Ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός, Αλ Πατσίνο, δεν ασχολήθηκε με την υποκριτική για τα χρήματα, σύμφωνα με το CNBC Make It.

Για αυτόν ακριβώς τον λόγο, όταν ο 84χρονος σήμερα άρχισε να συγκεντρώνει εκατομμύρια από τους ρόλους του σε αξιοσημείωτες ταινίες όπως «Ο Νονός» και «Σημαδεμένος», δεν έδινε ιδιαίτερη σημασία στο πού πήγαιναν, σύμφωνα με τα νέα του απομνημονεύματα, «Sonny Boy».

«Δεν καταλάβαινα πώς λειτουργούν τα χρήματα, όπως δεν καταλάβαινα και πώς λειτουργεί μια καριέρα», γράφει. «Ήταν κάτι που απλά δεν γνώριζα».

Με το να πληρώνει εν αγνοία του για 16 αυτοκίνητα και 23 κινητά τηλέφωνα και τον κηπουρό του 400.000 δολάρια το χρόνο για να συντηρεί ένα σπίτι στο οποίο δεν ζούσε, σιγά σιγά, τα οικονομικά του πρώην ηθοποιού άρχισαν να βγαίνουν εκτός ελέγχου.

«Είχα ανοίξει εντελώς τις τσέπες μου και πλήρωνα ανθρώπους που δεν ήξερα, σε σημείο που μπορούσαν να ζήσουν μόνο από τα δικά μου χρήματα», σύμφωνα με τον ίδιο.

Η απειρία του Πατσίνο δεν ήταν όμως ο μόνος παράγοντας που συνέβαλε στα οικονομικά του προβλήματα. Τελικά έμαθε ότι ο λογιστής του είχε κάνει κακή διαχείριση των κεφαλαίων του σε σημείο που τον άφησε… άφραγκο. «Τη μία στιγμή είχα 50 εκατομμύρια δολάρια και την επόμενη δεν είχα τίποτα», γράφει.

Μέχρι τότε, ο Πατσίνο ήταν στα εβδομήντα του και δεν πίστευε ότι θα μπορούσε να ξανά κερδίσει τα ίδια χρήματα που κέρδιζε από την υποκριτική στο απόγειο της καριέρας του.

Πριν χρεοκοπήσει, προτιμούσε να υποδύεται χαρακτήρες με τους οποίους μπορούσε πραγματικά να ταυτιστεί, ανεξάρτητα από το πόσα χρήματα θα έβγαζε από την ανάληψη του ρόλου. Αφού όμως εξαντλήθηκαν τα χρήματά του, άρχισε να αναλαμβάνει όποιους ρόλους υποκριτικής μπορούσε να πάρει.

«Το «Jack and Jill» ήταν η πρώτη ταινία που έκανα αφού έχασα τα χρήματά μου», λέει ο Πατσίνο. «Για να είμαι ειλικρινής, το έκανα επειδή δεν είχα ούτε φράγκο. Έπαιξα επίσης σε μερικές πραγματικά κακές ταινίες, που δεν θα αναφέρω, μόνο και μόνο για τα λεφτά».

Ωστόσο, ο Πατσίνο σκέφτηκε έναν τρόπο να μετατρέψει κάτι που πραγματικά του άρεσε να κάνει σε μια ευκαιρία για να βγάλει χρήματα: τη διοργάνωση σεμιναρίων.

Ο Πατσίνο επισκεπτόταν κολέγια και πανεπιστήμια στις αρχές της δεκαετίας του 2000 για να μιλήσει σε φοιτητές για την καριέρα του, τα αγαπημένα του βιβλία και θεατρικούς συγγραφείς. Τελικά, αποφάσισε να διοργανώνει τα δικά του σεμινάρια. Μέσα από αυτό διαπίστωσε ότι πληρωνόταν αρκετά καλά για να βγάζει τον μήνα.

«Άρχισα να ταξιδεύω για τα σεμινάρια. Πραγματικά δούλευαν!», γράφει. «Το κοινό ερχόταν επειδή είχα ακόμα δημοτικότητα».

«Πάντα εμπιστευόμουν τις ικανότητές μου να ξανά κερδίσω αυτά που έχασα. Ποτέ δεν απελπίστηκα από όλα όσα βίωσα», έγραψε.

«Πολλοί λένε να μην κοιτάς το παρελθόν», γράφει. «Λοιπόν, εγώ κοιτάζω πίσω και μου αρέσει. Μου αρέσει αυτό που βλέπω. Λατρεύω το γεγονός ότι τα έζησα όλα αυτά».

 

 

Διαβάστε ακόμη:

Fed: Σχεδόν απίθανη μια νέα μεγάλη μείωση των επιτοκίων κατά 50 μονάδες

Χρηματιστήριο Αθηνών: Επιστροφή στα κέρδη μετά από δύο εβδομάδες απωλειών

Goldman Sachs: Η Ελλάδα συνεχίζει δυναμικά τη μείωση του χρέους (πίνακας)

 

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφθείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ