search icon

business stories

Κάμι Γκαλ: Έκλεισε την πόρτα στην Google και έγινε επιτυχημένη επιχειρηματίας – Τι συμβουλές δίνει

Τι πρέπει να λάβετε υπόψιν σας προτού εγκαταλείψετε τη σταθερή δουλειά σας για να ανοίξετε τη δική σας επιχείρηση;

Η Κάμι Γκαλ εργαζόταν για χρόνια στη Google μέχρι που μια μέρα είπε στο αφεντικό της: «Αποφάσισα να φύγω από την εταιρεία». Εκείνος τότε την κοίταξε με ένα τεράστιο βλέμμα απορίας. Η Γκαλ άνοιξε τα χαρτιά της λέγοντας ότι επρόκειτο να σταματήσει να εργάζεται πλέον για τον τεχνολογικό κολοσσό, μόλις λίγες ώρες προτού ανακοινωθεί και επισήμως η προαγωγή της.

«Η Google θεωρείται η Νο 1 εταιρεία παγκοσμίως αλλά μετά από μια δεκαετία στο χώρο προσπαθώντας να χτίσω το όνειρο κάποιου άλλου, να αυξήσω τις πωλήσεις της εταιρείας κερδίζοντας ουσιαστικά χρήματα όχι για εμένα αλλά για κάποιον άλλο αποφάσισα να ξεκινήσω τη δική μου επιχείρηση» δηλώνει χαρακτηριστικά η επιχειρηματίας στο BusinessInsider.

Στην αρχή, η απόφαση να εγκαταλείψει μια σταθερή δουλειά για να στήσει από το μηδέν τη δική της επιχείρηση προϋπέθετε τεράστιο ρίσκο υποστηρίζει η ίδια αλλά  σήμερα δηλώνει πως «η επιχείρησή μου ευδοκιμεί και είμαι περήφανη που αποκαλώ τον εαυτό μου επιχειρηματία. Πολλοί τότε νόμιζαν πως ήμουν τρελή που πήρα μια τέτοια απόφαση, σήμερα με ρωτούν πώς μπορούν να ασχοληθούν με τις επιχειρήσεις».

Με αυτές τις συμβουλές, μπορείτε να αποχαιρετήσετε το 9 με 5 και να γίνετε επιτυχημένοι επιχειρηματίες.

1. Ασφαλιστικό πρόγραμμα

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να σκεφτείτε προτού αποφασίσετε να εγκαταλείψετε τη δουλειά σας σύμφωνα με τη Γκαλ είναι η ασφαλιστική σας κάλυψη. Ένα πρόβλημα υγείας που μπορεί να προκύψει είναι ικανό να σας βγάλει εκτός προϋπολογισμού και να καταστρέψει την επιχείρησή σας πριν καλά καλά ξεκινήσει. Η ασφάλιση είναι μια μεγάλη ανησυχία για πολλούς ανθρώπους που θέλουν να εγκαταλείψουν τη δουλειά τους παρόλα αυτά μπορείτε να βρείτε προσιτές και οικονομικές επιλογές.

2. Μαζέψτε χρήματα για 6 μήνες

Το μεγαλύτερο λάθος που μπορεί να κάνει κάποιος που επιθυμεί να ασχοληθεί με την επιχειρηματικότητα είναι σύμφωνα με την Γκαλ να βουτήξει στον κλάδο χωρίς να έχει ένα κεφάλαιο στην άκρη. Προσπαθήστε να εξοικονομήσετε χρήσιμα για τουλάχιστον έξι μήνες πριν εγκαταλείψετε τη σταθερή δουλειά σας. Με αυτόν τον τρόπο, θα έχετε ένα άνετο μαξιλάρι αποταμίευσης για τους πρώτους μήνες ως επιχειρηματίες.

3. Αποφασιστικότητα και αισιοδοξία

Χωρίς τη σωστή νοοτροπία, όλα τα επιχειρηματικά σχέδια και τα διαγράμματα οργάνωσης στον κόσμο δεν θα σας σώσουν. Εάν δεν πιστεύετε εσείς οι ίδιοι ότι η επιχείρησή θα πετύχει τότε ποιος θα το πιστέψει; Μια νέα επιχείρηση ή αλλαγή καριέρας μπορεί να χρειάζεται περισσότερο από ένα χρόνο για να απογειωθεί. Πρέπει να έχετε την εμπιστοσύνη και την ψυχική αντοχή για να ξεπεράσετε τυχόν εμπόδια που μπορεί να προκύψουν ειδικά στην αρχή.

4. Έρευνα αγοράς

Μάθετε για τις ανταγωνίστριες εταιρείες. Μιλήστε μαζί τους. Τι λειτουργεί για αυτούς; Πού υπάρχουν ελλείψεις; Τι θα κάνατε διαφορετικά; Όλες αυτές οι πληροφορίες θα σας βοηθήσουν να προχωρήσετε ακόμη περισσότερο η ιδέα σας.

5. Επιπλέον πηγές εισοδήματος

Προσπαθήστε να βρείτε μια παθητική ροή εισοδήματος για να αποφύγετε τυχόν οικονομικές πιέσεις. Θα μπορούσατε για παράδειγμα να μειώσετε τα έξοδα σας στην αρχή για νιώθετε μεγαλύτερη ασφάλεια και σιγουριά. «Εξετάστε ακόμη και το ενδεχόμενο να πουλήσετε το αυτοκίνητό σας και να χρησιμοποιείτε τα μέσα» δηλώνει η Γκαλ.

Διαβάστε ακόμη:

Ψηφιακό πιστοποιητικό: Πώς θα εκδίδεται – Για πόσο θα ισχύει

Ο συνδυασμός στόχων του Μητσοτάκη – Το ταξίδι στην Αστυπάλαια και το Ελληνικό

Λιμάνια: Απεργία δένει τα πλοία στις 3 Ιουνίου

 

Exit mobile version