο Εξωτερικών και η Ομοσπονδία των Βιομηχανικών και Εμπορικών Επιμελητηρίων της χώρας.
«Πιστεύω ότι η συνεργασία μεταξύ δημόσιου και ιδιωτικού τομέα είναι ζωτικής σημασίας για το μέλλον της παγκόσμιας οικονομικής ανάπτυξης και ευημερίας. Ηταν τιμή για εμένα να εκπροσωπώ στην πατρίδα μου, την Ινδία, μια κορυφαία εταιρεία τεχνολογίας με έδρα την Ελλάδα. Οι δύο χώρες, που εκπροσωπούν την πολυπληθέστερη και την αρχαιότερη δημοκρατία αντίστοιχα, μοιράζονται κοινές αξίες που έχουν οδηγήσει στην επιτυχία», σχολιάζει χαρακτηριστικά ο Nikhil Arora.
Αλλωστε, έχοντας ζήσει σε 10 διαφορετικές χώρες σε όλο τον κόσμο, ο ίδιος είχε το προνόμιο να βιώσει από πρώτο χέρι και να κατανοήσει διάφορους πολιτισμούς, τόσο σε επαγγελματικό όσο σε προσωπικό επίπεδο. «Αναγνωρίζω τις τεράστιες δυνατότητες που έχουμε ενώπιόν μας και γι’ αυτό τον λόγο ανυπομονούσα να συμμετάσχω στις συζητήσεις και εκκλήσεις σε δράση εκ μέρους και της Ινδίας και της Ελλάδας», προσθέτει.
Σε ό,τι αφορά το μέλλον, στόχος της Epignosis παραμένει η διαρκής βελτίωση και επέκταση των υπηρεσιών ώστε να καλυφθούν οι αυξανόμενες ανάγκες των πελατών, αλλά και να επιτευχθούν νέες συνεργασίες με δυνητικούς πελάτες. «Η φιλοδοξία μας στην Epignosis δεν είναι μόνο να γίνουμε η μεγαλύτερη εταιρεία στον κλάδο του learning tech, αλλά και να αναδειχθούμε ως μία από τις πιο επιτυχημένες εταιρείες τεχνολογίας που έχουν γεννηθεί στην Ελλάδα», σημειώνει χαρακτηριστικά ο CEO της εταιρείας, και συνεχίζει: «Κάθε μέρα προσπαθούμε να καινοτομούμε και να παρέχουμε προηγμένες πλατφόρμες εκπαίδευσης στους πελάτες μας. Στόχος μας είναι να ενδυναμώνουμε τις επιχειρήσεις ώστε να διαπρέπουν σε έναν κόσμο που αλλάζει συνεχώς και να τις βοηθάμε να ενισχύουν την εταιρική τους κουλτούρα μέσω των εκπαιδευτικών πρωτοβουλιών τους».
Διαβάστε ακόμη
Έφτασε η ώρα της εφορίας για τα κρυπτονομίσματα
Μητσοτάκης στον Ασπρόπυργο: Δίνουμε καλοπληρωμένες δουλειές σε νέα παιδιά στη Δυτική Αττική
Στουρνάρας: Αν δεν υπήρχε το 2015 η Τράπεζα της Ελλάδος, η χώρα ίσως να είχε βγει από την ευρωζώνη
Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ