Από όλα έχει ο «μπαξές» των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών. Δεν περιλαμβάνει μόνο κάθε είδους ακίνητα και κινητά, αλλά και σήματα, καθότι και αυτά αποτελούν περιουσιακά στοιχεία, ορισμένες φορές μάλιστα με ιδιαίτερη αξία.
Στην προκειμένη περίπτωση, ωστόσο, έχουμε να κάνουμε με σήματα για… μπύρες.
Η «Πειραϊκή Μικροζυθοποιία»
Η διαδικασία αφορά στην εταιρεία «Πειραϊκή Μικροζυθοποιία» που συστάθηκε τον Οκτώβριο του 2008, με έδρα στη Δραπετσώνα δίπλα στο λιμάνι του Πειραιά, και με εμπνευστή και επικεφαλής τον φαρμακοποιό Αλέξανδρο Κουμάντο. Βασική κινητήριος δύναμη ήταν η αγάπη του δημιουργού της και της ομάδας του στην αυθεντική γεύση, στα φυσικά υλικά και στον παραδοσιακό τρόπο ζυθοποίησης, οδηγώντας στην παραγωγή της πρώτης φρέσκιας ελληνικής βιολογικής μπύρας παραδοσιακής ζυθοποιίας, της «Πειραϊκής».
Το 2010 το ζυθοποιείο μεταφέρθηκε στην περιοχή της Στερεάς Ελλάδας, με στόχο την ανάπτυξη της παραγωγικής δυνατότητας τόσο σε ποσοτικό, όσο και σε ποιοτικό επίπεδο. Η εταιρεία παρήγαγε τρεις γευστικές ποικιλίες προσαρμοσμένες στην ελληνική γευστική ταυτότητα: Paleale, pils και lager, κάποιες εκ των οποίων, από βιολογικές πρώτες ύλες.
Ήταν η λεγόμενη «φρέσκια μπύρα», που παρασκευαζόταν και ωρίμαζε μέσα σε 6 εβδομάδες ανεξαρτήτως εποχής, χωρίς να περάσει από τη θερμική διαδικασία της παστερίωσης.
Εκείνη την περίοδο, ωστόσο, η χώρα είχε εισέλθει στο μακρύ και σκοτεινό «τούνελ» της οικονομικής κρίσης, που γονάτισε την αγορά, με τα γνωστά αποτελέσματα. Κάπως έτσι και παρά τις προσπάθειες που έγιναν, ακόμη και με τη λήψη δανείων με ενέχυρο και τα εμπορικά σήματα, η «Πειραϊκή Μικροζυθοποιία» ανέστειλε τη λειτουργία της.
Ο πλειστηριασμός
Στη συνέχεια, με δικαστική απόφαση ορίστηκε προσωρινή διοίκηση και για τις 15 Μαΐου 2024 έχει προγραμματιστεί να βγουν σε πλειστηριασμό τα δύο εμπορικά σήματα της εταιρείας, «Πειραϊκή Μικροζυθοποιία Ανώνυμη Εταιρεία» και «Piraiki Microbrewery S.A.». Σε άλλο σημείο της έκθεσης πλειστηριασμού, γίνεται λόγος για τα ενεχυρασμένα από το 2014 εμπορικά σήματα «Μικροζυθοποιία Πειραϊκή» και «Πειραϊκή Microbrewery».
Σε κάθε περίπτωση, όμως, η τιμή πρώτης προσφοράς έχει οριστεί σε 51.000 ευρώ «για να εισπραχθεί απαίτηση ανερχομένη στο ποσό του 1.114.839,97 ευρώ, πλέον τόκων από 27.12.2023 μέχρι εξοφλήσεως», όπως αναφέρεται.
Επισπεύδουσα είναι η Τράπεζα Πειραιώς ως εκπρόσωπος των ομολογιούχων δανειστών και διαχειρίστρια πληρωμών των ομολογιακών δανείων ύψους 580.000 ευρώ και 800.000 ευρώ, εκδόσεως της οφειλέτιδαςπου δόθηκαν αντίστοιχα από:
α) Το αμοιβαίο κεφάλαιο επιχειρηματικών συμμετοχών «ALPHA – ΤΑΝΕΟ Α.Κ.Ε.Σ.», το οποίο εκπροσωπείται νόμιμα από τη διαχειρίστρια εταιρεία αμοιβαίων κεφαλαίων «ALPHA ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΜΟΙΒΑΙΩΝ ΚΕΦΑΛΑΙΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ – ΑΚΕΣ»
β) Την «ΑΛΦΑ Ανώνυμη Εταιρία Επενδυτικών Συμμετοχών».
Διαβάστε ακόμη
Τιμολόγια: Χαμηλότερες τιμές ρεύματος τον Μάιο για τους καταναλωτές
Ελ. Επαγγελματίες: 350 φορές περισσότερος φόρος για 1 ευρώ μεγαλύτερο εισόδημα (παραδείγματα)
Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ