search icon

business stories

Μεγάλο ενδιαφέρον για τα ακίνητα της Ektasis που βγαίνουν στο σφυρί

Ο κορωνοϊός όμως πηγαίνει πίσω τους πλειοδοτικούς διαγωνισμούς

Πίσω, λόγω κορωνοϊού, πηγαίνουν οι διαγωνισμοί -15 στον αριθμό- που αφορούν περιουσιακά στοιχεία της υπό ειδική εκκαθάριση Ektasis Development μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται και μερικά από τα πιο γνωστά ακίνητα -«φιλέτα» σε γνωστούς επαγγελματικούς άξονες της Αθήνας.

Ακριβώς το γεγονός ότι οι διαγωνισμοί αφορούν πολύ σημαντικά ακίνητα, υπάρχει κατά τις πληροφορίες, μεγάλο ενδιαφέρον από υποψήφιους επενδυτές, μεγαλοϊδιοκτήτες ακινήτων κι επενδυτικά funds με τη συμμετοχή και ξένων κεφαλαίων. Εξ’ ού και κρίθηκε σκόπιμο «λόγω των μέτρων που επιβλήθηκαν στη χώρα συνεπεία του Covid- 19 και των δυσχερειών που αυτά προκάλεσαν στην εν εξελίξει διαδικασία εκποίησης των περιουσιακών στοιχείων να μετατεθεί η ολοκλήρωση της διαγωνιστικής διαδικασίας για το διάστημα που ακολουθεί τη λήξη αυτών (σ.σ. στις 30 Νοεμβρίου 2020). Μετά τις 30 Νοεμβρίου, η κατάσταση θα επανεκτιμηθεί ανάλογα με τα δεδομένα όπως θα έχουν διαμορφωθεί τότε».

Σε αυτή τη φάση, στόχος είναι να έχουν οι υποψήφιοι επενδυτές περισσότερο χρόνο προκειμένου να εξετάσουν τα ακίνητα και σε δεύτερο χρόνο θα υπάρξει και η ακριβής ημερομηνία για τη διενέργεια των δημόσιων πλειοδοτικών διαγωνισμών, για το «project Ektasis» όπως έχουν κωδικοποιηθεί οι εν λόγω διαδικασίες. Οι ενδιαφερόμενοι αγοραστές θα πρέπει να διεξάγουν τη δική τους αξιολόγηση και έρευνα και τον δικό τους νομικό φορολογικό και τεχνικό έλεγχο για τα περιουσιακά στοιχεία καθώς και για το νομικό πολεοδομικό και πραγματικό τους καθεστώς με τη βοήθεια των νομικών φορολογικών και τεχνικών συμβούλων τους, διαδικασία η οποία εν μέσω κορωνοϊού καθίσταται πολύ πιο δύσκολη. Επισημαίνεται εδώ ότι με βάση την αρχική πρόσκληση ενδιαφέροντος, τον περασμένο Οκτώβριο, για τους 15 πλειοδοτικούς διαγωνισμούς, οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούσαν να καταθέσουν δεσμευτικές προσφορές από την Δευτέρα 7/12/2020 και μέχρι την Πέμπτη 10/12/2020 στα γραφεία, στο Ηράκλειο Αττικής, της υπό ειδική διαχείριση εταιρείας, η οποία υπολογίζεται ότι έχει ένα χαρτοφυλάκιο ακινήτων αξίας στα πέριξ των 110 εκατ. ευρώ.

Τώρα, στα ακίνητα που θεωρούνται «φιλέτα» για τους επενδυτές είναι, μεταξύ άλλων, το οικόπεδο συνολικής επιφανείας κοντά στα 17 στρέμματα όπου περιλαμβάνεται και το παλιό κτίριο της KODAK επί των οδών Χειμάρρας 10-12 και Λεωφόρου Αμαρουσίου -Χαλανδρίου στο Μαρούσι. Τα παλαιά κτίσματα που βρίσκονται εντός του οικοπέδου έχουν επιφάνεια 7.250 τ.μ. περίπου, και στο παρελθόν αποτελούσαν εγκαταστάσεις του εργοστασίου της KODAK, ενώ τώρα όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται «το μέγεθος του ακινήτου καθώς και η τοποθεσία του, το χαρακτηρίζουν μοναδικό για την ανέγερση μοντέρνων και υψηλής αισθητικής γραφειακών χώρων, δεδομένου ότι βρίσκονται σε ένα σημαντικό επιχειρηματικό κόμβο της Αττικής και η ευρύτερη περιοχή χαρακτηρίζεται από γραφεία υψηλών προδιαγραφών όπως αυτά της Google Hellas, Trastor, EY, Deloitte, Viohalco κ.α.»

 

Το κτίριο της KODAK

Επίσης, στα γνωστά ακίνητα που πωλούνται κι έχουν επίσης προσελκύσει το ενδιαφέρον υποψηφίων αγοραστών είναι και αυτά που πωλούνται ως ομάδα στο δήμο Κηφισιάς στη θέση Καλυφτάκη, στη συμβολή της λεωφόρου Κύμης με την Εθνική Οδό Αθηνών Λαμίας: Πρόκειται για οικόπεδο άνω των 4 στρεμμάτων στη ΒΙ.ΠΕ Κηφισιάς με ημιτελές κτίσμα συνολικής επιφάνειας 7.800 τ.μ., το οποίο πωλείται ως ομάδα μαζί με γήπεδο μη άρτιο και μη οικοδομήσιμο με επιφάνεια 570 τ.μ. στην ίδια περιοχή. «Στην περιοχή αναπτύσσεται ένα πολύ δραστήριο Βιομηχανικό Πάρκο (Καλυφτάκη) με ισχυρές βιομηχανικές εταιρείες (φαρμακευτικές, εμφιαλώσεως, εξοπλισμού όπως UNIPHARMA, El Lilly, Intermed, Coca Cola, YALCO, AVIS), αλλά και σύγχρονα κεντρικά γραφεία εταιρειών (όπως ΕΛΛΑΚΤΩΡ, ΕΛΑΪΣ, STAR Channel κ.α.). Επιπρόσθετα, γειτονικά του ΒΙΟΠΑ έχει επεκταθεί το σχέδιο με τη δημιουργία αμιγώς οικιστικών περιοχών στις Αδάμες και τον οικισμό Πελοποννησίων», όπως επισημαίνεται σχετικά.

Το ακίνητο στη θέση Καλυφτάκη

Διαβάστε επίσης: 

Πλειστηριασμοί: Πότε θα ξαναχτυπήσει το e-σφυρί για τους οφειλέτες

Σούπερ μάρκετ: Ποια προϊόντα εξαιρούνται από την απαγόρευση πώλησης

Δανία: Η νέα απειλή για τις τράπεζες είναι οι… πολίτες

Exit mobile version