Το μεγάλο άνοιγμα στον κλάδο των ακινήτων με έμφαση την κατοικία αλλά και το κομμάτι της φιλοξενίας δρομολογεί η οικογένεια Στέγγου, της «Τεχνική Ολυμπιακή», από κοινού πλέον και με την οικογένεια του Παύλου Βαρδινογιάννη.
«Οχημα» για τις νέες δραστηριότητες των δύο ομίλων θα είναι η Luxury Life Μονοπρόσωπη ΙΚΕ, εταιρεία με μετοχικό κεφάλαιο 5 εκατ. ευρώ, η οποία έχει ιδρυθεί προ διετίας από την Τεχνική Ολυμπιακή με σκοπό κυρίως τη δραστηριοποίηση στον ξενοδοχειακό κλάδο- τομέα που γνωρίζει καλά ο όμιλος λόγω του Πόρτο Καρράς- αλλά και στον τομέα των ακινήτων, την αγοραπωλησία, εκμισθωση και διαχείριση ιδιόκτητων ακινήτων αλλά και ακινήτων τρίτων.
Την περασμένη Παρασκευή η Τεχνική Ολυμπιακή ανακοίνωσε στο Χρηματιστήριο ότι προχώρησε σε κατάρτιση μη δεσμευτικού μνημονίου συναντίληψης (MoU) «με την εδρεύουσα στην Κύπρο εταιρεία SFAX OIL LTD, συμφερόντων του αλλοδαπού εμπιστεύματος με την επωνυμία SFAX TRUST, συμφερόντων μελών της οικογενείας του κ. Παύλου Βαρδινογιάννη», με αντικείμενο τη συμμετοχή της τελευταίας κατά 50% στο κεφάλαιο της εταιρείας με την επωνυμία Luxury Life Μονοπρόσωπη ΙΚΕ, ενώ σχετικά θα καταρτισθούν ειδικότερες συμφωνίες μεταξύ των μερών, «οι οποίες βρίσκονται στο στάδιο των διαπραγματεύσεων».
Είχε προηγηθεί προ λίγων ημερών η έτερη συμφωνία για το χαρτοφυλάκιο που θα αποκτήσει η Τεχνική Ολυμπιακή μέσω της Luxury Life από την Intrum για 186 ακίνητα τα οποία είχαν περιέλθει στην τελευταία μέσω πλειστηριασμών: Η Luxury Life προέβη σε κατάρτιση ιδιωτικού συμφωνητικού με τις εταιρίες ειδικού σκοπού τη διαχείριση των οποίων έχει αναλάβει η Intrum Hellas REO Solutions AE με αντικείμενο την απόκτηση χαρτοφυλακίου έως 186 ακινήτων, με ένα τίμημα έως του ποσού 19,8 εκατ. ευρώ. Ήδη έχει καταβληθεί από τη Luxury Life προκαταβολή ύψους 4,56 εκατ. ευρώ, ενώ η συναλλαγή θα υλοποιηθεί σταδιακά με την κατάρτιση των συμβολαιογραφικών πράξεων μεταβίβασης των ακινήτων.
Το εν λόγω χαρτοφυλάκιο αποτελείται στη συντριπτική του πλειονότητα, σε ποσοστό κοντά στο 80% από οικιστικά ακίνητα, ένα ποσοστό κάτω του 10% αφορά οικόπεδα και το υπόλοιπο επαγγελματικούς χώρους, γραφεία και καταστήματα. Πρόκειται για ακίνητα ανά την Ελλάδα, με πάνω από το ήμισυ, κοντά στο 60% να βρίσκονται στην Αθήνα αλλά και εκτός, στη Βόρεια Ελλάδα, τη Θεσσαλονίκη και τη Χαλκιδική, τη Λάρισα, την Κόρινθο και την Αχαΐα, για το οποίο στόχος είναι η αναβάθμιση και η εκ νέου διάθεσή του στην αγορά, πέραν των ακινήτων που μπορεί να διακρατηθούν και να αξιοποιηθούν ως ακίνητα εισοδήματος.
Στροφή σε νέες επενδύσεις
Από την πλευρά της οικογένειας Στέγγου, μετά την απόφαση για μεταβίβαση του ιστορικού Πόρτο Καρράς στη Χαλκιδική –για την οποία πάντως συνεχίζεται το σήριαλ με τον όμιλο Σαββίδη δεδομένου ότι αναμένεται το πόρισμα τρίτου ανεξάρτητου εκτιμητή, της KPMG, για το τελικό τίμημα που πρέπει να καταβάλλει η πλευρά Σαββίδη- η στροφή γενικότερα στο real estate αλλά και δευτερευόντως στον τουρισμό, είναι δεδομένη την τελευταία διετία.
Από το 2021 και μετά, η οικογένεια Στέγγου κυνηγά συστηματικά και τους πλειστηριασμούς, ξεκινώντας -ενδεικτικά- με τη συμμετοχή της στη διαδικασία για τα ακίνητα της Ναυτεμπορικής το 2021 και προχωρώντας αργότερα με την απόκτηση του ακινήτου της Renault επί της Λεωφόρου Βάρης-Κορωπίου, ενώ παράλληλα δεν εγκαταλείπει το ενδιαφέρον της για τον τουρισμό, με συμμετοχή σε διαγωνισμούς παραχωρήσεων, όπως π.χ. στην περίπτωση της παραχώρησης της μαρίνας Καλαμαριάς.
Real estate και τουρισμός είναι οι τομείς όπου εστιάζει η οικογένεια Στέγγου πέραν φυσικά της ναυτιλίας που έχει αποφέρει κέρδη στον όμιλο αλλά και του κλάδου των κόκκινων δανείων όπου επίσης έχει επικεντρωθεί το ενδιαφέρον κι έχουν ήδη δρομολογηθεί σχετικές κινήσεις.
Διαβάστε ακόμη
Τράπεζες: «Θερμό» 15ήμερο με επιτόκια, stress tests και επιδόσεις 6μήνου
Κατάρρευση γέφυρας στην Πάτρα: Πώς έγινε η τραγωδία – Τέσσερις συλλήψεις (pics) (vid)
Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ