Tαξιδεύοντας στην ευρύτερη περιοχή του Αμύνταιου, έχουμε την ευκαιρία να διασχίσουμε το δάσος Βίτσι φτάνοντας στην «Ταβέρνα του Θωμά» έξω από το Σκλήθρο, αλλά και να επισκεφτούμε το Ξινό Νερό, γνωρίζοντας από κοντά το «Εστιατόριο Κοντοσώρου» και την ιστορία του.
Και οι δύο επιχειρήσεις είναι οικογενειακές, ενώ το φαγητό σε αυτές μπορεί να συνδυαστεί και με διαμονή, καθώς και οι δύο διατηρούν παράλληλα τους δικούς τους ξενώνες.
Στον ερημικό δρόμο του καταπράσινου δάσους Βίτσι, οδηγούμε με τη μειωμένη ταχύτητα που υποδεικνύουν οι πινακίδες με τις αρκούδες.
Όπως και στα παραμύθια, φθάνουμε μέσα στο πουθενά, έξω από το χωριό Σκλήθρο –στο γευστικό παλάτι του Θωμά, που πριν 50 χρόνια ξεκίνησε ως μια απλή οικογενειακή ταβέρνα.
Από το 2009 μέχρι σήμερα, τα παιδιά και τα εγγόνια των αρχικών ιδιοκτητών αποκτούν κάθε χρόνο Βραβεία, βασισμένοι σε γενναιόδωρα πιάτα κι αμβροσιακά εδέσματα, με επιλεγμένα κρεατικά από όλη την Ελλάδα, τα οποία συνοδεύονται από τυριά και κρασιά παραγόμενα στην ευρύτερη περιοχή.
Εν τω μεταξύ, η οικογένεια πειραματίζεται διαρκώς, αναζητώντας νέες, ευρηματικές συνταγές μέσα στον «ναό» του μαγειρείου της.
Διαβάστε τη συνέχεια του κειμένου στο travel.gr