search icon

business stories

Μαγειρεύοντας στη φύση: Αυτοί είναι οι Έλληνες νομάδες της ανοιχτής κουζίνας

Ένα raw νομαδικό αφήγημα όπου η μαγειρική σκέψη και τεχνική είναι σε οργανική σύνδεση με την παράδοση του τόπου

Ανάμεσα στα λαμπερά Michelin αστέρια που φιγουράρουν στα High end εστιατόρια της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, στο casual dining που κρατά τα σκήπτρα της γαστρονομίας στην Ελλάδα, και το street food που δεν θα σταματήσει ποτέ να διηγείται την ιστορία της χώρας, μια διαφορετική, πολύ παλαιά αλλά ταυτόχρονα φρεσκοδοσμένη κουλτούρα αναδύεται στο γαστρονομικό τοπίο.

Nomade et Sauvage

Ανοιχτές κουζίνες, φωτιά, πρώτες ύλες που έρχονται απευθείας από τη γη, premium κοπές, μυρωδιά από υγρό χώμα και νοτισμένο γρασίδι, ορχηστρικές μουσικές και ένα δωρικό αλλά εντελώς φινετσάτο art de la table συνθέτουν ένα σχεδόν εξωπραγματικό σκηνικό.

Ένα raw αφήγημα όπου η μαγειρική σκέψη και τεχνική είναι σε οργανική σύνδεση με την παράδοση του τόπου, με τα υλικά, τις συνταγές και τις γεύσεις να βρίσκονται σε διάλογο με τη νομαδική μαγειρική της φωτιάς και του καπνού των ξύλων.

Μια εμπειρία που υπόσχεται να συνεπάρει τους aficionados του καλού φαγητού.

«Τη Nomade et Sauvage, ως ιδέα μιας νομαδικής μαγειρικής σε ανοιχτές φωτιές με ξύλα τη σκεφτήκαμε στα μέσα του 2018 με το φίλο και συνέταιρο μου Λευτέρη Καρναχωρίτη» μου αποκαλύπτει ο Ιορδάνης Τσενεκλίδης.

Διαβάστε τη συνέχεια στο travel.gr

Exit mobile version