© Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
Διεθνείς διαστάσεις αναμένεται να πάρει μια αντιδικία που είναι θέμα συζήτησης σε όλους τους εφοπλιστικούς και επιχειρηματικούς κύκλους στην Ελλάδα. Πρωταγωνιστές ο εφοπλιστής Μιχάλης Μποδούρογλου και ο πρώην αρχιλογιστής του, τον οποίο μήνυσε για υπεξαίρεση 4,2 εκατ. ευρώ και έχει παραπεμφθεί να δικαστεί στο Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών στις 30 Οκτωβρίου 2023.
Επίσης, υπάρχει σε βάρος του απόφαση ασφαλιστικών μέτρων για κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων. Η υπόθεση βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και τέσσερα χρόνια και ήδη τον Μάιο πήρε την πρώτη αναβολή.
Σε κάθε περίπτωση, η καθυστέρηση στην απονομή δικαιοσύνης, χρόνιο πρόβλημα, κλονίζει την εμπιστοσύνη των επενδυτών προς την Ελλάδα, ειδικά σε μια χρονική περίοδο όπου υπάρχει η αίσθηση ότι η χώρα κάνει αποφασιστική στροφή προς τον θεσμικό εκσυγχρονισμό της ώστε να ακολουθήσει και η βελτίωση των μελλοντικών επιδόσεών της σε όλους τους τομείς.
Ας επανέλθουμε όμως στην υπόθεση του εφοπλιστή και του αρχιλογιστή.
Αγόραζε πίνακες
Ο πρώην στενός συνεργάτης του Μιχάλη Μποδούρογλου έχει παραπεμφθεί με το υπ’ αριθμόν 2155/2022 της 15-6-22 αμετάκλητο βούλευμα στο Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών σε δίκη που θα γίνει την 30ή Οκτωβρίου 2023 για υπεξαίρεση 4,2 εκατ. ευρώ, ενώ εδώ και τρία χρόνια του επεβλήθη ο περιοριστικός όρος για την τακτική παρουσία του στο Α.Τ. της κατοικίας του. Επιπλέον, δε, με τη δικαστική απόφαση του Πρωτοδικείου Πειραιά υπ’ αριθμ. 614/23 του επεβλήθη η συντηρητική κατάσχεση της περιουσίας του για το ποσό των 4,2 εκατ. ευρώ.
Η ιστορία είναι για κινηματογραφική ταινία και έχει προκαλέσει συζητήσεις σε όλους τους εφοπλιστικούς κύκλους, αφού o πρώην συνεργάτης του κ. Μποδούρογλου φέρεται να επένδυε σε πίνακες και έργα τέχνης τα χρήματα τα οποία τον κατηγορεί ότι υπεξαίρεσε.
Οι δύο άνδρες γνωρίστηκαν 27 χρόνια πριν, όταν και προσελήφθη ως λογιστής με μισθό 1.600 ευρώ μεικτά. Λίγα χρόνια αργότερα έγινε δεξί χέρι του εφοπλιστή και γενικός διευθυντής Επιχειρησιακής Λειτουργίας εταιρειών του, εισπράττοντας 300.000 ευρώ τον χρόνο για μισθούς και μπόνους.
Το κουβάρι της ιστορίας άρχισε να ξετυλίγεται τυχαία λίγες ημέρες πριν από την αποχώρηση του λογιστή μετά από παραίτηση που υπέβαλε.
Διαβάστε τη συνέχεια στο protothema