Η σκληρή δουλειά δεν είναι αυτό που κάνει τις εταιρείες να γίνονται γνωστές, λέει ο συνιδρυτής του Netflix Μαρκ Ράντολφ. Οι επιτυχημένοι διευθύνοντες σύμβουλοι και επιχειρηματίες συχνά προάγονται επειδή διαθέτουν μία και μόνη δεξιότητα: την ικανότητα να ιεραρχούν ποια ζητήματα χρειάζονται πρώτα λύσεις, δήλωσε ο Ράντολφ κατά τη διάρκεια ενός επεισοδίου podcast του «The Diary of a CEO with Steven Bartlett» νωρίτερα αυτό το μήνα και μεταδίδει to cnbc.

«Νομίζω ότι η σκληρή δουλειά που οδηγεί στην επιτυχία είναι ένας μύθος», είπε. «Αν μπορώ να είμαι πραγματικά έξυπνος σχετικά με τα προβλήματα στα οποία επιλέγω να επικεντρωθώ, αυτό θα κάνει τη διαφορά. Δεν χρειάζεται να τα κάνω όλα σωστά, γιατί τα περισσότερα πράγματα δεν κάνουν τη διαφορά. Κάποια πράγματα κάνουν».

Στο Netflix, ο Ράντολφ συνήθιζε να «διαφωνεί με κάθε λέξη του κειμένου» και κάθε φωτογραφία σε προϊόντα που απευθύνονταν στον καταναλωτή, είπε – απελπισμένος να βεβαιωθεί ότι όλα ήταν τέλεια πριν τα δει ο πελάτης, όπως είπε.

Με την πάροδο του χρόνου, συνειδητοποίησε ότι οι αντιδράσεις των πελατών είχαν ελάχιστη σχέση με το πόσο γυαλισμένη ήταν μια νέα ιδέα και ότι ο στόχος του θα έπρεπε να είναι να πάρει ανατροφοδότηση από την πραγματική ζωή σε ατελείς, μισοτελειωμένες δοκιμές το συντομότερο δυνατό, πρόσθεσε.

«Αν είχε έστω και μια υποψία ότι ήταν μια καλή ιδέα, όσο κακή κι αν ήταν η δοκιμή, φαινόταν να περνάει», δήλωσε ο Ράντολφ. «Οι πελάτες θα έπαιρναν αμέσως το κεφάλι τους επάνω».

Μία από αυτές τις δοκιμές ήταν το συνδρομητικό μοντέλο του Netflix, το οποίο εξάλειψε την ανάγκη για τέλη καθυστέρησης στις ενοικιάσεις DVD. Οι πελάτες ανταποκρίθηκαν θετικά στην απλούστερη, λιγότερο πιεστική εμπειρία του χρήστη – μια απλή λύση που βοήθησε στην αύξηση της πελατειακής βάσης του Netflix, βάζοντάς το στην πορεία προς την τρέχουσα χρηματιστηριακή του αξία των 289,29 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Όταν η σκληρή δουλειά έχει σημασία

Ενώ τόσο οι υπεύθυνοι για την πρόσληψη εργασίας όσο και οι δισεκατομμυριούχοι προβάλλουν την αξία της ισχυρής εργασιακής ηθικής, ο Ράντολφ δεν είναι ο μόνος που πιστεύει ότι η σκληρή δουλειά είναι, κατά καιρούς, υπερεκτιμημένη.

Η σκληρή δουλειά συνήθιζε να ορίζεται ως το να εμφανίζεσαι πρώτος στο γραφείο και να φεύγεις τελευταίος, αλλά δεν εγγυάται ότι θα γίνεις διευθύνων σύμβουλος ή ότι θα χτίσεις μια πολυεκατομμυριούχο εταιρεία. Επιπλέον, μια μελέτη του Στάνφορντ του 2014 έδειξε ότι η παραγωγικότητα ανά ώρα μειώνεται απότομα αν εργάζεστε περισσότερες από 50 ώρες την εβδομάδα.

Αντ’ αυτού, χρησιμοποιήστε το πρόγραμμα 9 προς 5 για να δημιουργήσετε καλές σχέσεις με τους συναδέλφους σας, ειδικά αν μπορούν να σας δώσουν ανατροφοδότηση για τη δουλειά σας, δήλωσε η Stacie Haller, επικεφαλής σύμβουλος καριέρας στο ResumeBuilder, στο CNBC Make It νωρίτερα αυτό το μήνα.

Μερικές φορές, θα χρειαστεί να κάνετε σπριντ – βάζοντας πολλές ώρες – ειδικά στην αρχή της καριέρας σας ή αν ξεκινάτε τη δική σας εταιρεία, σημείωσε ο Ράντολφ.

«Όταν είστε νεότεροι, όταν δεν ξέρετε πραγματικά τι κάνετε … καλύτερα να δουλέψετε μέχρι τελικής πτώσεως», είπε, προσθέτοντας: «Ιδανικά, προχωράτε αρκετά μπροστά … για να έχετε κάποια περιθώρια ανάσας».

Τελικά, το συνεχές σπριντ φτάνει σε ένα σημείο μειωμένων αποδόσεων. Η τακτική εστίαση διαχωρίζει τους σκληρά εργαζόμενους από τους έξυπνους εργαζόμενους, δήλωσε ο Randolph.

«Τόσοι πολλοί επιχειρηματίες είναι ξύπνιοι όλη τη νύχτα γυαλίζοντας το κατάστρωμα τους … ελέγχοντας κάθε λεπτομέρεια και δουλεύοντας τόσο σκληρά», δήλωσε ο Ράντολφ. Αλλά «δεν χάνεις τη συμφωνία στις 2 το πρωί επειδή δεν έλεγξες τις γραμματοσειρές. Χάσατε τη συμφωνία πριν από τέσσερις εβδομάδες όταν δεν είχατε κάποια βασικά στοιχεία σωστά».

Διαβάστε ακόμη:

Ψηφιακό ευρώ: Ποιοι ψηφίζουν υπέρ και ποιοι προτιμούν τα μετρητά

Δανία: Η βασίλισσα των pharma – Από το Ozempic στο εμβόλιο για την ευλογιά των πιθήκων

Υπάρχει λύση στη συνταξιοδοτική κρίση της Ευρώπης;

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ