Για το άνοιγμα του πρώτου γραφείου της Amazon Web Services στην Ελλάδα και τις προοπτικές κι άλλων ανάλογων επενδύσεων στη χώρα μας, μίλησε στο ΘΕΜΑ 104,6 ο επικεφαλής οικονομικός ύμβουλος του πρωθυπουργού, Αλέξης Πατέλης.
Όπως είπε, εργάστηκαν πάρα πολλοί άνθρωποι και για μεγάλο διάστημα για να φτάσουμε σε αυτό το αποτέλεσμα, ενώ επισήμανε ότι χρειάστηκε και η συμμετοχή του ίδιου του ιδρυτή του αμερικανικού τεχνολογικού κολοσσού, Τζεφ Μπέζος.
Η Amazon, ανέφερε ο κ. Πατέλης, έχει τελείως διαφορετικό στιλ management από πολλές άλλες εταιρείες. Κάνει πολλές προσεκτικές, μικρές, κινήσεις και όχι μία μεγάλη. Χρειάστηκε η εμπλοκή 340 ατόμων για να έρθει η έγκριση, και ο ίδιος ο Μπέζος. Η απόφαση πάρθηκε σε διάστημα 10 μηνών, το οποίο αποτελεί χρόνο ρεκόρ για το νέο γραφείο. Η ανακοίνωση της Αmazon web services ελπίζουμε ότι δεν θα είναι η τελευταία και αποτελεί προπομπό και για άλλες μελλοντικές κινήσεις της εταιρείας.
Όπως έκανε γνωστό ο οικονομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού, το νέο γραφείο που ανοίγει στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Αθήνα, ξεκινάει με 50 θέσεις εργασίας, ωστόσο εκφράζονται ελπίδες ότι ο αριθμός θέσεων εργασίας θα επεκταθεί. Υπάρχουν, τόνισε ο κ. Πατέλης, νέες θέσεις εργασίας που η εταιρεία ήδη διαφημίζει στο website.
Ακούστε τις δηλώσεις Πατέλη στο ΘΕΜΑ 104,6
«Η τεχνολογία ανοίγει μεγάλες οι επενδυτικές ευκαιρίες για τη χώρα μας»
Λόγω της πανδημίας, η τεχνολογία ανοίγει καινούριες αναπτυξιακές ευκαιρίες για την Ελλάδα, ανέφερε σε άλλο σημείο των δηλώσεών του. Είναι ευκαιρία προφανώς να προσελκύσουμε εργαζόμενους υψηλής προστιθέμενης αξίας αλλά κυρίως να δημιουργήσουμε δουλειές για τους Έλληνες και τις Ελληνίδες. Διότι τώρα, ελληνικές εταιρείες θα μπορούν πιο εύκολα να στραφούν σε εξαγωγές μέσω της τεχνολογίας αλλά και εταιρείες του εξωτερικού να προσλάβουν Έλληνες και Ελληνίδες. Με την τεχνολογία ανοίγουν καινούργιοι τρόποι ανάπτυξης και για τις απομακρυσμένες περιοχές της χώρας.
Αναφερόμενος στη συγκλονιστική αποκάλυψη που έκανε η Ολυμπιονίκης ιστιοπλοΐας, Σοφία Μπεκατώρου, ο κ. Πατέλης ανέφερε: «Θαυμάζω το θάρρος της κας Μπεκατώρου. Κάθε άνθρωπος που σπάει ένα τείχος σιωπής και λέει την πραγματικότητά του, δίνει θάρρος και σε όλους εμάς. Πάντα, δεν είναι εύκολο να είσαι ο πρώτος. Ελπίζω η κίνηση της κας Μπεκατώρου να δώσει το θάρρος και σε άλλες γυναίκες, θύματα σεξουαλικής κακοποίησης να βγούνε μπροστά διότι προφανώς το πρόβλημα δεν υπάρχει μόνο στην ιστιοπλοία ή μόνο στον αθλητισμό. Είναι κατά κάποιο τρόπο η αρχή του κινήματος «ΜΕ ΤΟΟ» και στην Ελλάδα».
«Πιστεύω πολύ στη σημασία της εξάλειψης των διακρίσεων και για την οικονομική ανάπτυξη. Δουλειά μας ως κοινωνία είναι να δημιουργήσουμε ένα πλαίσιο στο οποίο οι γυναίκες αλλά και όλοι οι Έλληνες και οι Ελληνίδες αισθάνονται ασφάλεια στον χώρο εργασίας τους. Για τον πρωταθλητή, ο πρωταθλητισμός είναι η εργασία τους. Αλλιώς, δεν θα μπορέσουμε να μεγιστοποιήσουμε την οικονομική ανάπτυξη στην Ελλάδα. Δεν είναι μόνο θέμα δικαιοσύνης και δικαιωμάτων. Κάθε εργοδότης, είτε είναι αθλητική ομοσπονδία είτε είναι επιχείρηση, έχει την υποχρέωση και το συμφέρον να δημιουργήσει ένα περιβάλλον στο οποίο όλοι και όλες αισθανόμαστε ασφαλείς».
Καταλήγοντας ο κ. Πατέλης τόνισε ότι η ψηφιοποίηση δημιουργεί πολύ μεγάλες ευκαιρίες για τις ελληνικές επιχειρήσεις να εξάγουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες σε πολύ μεγαλύτερες αγορές. «Ως πολιτεία φέρνουμε μπροστά ψηφιακές δράσεις κατάρτισης και υποστήριξης που έχουν ενταχθεί στο ελληνικό σχέδιο ανάκαμψης και ανθεκτικότητας», σημείωσε.
Διαβάστε ακόμη:
Bloomberg: Την άνοιξη θα δούμε εκτόξευση των τιμών ενέργειας στην Ευρώπη
Τα νέα στοιχήματα Πιερρακάκη: Ψηφιακή Βίβλος και στις τράπεζες για τους πολίτες
Το ποτό δυναμίτης που ξετρέλανε Μάο Τσε Τουνγκ και Κίσινγκερ – Πιο δημοφιλές κι από την Coca Cola