Ήταν πριν 30 χρόνια, το 1992, όταν ο Λαρισαίος επιχειρηματίας Γιάννης Δημοβέλης δημιούργησε ένα νέο brand στην εγχώρια αγορά ενδυμάτων, τη Staff Jeans & Co.
Η εταιρεία κατάφερε να κατακτήσει με το χειροποίητο Denim όχι μόνο την ελληνική, αλλά και μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές, όπως η Γερμανία, η Ελβετία, η Σερβία και πολλές άλλες, ενώ το εργοστάσιο παραγωγής των προϊόντων, που βρίσκεται στη Βιομηχανική Περιοχή Λάρισας, θεωρείται ένα από τα καλύτερα εργοστάσια της Ευρώπης στο είδος του.
Σε αυτό ράβονται και πλένονται Denim κατασκευασμένα από υψηλής ποιότητας υλικά, τα οποία στη συνέχεια προωθούνται μέσα από τα κανάλια χονδρικής και λιανικής πώλησης.
Παράλληλα, η Staff Jeans & Co εκπροσωπείται στοn χώρο του ηλεκτρονικού εμπορίου μέσω της Blue Company, με επικεφαλής τον γιο του Γ. Δημοβέλη, Ευδόκιμο.
Παρά την επιτυχία που γνωρίζουν τα προϊόντα της εταιρείας, δεν λείπουν τα οικονομικά προβλήματα, όπως συμβαίνει άλλωστε στις περισσότερες επιχειρήσεις του κλάδου λόγω των διαδοχικών και πολύχρονων κρίσεων.
Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Δημοβέλης έχει βρεθεί το τελευταίο διάστημα αντιμέτωπος με τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς. Έτσι, στις 27 Απριλίου βγήκαν στο σφυρί ιδιοκτησίες του ίδιου και της συζύγου του στον Πλαταμώνα Πιερίας, στη θέση «Δορμπίνα – Τρία Πλατάνια», με πρόσοψη επί της Ακτής Θερμαϊκού.
Πρόκειται για διαμερίσματα, αποθήκες και θέσεις στάθμευσης. Τα δύο βασικότερα από αυτά, δηλαδή δύο διαμερίσματα που βγήκαν με τιμές εκκίνησης 227.000 ευρώ και 216.000 ευρώ, κατακυρώθηκαν στις 230.000 ευρώ και 219.000 ευρώ αντίστοιχα.
Στη συνέχεια μπήκαν στο στόχαστρο οι οριζόντιες ιδιοκτησίες της εταιρείας «ΔΗΜΑ ΔΥΟ Ε.Π.Ε.», με διαχειριστή τον ίδιο, σε μεγάλο ακίνητο που βρίσκεται στο κέντρο της Χαλκίδας, επί του παραθαλάσσιου πεζόδρομου, περιοχή που χαρακτηρίζεται από οικιστικές και κυρίως εμπορικές χρήσεις.
Στις 18 Μαΐου έγινε ο πλειστηριασμός για αυτές τις 32 οριζόντιες ιδιοκτησίες (κατοικίες και καταστήματα) στο κτίριο επί της Λεωφόρου Βουδούρη και των οδών Αντωνίου Δούνα και Αγγελή Γοβιού, με συνολική τιμή εκκίνησης 4.671.000 ευρώ. Εξ αυτών υπήρξε κατακύρωση για τις 12, ενώ για τις υπόλοιπες 20 ο επαναληπτικός πλειστηριασμός έχει προγραμματιστεί για τις 29 Ιουλίου.
Σε αυτόν αναμένεται να βγουν ισόγεια καταστήματα και διαμερίσματα στον πρώτο, δεύτερο, τρίτο, τέταρτο, πέμπτο και έκτο όροφο του κτιρίου με τις τιμές πρώτης προσφοράς να ξεκινούν από 81.000 ευρώ και να φτάνουν μέχρι τις 310.000 ευρώ. Η συνολική τιμή εκκίνησης για τις 20 οριζόντιες ιδιοκτησίες διαμορφώνεται σε 3.173.000 ευρώ. Επισπεύδουσα είναι η doValue, ενώ η κατάσχεση έγινε για το ποσό των 300.000 ευρώ.
Οι παραπάνω οριζόντιες ιδιοκτησίες βαρύνονται με προσημείωση υποθήκης υπέρ της Εμπορικής Τράπεζας για ποσό 8.250.000 ευρώ, καθώς και προσημείωση υποθήκης υπέρ της Alpha Bank για ποσό 600.650,03 ευρώ.
Τα ακίνητα της «Βικτώρια» στη Μύκονο
Χωρίς τέλος συνεχίζεται και η περιπέτεια της οικογένειας Πατρώνη, που τον τελευταίο χρόνο βλέπει ιδιοκτησίες της στη Σύρο, τη Μύκονο, τον Πειραιά και αλλού να βγαίνουν στο σφυρί. Μεθαύριο Τετάρτη 13 Ιουλίου έχει προγραμματιστεί για μια ακόμη φορά ο πλειστηριασμός για τα ακίνητα της εταιρείας «Βικτώρια Τουριστικές Επιχειρήσεις» στη Μύκονο, τα οποία μετά από αρκετές άγονες προσπάθειες βγαίνουν με τιμή εκκίνησης μειωμένη κατά 20% σε σχέση με την αρχική.
Πρόκειται ειδικότερα για δύο ακίνητα που θα βγουν, με επισπεύδουσα την Intrum, μέσω 18 πλειστηριασμών. Το πρώτο τυπικά περιλαμβάνει 14 οριζόντιες ιδιοκτησίες οι οποίες βρίσκονται επί οικοδομής κτισμένης σε αγροτικό ακίνητο εμβαδού 4.200 τ.μ στη θέση «Φανάρι», με την ονομασία «Κουρίθρενα».
Η οικοδομή αποτελείται από ισόγειο και υπόγειο που περιλαμβάνουν 7 αυτοτελείς και ανεξάρτητες οριζόντιες ιδιοκτησίες – αποθήκες και 7 αυτοτελείς και ανεξάρτητες οριζόντιες ιδιοκτησίες – διαμερίσματα. Το οικόπεδο περιήλθε στην εταιρεία «Βικτώρια», μέσω αγοραπωλησίας τον Δεκέμβριο του 2001. Ωστόσο, σύμφωνα με την έκθεση εκτίμησης, αυτές οι οριζόντιες ιδιοκτησίες δεν χτίστηκαν και αντί αυτών κατασκευάσθηκαν ένα κτίριο με ισόγειο και όροφο συνολικού εμβαδού 1323 τ.μ. και ένα δεύτερο κτίριο 117 τ.μ.
To συγκρότημα κατοικιών, όπως αναφέρεται, βρίσκεται σε κακή κατάσταση και στις παρατηρήσεις καταγράφεται ότι «συμβολαιογραφικά υπάρχει ταύτιση με την οικοδομική άδεια, αλλά κατά την αυτοψία διαπιστώθηκε ότι το κτίριο της οικοδομικής άδειας δεν ταυτίζεται με κανένα από τα υπάρχοντα κτίρια, συνεπώς όλα τα κτίρια εντός του εν λόγω γηπέδου είναι αυθαίρετα και χρήζουν τακτοποίησης». Επιπλέον, λόγω της μη ταύτισης των συμβολαιογραφικών εγγράφων με την πραγματικότητα απαιτείται τροποποίηση της σύστασης οριζόντιας ιδιοκτησίας.
«Κάποια από τα κτίρια έχουν κλειστεί και μπαζωθεί, συνεπώς είναι πιθανό να υπάρχουν καταγγελίες και πρόστιμα για τα συγκεκριμένα κτίρια. Καθώς οι κατασκευές είναι εξ ολοκλήρου αυθαίρετες και δεν υπάρχει ταύτιση συμβολαιογραφική και πολεοδομική με την πραγματικότητα, απαιτείται περαιτέρω διερεύνηση του θέματος και πλήρης νομικός έλεγχος, καθώς το πρόβλημα του εν λόγω ακινήτου είναι δυσεπίλυτο», όπως τονίζεται.
Έτσι, χρειάζεται νέα πλήρης αποτύπωση των κτιρίων και υπαγωγή αυτών στον Ν.4495/2017, προκειμένου να είναι δυνατή η σύνταξη οποιασδήποτε δικαιοπραξίας, καθώς και μελέτη στατικής επάρκειας για όλα τα κτίρια με αναλυτική τεκμηρίωση του φέροντος οργανισμού. Για τα ακίνητα αυτά η συνολική τιμή πρώτης προσφοράς είχε οριστεί στα 1.280.000 ευρώ και τώρα βγαίνει με μειωμένη τιμή στα 1.024.000 ευρώ.
Η δεύτερη ομάδα αφορά τέσσερις οριζόντιες ιδιοκτησίες που έχουν ανεγερθεί σε αγροτικό κτήμα εμβαδού 5.762 τ.μ. στη θέση «Κούνδουρος». Το αγροτεμάχιο είναι άρτιο και οικοδομήσιμο και εντός του οικοπέδου υπάρχει και πισίνα. Η συνολική τιμή πρώτης προσφοράς είχε οριστεί στα 1.050.245 ευρώ και τώρα βγαίνει με μειωμένη τιμή στις 840.196 ευρώ. Η αναγκαστική κατάσχεση έγινε για 500.000 ευρώ που αποτελεί μέρος του συνολικού επιταχθέντος ποσού.
Διαβάστε ακόμη
Φυσικό αέριο: Ο εφιάλτης των ελλείψεων σηκώνει στο πόδι όλη την Ευρώπη
Έρχεται η «χρυσή λίστα» δικαιούχων επιστροφής ΦΠΑ