Άλλαξε χέρια το ακίνητο επί της οδού Μετσόβου στην Αθήνα, όπου στεγάζεται η ΔΟΥ Κατοίκων Εξωτερικού, κατά τον ηλεκτρονικό πλειστηριασμό που έγινε νωρίτερα σήμερα.
Το συγκεκριμένο ακίνητο ανήκε στο πλούσιο χαρτοφυλάκιο του Ιερού Γυναικείου Ησυχαστηρίου «Η Ανάστασις του Χριστού», που φέρει τον τίτλο «Εμμαούς». Βγήκε με τιμή πρώτης προσφοράς 1.872.000 ευρώ και κατακυρώθηκε με δύο ευρώ παραπάνω στα 1.872.002 ευρώ.
Πρόκειται για «μια πολυώροφη οικοδομή- κτίριο καταστημάτων-γραφείων και κατοικιών κτισμένη σε οικόπεδο, άρτιο και οικοδομήσιμο, σύμφωνα με τις ισχύουσες πολεοδομικές διατάξεις, κτισμένη σε οικόπεδο εκτάσεως 522,72 τ.μ. που βρίσκεται στο Δήμο Αθηναίων, της Περιφερειακής Ενότητας Κεντρικού Τομέα, επί της οδού Μετσόβου αρ. 4».
Το κτίριο αποτελείται από:
-Β’ Υπόγειο, που περιλαμβάνει μια αποθήκη-αρχείο και 16 θέσεις στάθμευσης αυτοκινήτου, ενώ έχει καθαρό εμβαδόν 442,23 τ.μ. και μικτό εμβαδόν 522,73 τ.μ.
-Α’ Υπόγειο, που περιλαμβάνει α) μια αποθήκη- αρχείο 65 τ.μ. και 3 χώρους στάθμευσης αυτοκινήτου, ενώ έχει καθαρό εμβαδόν 442,23 τ.μ. και μικτό εμβαδόν 522,73 τ.μ.
-Ισόγειο, που περιλαμβάνει μια αίθουσα γραφείων εμβαδού 129,86 τ.μ.
-Τέσσερις ορόφους που περιλαμβάνουν έκαστος αίθουσα – γραφεία μετά δύο W.C., μια αποθήκη-αρχείο και ο καθένας έχει εμβαδόν 259 τ.μ. καθώς και δώμα όπου υπάρχουν η απόληξη του κλιμακοστασίου και τα μηχανοστάσια των ανελκυστήρων, επιφανείας 25,53 τ.μ.
Επισπεύδουσα ήταν η Special Financial Solutions και η κατάσχεση έγινε για 150.000 ευρώ ποσό που αποτελεί μέρος της συνολικής οφειλής ύψους 10.000.200 ευρώ.
Το ακίνητο φέρει προσημείωση υπέρ της Marfin Bank για ποσό 6 εκατ. ευρώ από τις 27/4/2007, που τράπηκε σε υποθήκη στις 9/5/2019 υπέρ της Τράπεζας Πειραιώς.
Τον Οκτώβριο του 2017 έγινε αναγκαστική κατάσχεση από την Πειραιώς για 500.000 ευρώ, η οποία ήρθη στις 9 Ιουνίου 2021. Στη συνέχεια, επιβλήθηκε νέα κατάσχεση από την επισπεύδουσα Special Financial Solutions.
Επίσης, άλλαξαν χέρια δύο από τις πέντε οριζόντιες ιδιοκτησίες του Ιερού Ησυχαστηρίου επί ακινήτου που βρίσκεται στην κεντρική λεωφόρο Θησέως στην Καλλιθέα στο ύψος των Τζιτζιφιών. Οι συγκεκριμένες ιδιοκτησίες βγήκαν με συνολική τιμή εκκίνησης 3 εκατ. ευρώ και εξ αυτών κατακυρώθηκε μία στα 1.248.001 ευρώ (1 ευρώ πάνω από την τιμή πρώτης προσφοράς), καθώς και η δεύτερη έναντι 55.002 ευρώ (2 ευρώ πάνω από την τιμή εκκίνησης). Για τις άλλες ιδιοκτησίες δεν εκδηλώθηκε ενδιαφέρον.
Στα αζήτητα το “Nefeli Hotel” και το ακίνητο της Vecchia
Στα αζήτητα έμειναν πάρα τη μείωση κατά 20% της αρχικής τιμής εκκίνησης τόσο το “Nefeli Hotel” στους Λειψούς, όσο και το ακίνητο της Vecchia Κτηματική στο Θησείο.
Υπενθυμίζεται ότι το Nefeli Hotel Lipsi, θεωρείται η καλύτερη μονάδα του νησιού και βγήκε για πολλοστή φορά σε πλειστηριασμό με τιμή εκκίνησης 2,88 εκατ. ευρώ και με επισπεύδοντα πρώην μέτοχο της εταιρείας. Η μονάδα αναπτύσσεται σε οικόπεδο 10.070 τ.μ. που είναι αμφιθεατρικό και τα κτίρια είναι έτσι τοποθετημένα ώστε να έχουν όλα απρόσκοπτη θέα προς το απέραντο γαλάζιο. Η συνολική επιφάνεια των κτιρίων κύριας χρήσης είναι 1.252 τ.μ. και βοηθητικής 360 τ.μ., ενώ υπάρχει υπόλοιπο δόμησης 500 τ.μ.
Tο ακίνητο της Vecchia Α.Ε. (ΒΕΚΙΑ Κτηματική), βγήκε αρκετές φορές σε πλειστηριασμό (με τελευταία στις 23 Φεβρουαρίου), με τιμή πρώτης προσφοράς 2,065 εκατ. ευρώ, χωρίς αποτέλεσμα λόγω έλλειψης πλειοδοτών. Το ίδιο συνέβη και σήμερα παρότι η τιμή εκκίνησης είχε μειωθεί στα 1.652.000 ευρώ. Πρόκειται για μονοκατοικία στο Θησείο, η οποία έχει ανεγερθεί μεταξύ του 19ου και των αρχών του 20ού αιώνα, αλλά σήμερα είναι πλήρως ανακαινισμένη.
Χωρίς μνηστήρα η «Ελληνικά Σωληνουργεία» της Μηχανικής
Χωρίς να εκδηλωθεί ενδιαφέρον έγινε σήμερα ο πλειστηριασμός και για τα απομεινάρια της εταιρείας Ελληνικά Σωληνουργεία Α.Ε., με επισπεύδουσα της doValue και τιμή εκκίνησης 6,88 εκατ. ευρώ.
Η εταιρεία ιδρύθηκε από την οικογένεια Τσαούσογλου, αλλά το 1994 πέρασε στα χέρια της, κραταιάς τότε, Μηχανικής του Πρ. Εμφιετζόγλου, ενώ η λειτουργία της σταμάτησε το 2014. Η κατάσχεση έγινε για 500.000 ευρώ στις 29 Ιουλίου 2021 και το ακίνητο κουβαλάει προσημειώσεις και υποθήκες υπέρ τραπεζών και άλλων φορέων για ποσά συνολικού ύψους 20,52 εκατ. ευρώ, καθώς και επτά αναγκαστικές κατασχέσεις.
Πρόκειται για μια έκταση 450 στρεμμάτων περίπου στη θέση «Γλύφα» Δροσιάς κοντά στη Χαλκίδα που περιλαμβάνει και δασικά τμήματα. Εντός της έκτασης υπάρχουν κτιριακές εγκαταστάσεις που έχουν ανεγερθεί τμηματικά από το 1966 έως το 1983, οι οποίες είναι εγκαταλελειμμένες επί σειρά ετών.
Σημειώνεται ότι στις 21 Μαρτίου και μετά από προσφυγή της εταιρείας το Μονομελές Πρωτοδικείο Χαλκίδας διέταξε να περιληφθεί ρητή μνεία στην έκθεση πλειστηριασμού ότι στα κατασχεθέντα ακίνητα δεν περιλαμβάνονται τα μηχανήματα και ο μηχανολογικός εξοπλισμός εντός αυτών.
Διαβάστε ακόμη
Ο Μπιλ Γκέιτς «βλέπει» το μέλλον: Επενδύει σε startup που φτιάχνει νερό από τον αέρα
Σπύρος Θεοδωρόπουλος στο newmoney: «Έτσι φθάσαμε στο ντιλ για την ΙΟΝ»