search icon

business stories

Ramino: Πώς έμπλεξε με τους πλειστηριασμούς το ιταλικό της Γλυφάδας (pics)

Για τις 14 Ιουνίου έχει προγραμματιστεί να βγει στο σφυρί λόγω…Carouzos gate το ακίνητο όπου στεγάζεται το δημοφιλές εστιατόριο των νοτίων προαστίων

Στην περιπέτεια των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών ενεπλάκη το δημοφιλές ιταλικό εστιατόριο της Γλυφάδας Ramino, χωρίς ωστόσο να ευθύνεται για αυτό η συγκεκριμένη επιχείρηση.

Όπως αποκαλύπτει το newmoney.gr, η εμπλοκή του Ramino οφείλεται στο διαβόητο “Carouzos gate” καθώς το ακίνητο στο οποίο στεγάζεται το εστιατόριο ανήκει στην εταιρεία Carouzos Real Estate, έναν από τους βασικούς βραχίονες του σκανδάλου που άφησε πίσω του χρέη εκατομμυρίων.

Στο πιο κεντρικό σημείο της Γλυφάδας

Ειδικότερα, για τις 24 Ιουνίου έχει προγραμματιστεί πλειστηριασμός με επισπεύδουσα την Intrum και με τιμή πρώτης προσφοράς 976.000 ευρώ για ένα ισόγειο κατάστημα με υπόγειο το οποίο βρίσκεται επί της Λεωφόρου Άγγελου Μεταξά στη συμβολή της με την οδό Φοίβης, στην Γλυφάδα. Πρόκειται για ένα από τα πλέον κεντρικά σημεία της πόλης όπου λειτουργούν πολλά εμπορικά καταστήματα και εστιατόρια.

Το εν λόγω κατάστημα έχει επιφάνεια 76 τ.μ., αποτελεί αυτοτελή και ανεξάρτητη οριζόντια ιδιοκτησία και αποκτήθηκε από την Carouzos Real Estate το 2007.

Όπως αναφέρεται στην έκθεση του πλειστηριασμού, στο συγκεκριμένο κατάστημα λειτουργεί επιχείρηση υγειονομικού ενδιαφέροντος-εστιατορίου με την επωνυμία «Ramino». Ωστόσο το ακίνητο μισθώνεται από την εταιρεία «Καστελόριζο & Κ. Παπαθεοδώρου Α.Ε. Εκμετάλλευση Εστιατορίων & Τουριστικών Επιχειρήσεων».

Πρόκειται για τον γνωστό όμιλο εστίασης Καστελόριζο που διαθέτει αρκετά καταστήματα σε διάφορες περιοχές της Αττικής. Η εταιρεία ασφαλώς δεν φέρει καμία ευθύνη ούτε έχει οποιαδήποτε εμπλοκή στην υπόθεση του πλειστηριασμού.

Ακόμη, η όλη διαδικασία δεν επηρεάζει αυτό καθ αυτό το εστιατόριο Ramino, το οποίο λειτουργεί κανονικά.
Κατά την περιγραφή, στον ισόγειο χώρο υπάρχουν τραπεζοκαθίσματα για την εξυπηρέτηση των πελατών και κουζίνα, ενώ στο υπόγειο βρίσκονται τουαλέτες και αποθηκευτικοί χώροι εξυπηρέτησης του προσωπικού. Η πρασιά του εν λόγω καταστήματος προς τη Λεωφόρο Άγγελου Μεταξά είναι διαμορφωμένη με κλειστή μεταλλική κατασκευή και κινητά υαλοστάσια, όπου επίσης έχουν τοποθετηθεί τραπεζοκαθίσματα.

Το ακίνητο βαρύνεται με πολλές προσημειώσεις, υποθήκες και κατασχέσεις με τελευταία αυτή που οδηγεί στον πλειστηριασμό, η οποία έγινε για 200.000 ευρώ (μέρος της συνολικής οφειλής) στις 18 Οκτωβρίου 2022.

Ακολουθεί κι άλλο σφυρί στη Γλυφάδα

Στις 26 Ιουλίου ακολουθεί ένα ακόμη πολλαπλό σφυρί κατά της Carouzos Real Estate για ακίνητο επίσης στη Γλυφάδα. Πρόκειται για 16 πλειστηριασμούς, οι οποίοι αφορούν ισάριθμες οριζόντιες ιδιοκτησίες σε κτιριακό συγκρότημα επί των οδών Ζησιμοπούλου και Ανδρέα Λαζαράκη 45, δηλαδή σε κεντρικό σημείο της πόλης.

Στη συγκεκριμένη διεύθυνση, εξάλλου, δηλώνεται και η έδρα της ίδιας της εταιρείας η οποία εδώ και χρόνια έχει προσωρινή διοίκηση διορισμένη από το δικαστήριο.

Ειδικότερα, οι πλειστηριασμοί αφορούν διαμερίσματα, αποθήκες καθώς και μελλοντικούς επαγγελματικούς χώρους, με τις τιμές πρώτης προσφοράς να ξεκινούν από τις 3.500 ευρώ και να φτάνουν στις 259.000 ευρώ. Η συνολική τιμή εκκίνησης και για τις 16 οριζόντιες ιδιοκτησίες διαμορφώνεται σε 1.778.500 ευρώ.

Τα τελευταία χρόνια έχουν βγει στο σφυρί και έχουν αλλάξει χέρια δεκάδες ακίνητα της Carouzos μετά την κατάρρευσή της που ακολούθησε τα αποκαλυπτήρια του σκανδάλου με πρωταγωνιστές τον Γιάννη Καρούζο και την (πρώην) σύζυγό του Ρεβέκκα Σκαφτούρα.

Μεταξύ αυτών ακίνητο-φιλέτο πάνω στην παραλιακή και σε απόσταση αναπνοής από την έκταση του Ελληνικού, που βγήκε στα 4,1 εκατ. ευρώ και κατακυρώθηκε στα 8 εκατ. ευρώ, μεγάλες εκτάσεις στην Κρήτη, όπως αγροτεμάχιο 45 στρεμμάτων στο Γαζί Ηρακλείου, εμπορικό κέντρο στο Γέρακα που κατακυρώθηκε στα 10,2 εκατ. ευρώ καθώς και αρκετά ακόμη εμπορικά ακίνητα στην Αττική.

Υπενθυμίζεται ότι τα δύο παραπάνω πρόσωπα μέσω διαφόρων εταιρειών είχαν διαμορφώσει χαρτοφυλάκιο με 200 ακίνητα -κτίρια και οικόπεδα– στις πιο ακριβές περιοχές της Αττικής, στην Κρήτη (κυρίως στο Ηράκλειο), στην Πάτρα και την Κεφαλονιά, εκτιμώμενης εμπορικής αξίας 1,2 δισ. ευρώ. Παράλληλα μέσα από αυτή τη δραστηριότητα γινόταν «ξέπλυμα χρήματος» με στόχο τη μεταφορά αμύθητων ποσών στο εξωτερικό.

Στα τέλη του 2010, όμως, το οικοδόμημα άρχισε να κλυδωνίζεται και ακολούθησαν τα «αποκαλυπτήρια», οδηγώντας τους υπευθύνους στο εδώλιο του κατηγορουμένου και στην καταδίκη τους.

Διαβάστε ακόμη

Ξαφνικό σοκ στη Μύκονο με 20% πτώση της κίνησης – Οι υψηλές τιμές απωθούν τους τουρίστες

Αναζητώντας «ψηφιακά ταλέντα»: Τι ζητάνε από τους εργοδότες οι εργαζόμενοι των νέων τεχνολογιών (πίνακας)

Οι φόροι κοστίζουν προεκλογικά, ο Μητσοτάκης για τους… μυστήριους, τα ξενοδοχεία της Goldman Sachs, η προετοιμασία για την Εθνική Τράπεζα και τα μερίσματα του μήνα

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ

 

 

Exit mobile version