search icon

business stories

Oικογένεια Roscioli: Πώς κέρδισε το γαστρονομικό κοινό στη Ρώμη

Εδώ και 150 χρόνια Ιταλοί κι επισκέπτες απολαμβάνουν τις κορυφαίες νοστιμιές ενός από τους παλαιότερους φούρνους της Ρώμης

Για να δούμε, ποια είναι τα στοιχεία που μας κάνουν να λαχταράμε την ιταλική κουζίνα; Πίτσα, σίγουρα ναι. Ζυμαρικά, αναμφισβήτητα.

Πεντανόστιμα τυριά κι αλλαντικά από όλες τις γωνιές της Ιταλίας, εννοείται.

Εκλεκτά κρασιά, εξυπακούεται.

Και, φυσικά, καλοφτιαγμένος καφές και παραδοσιακά γλυκά.

Με όλα τα παραπάνω και μάλιστα στην καλύτερη ποιότητα φροντίζουν να εφοδιάζουν καθημερινά οι Roscioli, μια οικογένεια αρτοποιών στη Ρώμη που μετρά ήδη 4 γενιές αλλά και 4 μαγαζιά-παράδεισο των καλοφαγάδων.

Όλα ξεκίνησαν το 1872 στη Via dei Chiavari, την τότε οδό των κλειδαράδων κοντά στο Campo de’ Fiori, καθώς είχε προηγηθεί παπικό διάταγμα που όριζε «την ανάγκη για τη λειτουργία φούρνου ακριβώς στην οδό αυτή που να πουλά ψωμί σε χαμηλή τιμή σε όσους είχαν περιορισμένους πόρους».

Κάπως έτσι ξεκίνησαν όλα και η ποιότητα των προϊόντων του Antico forno Roscioli ήταν τέτοια που η επιχείρηση άνθισε και σήμερα παραμένει από τις πιο νόστιμες διευθύνσεις της πόλης, διατηρώντας και εξελίσσοντας την παράδοση.

Κάθε ένα δε από τα μαγαζιά τους προσφέρει και μια ξεχωριστή γαστρονομική εμπειρία.

Διαβάστε τη συνέχεια στο travel.gr

Exit mobile version